Az evolúció hit vagy tény?
Akik azt állitják, hogy az evolúciós elmélet tény, két kérdésem lenne.
Kérem csak igennel vagy nemmel válaszoljanak:
1. Megfigyelte-e valaki, hogy a fajok egymásból alakultak ki a múltban?
Arra a "fejlődesre" gondolok (egysejtűből-ember) amit az evoluciós elmélet állít.
2. Lehet-e természettudományos tényként kezelni olyasmit, amit nem lehet megfigyelni?
#86: „Igen a másik az ember, hogy mennyire különbözik.”
Miben különbözik? Csak a fokozatban! Semmi másban. Minden olyan megvan az állatokban is, ami az emberben. Az nem segít rajtad, hogy szemérmetlenül letagadod a tényeket.
#86: „Pl elvileg az egyetlen cél a túlélés, az embernél mégsem így van, többnyire.”
A te érzéketlenségeddel szemben mások tudják értékelni az állatok nagyon is emberi tetteit. Szobrot emeltek annak tacskónak, aki feláldozta az életét egy kislányért. És korántsem ez az egyetlen eset. Tudod, aki fanatikusan mindent le akar tagadni, ami nem fér bele a világképébe, az előbb vagy utóbb érzéketlen lesz más teljesítményével szemben, és akár végül gonosszá is válhat.
#86: „Megnéztem a videót a majomrol, ezt éppen nem kommunikacionak nevezném, szvsz egyszerűen betanították, h melyik szóra mit válasszon,”
Össze-vissza beszélsz. Tehát elismered, hogy egyértelműen kommunikálásnak tűnt a dolog, különben nem mondanád, hogy csalásra gyanakodsz. Tehát ebben az esetben neked azt kellett volna írni, hogy tényleg kommunikációnak látszik a dolog, de lehet, hogy ez csak becsapás. Az egyetlen ellenérved tehát csak annyi, hogy nem hiszel a filmnek, de azért arcátlanul leírod még mindig biztosra menően, hogy az ember mennyire is más. Biztos, hogy te keresztény vagy?
Amúgy tényleg megnézted ezt a filmet is?
Itt a majom a film végén a padlóra írja a jeleket, hogy kifejezze vele a hirtelen jött óhaját. Persze állíthatod, hogy ez is csalás, de nehogy megdumálj, hogy bármilyen állatot be tudnál tanítani ilyen szabályos mozdulatokkal történő rajzolásra??? Egy tyúkot be tudnál tanítani a tűzgyújtásra? Minden egyes majmot betanítottak arra, hogy az égéshez hasznos milyen fát gyűjtsön össze? Az 1970-es évek óta próbálkoznak a majmokkal különböző kutatók a mindenféle kommunikáció gyakorlására, és mindegyik hazudik, és átver minket? Bocs, de normális vagy te?
Ez is betanított esemény?
Nem tudom, hogy hány ember tudna ilyen jól kiszámított sokkolással újra életet lehelni az ennyire nagy mértékben áramütést szenvedett társába, de szvsz. valszeg nekem se menne. Nagyon emberi, mind a tanulási készségük, mind az érzelmeik a barátaikkal szemben, és mind az ötletességük... A majmok a sok lógó vezeték miatt elég sokszor kapnak áramütést, és idővel kiképezték magukat elsősegélynyújtóknak, hogy a társaikon segítsenek. Nem, nem igaz, hogy az ember egyedülálló.
Ha megeszed otthon a kefédet dühödben, akkor se… :D
#85: "Az eppen elfogadhato, h pl az oroszlannak es a tigrisnek/leopardnak kozos ose van."
Jaj, majd elfelejtettem tőled megkérdezni az egymillió dolláros kérdésemet.
Tigrisnek, leopárdnak tehát lehet közös őse szerinted, holott két, egymás között szaporodásképtelen fajról van szó.
Gondoljuk tovább! A mai majom és ember között szorosabb a genetikai közelség, mint a tigris és a hiúz között.
A csimpánznak gyakorlatilag szinte ugyanaz az anatómiája, mint az embernek. Még az agyszerkezete is alapjait tekintve azonos. Pl. ugyanúgy van hasonló neokortexe. Szőrzetünk nekünk is van, csak fejletlenebb. A csimpánznak sincs farka...
Tehát akkor jól gondolom eszerint, hogy a te megállapításod értelmében bizonyítottnak vehetjük, hogy a csimpánznak és az embernek egykoron közös őse volt.
