Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mi a véleményetek erről az...

Mi a véleményetek erről az ötletről? Hajléktalanok 2/2.

Figyelt kérdés
Sorkatonaság. Újabban ez is egy nagy borzalmat váltott ki sokakban bár ha elgondolkodik az ember nem valószínűbb mint eddig, mert régebben is behívhattak bármikor.Aláírom ez még nehezebben lenne megoldható míg megtalálják az erre alkalmasabbakat és igaz, hogy míg helyre jönnének a hajléktalanok idő, de itt is lenne valami priccs ahol meghúzhatják magukat, kapnak némi alamizsnát és ha úgy alakul még hasznosan is eltöltik az időt. Tény és való itt most nem az idősebb hajléktalanokra gondolok akik x éven keresztül az utcán vagy egyéb helyeken szenvednek és millió betegségük van. De nagyon sok 20-30 x éves ember van közöttük akik alkalmasak lennének. És amíg kitisztul belőlük a pia megedződnek.

2012. szept. 20. 15:36
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Ehhez a piás megjegyzésemhez hozzáteszem nem ítélem el őket sőt ha van pénzem még szívesen adok is nekik kannásra. Ha én hajléktalan lennék én sem éppen tiszta állapotomban szeretnék gyötrődni. A sorkatonasággal kapcsolatban meg nyilván én is húznám a szám, de ha menni kell akkor menni kell. És még csak nem is azért van vele bajom mert hú de szenvedés hanem mert alapjában véve szeretem az embereket és szívesen segítek nekik, de lássuk be manapság mindenki egy önző bunkó. Én is természetesen viszont ennek ellenére tudok empatikusan viselkedni azzal aki megérdemli és nem ítélek el elsőre embereket egy bizonyos szintig. De a többségünk még erre sem veszi a fáradtságot. Szóval a segítségemet én is szimpátia alapján nyújtom, de adok egy kis időt, hogy kialakulhasson míg sokak nem.
2012. szept. 20. 15:38
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ezek az emberek többségében mentálisan sérültek, te meg fegyvert adnál nekik.
2012. szept. 20. 15:58
 3/14 anonim ***** válasza:
58%

Így van, ráadásul eggyel több ok lenne, hogy a világ a magyarokon röhögjön.

Másra kellene őket használni pl. közmunkára, a segélyt pedig teljesen be kellene szüntetni, ők is csak ételért és egy nagyon kevés összegért dolgoznának.

2012. szept. 20. 16:05
 4/14 A kérdező kommentje:
Hidd el nem csak a hajléktalanok mentálisan sérültek ebben az országban.És szerinted az a fegyver amivel valaki gyakorlatozik a saját fegyvere lesz amit szolgálaton kívül magával hordozgat?Mi ez a fegyver mánia istenem.Aki akar manapság bárhol szerez fegyvert és mint ismeretes a mondás nem tudom melyik filmből: a fegyver nem öl embert csak az ember öl embert.Ez viszont elég gáz, hogy egyből ilyenre gondolsz.itt azt kéne látni,hogy egy áldozati szektor akárhogyan lett áldozat fedélhez juthat, visszatérhet egy normálisabb életvitelbe és ha kell még hasznot is hoz a segítségével.
2012. szept. 20. 16:05
 5/14 A kérdező kommentje:
A közmunkára is kitérek a következő kérdésemben ami igaz gyerekes,de annak a finomításával még normális is lehetne. Amúgy a mondás az Öld meg Rómeót c. filmben volt :)
2012. szept. 20. 16:09
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
A sorkatonaság, a laktanyák fenntartása stb. sokkal többe kerülni, mint a segély vagy a hajléktalan szálló. Azonfelül értelme sem lenne.
2012. szept. 20. 16:10
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nagy butaság ez az egész,nem is érdemes foglalkozni vele.
2012. szept. 20. 16:13
 8/14 A kérdező kommentje:
Sokba kerülne ebben teljesen igazad van viszont nézd a jó oldalát.Segítség egy rétegnek ezt írtam, szebben nézne ki a környezet ezt is írtam.És manapság mi nem kerül pénzbe?Lehet erre volna értelme költeni, lehet hogy nem.De egy próbát mindenképpen megérne.Senki nem gondolja így?:( Bár igaz manapság számos értelmesebb dologra költ az állam ezt egy másik ehhez kapcsolódó kérdésben írtam, de egy nagyon fontos dolog az utca nevek terület nevek megváltoztatása táblák kicserélése.vagy egyéb más fantasztikus és nyilván számotokra is hasznos ötlet.Én nem vagyok politika fan momentán nem ugrik be más nem követem nyomon és őszintén nem is érdekel.Viszont egy gondolatot megért. :)
2012. szept. 20. 16:31
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Nyelveket beszélő diplomás tiszteket építettek le tavaly, meg év elején a honvédségnél, mert nincs pénz, akkor a képzetlen hajléktalanokkal nagyon ki lenne segítve bárki is. Nincs pénz. pont. Ennyi.
2012. szept. 20. 17:22
 10/14 A kérdező kommentje:
Ez elmélet és az életben nem valósul meg.Persze megoldható lenne ha valaki szeretné.Valami pedig akkor kerül sok pénzbe mert több lépcsőn keresztül fölözik a hasznot.Viszonylag olcsón megoldható ha az alapokra költ az ember.Akik pedig ilyen szférában elvannak bocsájtva azok csak azért mert volt valami fontosabb amire kell a pénz.Lehet pont a szauna.De lehet csak én vagyok ilyen szűk látókörű és én gondolom,hogy anyagi átcsoportosítással normálisabb dolgok is megvalósíthatóak.
2012. szept. 20. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!