Miért nem olyanok már a mostani karácsonyok,mint az 1980-as, 90-es években? Valahogy mindenki akivel beszélek, csak legyint,hogy elteltek az ünnepek,és ennyi. Miért van ez?
Nálunk kb. olyan. Olyan a karácsony, amilyenné teszed.
Csak azért nem teljesen olyan, mert már nem élnek a nagyszülők, meg sajnos szüleim testvérei sem. De nálunk ugyanúgy összejön a család, csak már nem a nagyszülőknél.
Üzleteket meg igyekszek elkerülni, utálom a tömeget. Ja, és nálunk nincs olyan, hogy mindenki mindenkinek vegyen valamit. Azt nem lehetne bírni se pénzzel, se ötlettel. Mindenki kap ajándékot, de közösen a többiektől.
Nincs hó, az emberek pedig sajnos amúgy is kevesebb időt fordítanak egymásra, mint régen. És bár szerintem jobb a 3D-s műfenyő, mint csak ezért feláldozni egy igazit, de akkor is hiányzik a lakásból az igazi fenyőillat.
Régen is voltak szép ünnepi dekorációk, szaloncukor, bejgli, és jó karácsonyi filmek, de sajnos mára már csak ezek az elemek adnak valami karácsonyi hangulatot, a többi extra sajnos elveszett! :(
És ez, hogy “elteltek az ünnepek, és ennyi” - csak az embereken múlik, elég szégyen, hogy sokaknak ez már ennyire közömbös lett! Nekem abszolút a kedvenc ünnepem a karácsony, és évről évre próbálok tenni azért, hogy valamelyest olyan legyen a hangulata a családban, mint régen. Én a ‘90-es években voltam gyerek, hál’ istennek nem volt már szocializmus, és relatíve egész modern világban éltünk, de mégis mindenki őrizte még a hagyományokat, köztük egészben a karácsony teljes jellegét is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!