Ugye?, barátom...:D
Azért ne forgasd ki a szavaimat, kérlek, azt hiszem én sem tettem. Mondtam egy példát, hozzátettem, hogy talán. Hogy a kiskutya meg a nagy kutya hogy jött ehhez nem tudom. A másik meg, hogy nem minden vallásos ember szigorúan kreacionista. Hiszen ha elolvasod a Bibliát (tényleg, akik itt fikaznak, hogy nem tajekozodunk az evolúcióról, elolvasták, vagy ugyanúgy nem tájékozódnak ők sem?) , láthatod mit ír. Ugyanúgy figyelmen kívül hagyjátok amit fentebb írtam. Annyit ír, hogy megteremtette a nem új szerint. Nem tudjuk mit takar a nem. Illetve, hogy az embert külön teremtette. A teremtési napok sem 24 órás napokat jelentenek, hanem -ahogy Péter apostol mondta akár 1000 évet is. De akár többet is, tehát lehettek ezek évmilliárdok is. Sőt a föld teremtéséről is csak annyit ír, hogy "teremtette" tehát lehetett ez ősrobbanás is (irányított eseményként ) is.
"Tigrisnek, leopárdnak tehát lehet közös őse szerinted, holott két, egymás között szaporodásképtelen fajról van szó"
Én úgy tudom szaporodó képes, legalábbis az oroszlán a tigrissel és a leopárddal tuti az. Már csak ezért is sokkal jobban hasonlít mint az ember a majomra.
Aztán írta valaki, hogy csak a Biblia első pár oldalával ellentétes az evolúció elmélet.
Igazából ez nem így van, mivel Jézus is hivatkozott Mózesre.
Aztán a zsidó vallásban Mózes az egyik legnagyobb.
Az iszlámban is prófétának tarják (Jézust is).
A keleti, vagy afrikai vallásokban, ahol sok pl a lélekvándorláshoz vagy ehhez hasonló dolgokban való hit, az szintén ellentétes. Szóval bár 10.000-nél picit több vallás van, nem tudom van-e olyan, amivel nincs ellentétben. Nyilván ez nem bizonyít semmit, de azért érdekes.
Amúgy amennyiben a Bibliának hiszünk, reményünk lehet, hogy a halál után Isten feltámaszt. Ha csak simán a véletlenben, vagy hogy Isten elindított egy folyamatot és azóta tudomást sem vesz rólunk, semmi reményünk sincs. Persze ez önző cél lenne, ha ez vezetne, de megint csak érdekességként írtam.
Más: Sokan írják azt, amikor valaki nem fogadja el a teljes evolúció-elméletet, legalábbis a megfigyeléseken nem alapuló elméleti részét, hogy biztos tanulatlan ember. Nem szokásom a műveltségemmel kérkedni, de simán lehetséges, hogy műveltebb vagyok sok ilyen embernél. Erről eszembe is jutott valami: Miért van az, hogy sok tudós mégis a teremtésben hisz és nem fogadja el, hogy az ember rokon a majommal? Ők tényleg nem 8 általánost végeztek. Ezt megint csak érdekességképen írom, de aki tud válaszoljon rá.
Idéznék egy korábbi kérdésre válaszolótól:
"Alapból az, hogy az a testrészed fejlődik amelyiket használod az biztos, hogy működik, de akkor is sántít az a gyors ugrás, fejlődés amikor a "buta" majmokból komplexen gondolkozó ember lett aki megért olyan dolgokat, mint pl.: a fizikai dolgok vizsgálata elvonatkoztatva a többi dologtól(gravitáció vizsgálata a szél nélkül stb, ugyanis ez sokkal bonyolultabb, mint látni, hogy leesik az alma)"
"Hogy a kiskutya meg a nagy kutya hogy jött ehhez nem tudom"
Hogyhogy nem tudod? Azt mondtad, hogy nagymacskák neme! A kismacskák nem eszerint külön van. Akkor van kiskutyák és a nagykutyák külön neme is? Mellesleg miért nem vagy hajlandó a saját osztályozásod szerint kategorizálni azokat a macskákat, amiket felsoroltam???
Valóban van leopárd és tigris hibridek, de ti azt írtátok a #31-ben, hogy nem számít a ritkán megjelenő szaporításra képes utód a szamár és ló házasságából levezetve, mellesleg te egy egész nagymacska családról beszéltél. Tényleg azt gondolod, hogy az összes macskaféle képes egymással és mindenki mindenkivel nemhogy utódot nemzeni, hanem az utód szaporodóképes is lesz?
És akárhogyan is vergődsz, akkor is az a tény, hogy az ember és majom közötti genetikai távolság sokkal szorosabb lesz, mint két olyan külön macskafaj között, amik a macskák között a legjobban különböznek egymástól, méghozzá ez a különbség elég drámai lesz.
„Már csak ezért is sokkal jobban hasonlít mint az ember a majomra.”
Vagyis szerinted mindenféle majom képes szaporodóképes utódot létrehozni a másik majomfélével??? Nincs az a hülyeség, amit a hit védelmében fel ne hoznál? Amelyik nem képes a többi majomfajjal közös szaporodóképes utódot létrehozni, akkor mondhatjuk, hogy az is annyira nem majom, mint az ember? Mellesleg tudtommal soha nem találtak a természetben jaguár és tigris nászából született hibrideket. Ezeket mind az ember erőszakolja össze állandóan. Tudsz arról, hogy az ember cirkuszban vagy állatkertben, vagy tenyésztőfarmokon állandóan összeugrasztotta volna az embert meg a csimpánzt szerencse fel alapon?
Akkor honnan veszed azt olyan tutira, hogy ember csimpánz kiméra rengeteg próbálkozásból sem jöhetne létre soha???
„Hiszen ha elolvasod a Bibliát (tényleg, akik itt fikaznak, hogy nem tajekozodunk az evolúcióról, elolvasták, vagy ugyanúgy nem tájékozódnak ők sem?) , láthatod mit ír.”
Mi az evolúcióról vitázunk, és nem a Bibliáról, és a Biblia semmi olyasmit nem ír a nagymacskákról, amit te beleképzelsz kínodban. Azt te pontosan a kisujjadból szopod ki a nemekkel együtt, amiről te magad is írod, hogy igazándiból fogalmad sincs róla, mit jelent. Pedig egyszerűen fajokat jelenthet, vagyis külön jaguár, külön tigris és a többi.
Sorold be légyszi’ a macskáimat a kérésemnek megfelelően!
Nehezedre esik ez is???
„Amúgy amennyiben a Bibliának hiszünk, reményünk lehet, hogy a halál után Isten feltámaszt.”
Bármilyen Isten képes erre, még az is, ami a teremtésben az evolúciót használta.
„Más: Sokan írják azt, amikor valaki nem fogadja el a teljes evolúció-elméletet, legalábbis a megfigyeléseken nem alapuló elméleti részét, hogy biztos tanulatlan ember.”
Halvány löveted se volt arról, hogy az állatok mire képesek. Írd le nekem ide, hogy hogyan működik az evolúció alapszinten. Ne ködös dumákat! Mi egyszerűsítve az evolúciót működtető három alaptézis, és mit feltételeznek ezekkel akkor, amikor pl. egy kutyaszerű lény kénytelen átállni egyre jobban a tengeri életmódra.
Írd le röviden, és utána sorold a macskáimat a te elképzelésed szerint. Nem fussa a nagy műveltségedből?
Nem kívánok vitatkozni, mivel kezdesz durván kommunikálni. Remélem ezt viccnek szántad: "Akkor honnan veszed azt olyan tutira, hogy ember csimpánz kiméra rengeteg próbálkozásból sem jöhetne létre soha??? "
Vagy a te szavaiddal élve kínodban már mindent felhozol? :)
Nincs írva mit jelent a nem, de te akkor honnan tudod, hogy fajt jelent? Én annyit írtam, hogy ezt és ezt jelentHET.
"Miért van az, hogy sok tudós mégis a teremtésben hisz és nem fogadja el, hogy az ember rokon a majommal? Ők tényleg nem 8 általánost végeztek."
Mert azok nem elfogulatlanok, hanem pontosan olyan elvakultak mint te! Nem a műveltség a lényeg, hanem a vallási elvakultság. Ez a kijelentésed kb. olyan, mintha azt állítottad volna, hogy nyugodtan gondolkodhatunk abban is, hogy helyesen cselekedtek a történelemben a legszörnyűbb diktátorok is, hiszen rengeteg közülük nagyon nagy tudású művelt ember volt.
Mellesleg egészen de egészen minimális azoknak a tudósoknak a száma akikről beszélsz (gyakorlatilag szó szerint mikroszkopikus), és kivétel nélkül mindegyik erőteljesen vallásos. Szakember meg szinte egy darab sincs (biológus, evolúcióbiológus, genetikus). Azok a tudósok, akik vitatják az evolúciót, kb. pont annyira értenek hozzá, mint a piaci halaskofák. Mindegyike matematikus, meg informatikus, meg fizikus, meg csupa ilyen hozzánemértő.
A kreacionisták kb. 10 éve gyűjtik össze azoknak a tudósoknak a listáját, akik tagadják az evolúció működését, és 800-900 nevet tudtak összekaparni csak az egész világból, akik között fogászok és statisztikusok meg ilyenek is vannak. Nem röhejes szerinted???
Tudod te, hogy hány ezren diplomáznak le csak egyetlen egy évben az élettudományok terén csak az USA-ban???
Nem gondolod, hogy megint igen csak furán nézek a te általános műveltséged szintjére? :)
"Nem kívánok vitatkozni, mivel kezdesz durván kommunikálni."
Ez nem durva kommunikálás, hanem az ember ráerőszakolja egyes fajokra, hogy összeugorjanak egymással, és te ezt a kényszerhelyzetet használod fel arra, hogy visszaigazold a magad igazát. Ilyet nem tettünk soha magunkkal, meg a majmokkal, tehát erkölcstelen hivatkozni olyan kísérleti eredményekre, amit a vitatott kérdésben nem tudunk leellenőrizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!