Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Pesten miért ennyire sok a...

Pesten miért ennyire sok a baloldali?

Figyelt kérdés

Gazdag balatonparti kisvárosban lakok jobboldaliak az emberek illetve többségben vannak.

Pesten viszont a baloldaliak vannak többségben. Miért? Meg miért annyira büszkék arra hogy ők pestiek és miért bunkók a legtöbben. Igen sok álltalánosítás van a kérdésben de nem fogok felsorolni 600 ezer nevet hogy asztalos jános miért balos hanem úgy nagy álltalánosságban a pestiek baloldaliak plusz nagyratartyák maguka amiért pestiek nekik minden vidéki egy ostoros bajszos paraszt aki tájszólással beszél és az rtl ből tájékozódnak a világ dolgairól felszínesek nagyképűek egyebek

Ezek az én tapasztalataim lehet hogy nem ismerek elég embert csak a nyaralók akik pestiek azok ilyenek.

2016. júl. 9. 10:47
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
7%
Hat amikor ezek a pesti puccos nepek lejonnek videkre eleg lekezeloek szoktak lenni, villognak a penzukkel, mindenbe beleszolnak, mindent jobban tudnak, eleg idegesitoek. Budapest nagy, divat ott a kozmopolita vilagszemlelet, rengeteg mas etnikum van, meg a falusiakhoz kepest kogazdagok es a rozsadombi meg budai vilagban konnyu balliberalisnak lenni, amikor soha nem talalkozik a problemakkal csak a kis idealizalt alomvilagaban el. Lekene jonni az alfoldi vagy borsodi kistelepulesekre egy hetet eltonteni a ciganysor mellett, kiprobalni milyen puskaval az agyad mellett aludni, hogy attol rettegsz egesz nap mikor tornek be, vagy lopnak meg. Az a baj ezeknek a varosi polkorrekt nepeknek fogalmuk sincs rola milyen oriasi problemak vannak itt es nem csak az ehezes, meg a munkanelkuliseg hanem az etnikai feszultsegek is. Olyan kornyezetben tengodik itt nemelyik ember egyik naprol a masikra amit ti ott Pesten el se tudtok kepzelni. Nem szeretem a pestieket mert nagykepuek, csak kihasznaljak a videket, es mindig beleszolnak mindenbe, meg ugy osztjak az eszt hogy fingjuk sincs a dolgokrol.
2016. júl. 9. 12:05
 12/49 A kérdező kommentje:
Jah én kérek elnézést azoktól akiket a baloldaliak lepontoztak ez egy ilyen oldal én adtam rá felpontozást
2016. júl. 9. 12:10
 13/49 anonim ***** válasza:
91%

"akiket a baloldaliak lepontoztak"

'Oszt ezt honnan tudod?!

2016. júl. 9. 12:27
 14/49 anonim ***** válasza:
81%

Az úgy van, hogy vannak a valós, objektív dolgok. Olyanok, amilyenek. És vannak az emberek, akik a dolgokat figyelik, majd megállapítják, milyenek. Olyant sokszor láttam, hogy valaki megállapítja, a másik más, mások a nézetei, viselkedése, stb., és rögtön lebunkózza. Olyan nagyon kevésszer, hogy valaki a másképp kinéző (viselkedő, stb.) embert látva elgondolkodik, vajon melyik jobb. És aztán ebből tanulva, vagy megpróbál a másikkal szót érteni, vagy rájön, hát változni kéne.

És minél többen gondolják a másikról, hogy elfogadhatatlan, az eltérések annál nagyobbak lesznek, a normalitás annál inkább távolodik. Ennek pedig az az oka, hogy amikor meg sem próbáljuk a másik szempontjait megérteni (ez még nem elfogadás!), akkor egyre többen fogják ugyanezt tenni. A butaság végtelen is tud lenni. Csak a butaság.

2016. júl. 9. 12:42
 15/49 anonim ***** válasza:
7%
Megtudhattuk hogy a Budapestiek azért különbek a falusi embertől mert első osztályú drogot tolnak a falusiak meg az olcsó sz.rt. Hát téged se az eszedért fognak elrabolni.
2016. júl. 9. 12:54
 16/49 anonim ***** válasza:
86%
Még annyit, hogy a jobbosokra állandóan rásütik, hogy sztereotípiákkal élnek, idegengyűlölők, előítéletesek stb. Ilyen kérdéseket meg bunkó pestizést meg németezést olvasva ez igaz is.
2016. júl. 9. 13:01
 17/49 A kérdező kommentje:
Mehet tovább a minőségi drog a tájszólás sztereotípia meg az öregember zsíros kenyeret eszik. Jah és akkor ti ismeritek a vidéket.. jah persze.. ti annyira vagytok világpolgárok amíg kivan írva a Budapest vége tábla onnan vége a világnak
2016. júl. 9. 13:18
 18/49 anonim ***** válasza:
90%

"Pesten miért ennyire sok a baloldali?"

Amennyire én tudom, Európában a városok mindig baloldalibbak mint a vidék. Ennek az lehet a logikus magyarázata, hogy a vidéken sokkal erősebb a vallás és a tradíció. Meg az előítélet és a beszűkültség. A nagyvárosokban a vallás úgy kb nem létezik és a nacionalizmus is kisebb.

2016. júl. 9. 13:26
 19/49 anonim ***** válasza:
86%

Egyébként Budapesten belül is vannak ellentétek.

Buda gazdagabb, tisztább, változatosabb és szebb mint Pest.

Pest meg sokkal lepukkantabb és elég sok a gettós rész.

Kivéve a belváros Duna parti részeit.

Persze vannak kivételek de ez körülbelül így van.

Egyébként nekem az a tapasztalatom, hogy a budapestiek, főleg a fiatalok sokkal tájékozottabbak mint a főleg idős vidékiek.

Persze ez általánosítás.

2016. júl. 9. 13:31
 20/49 A kérdező kommentje:

Jó azt észrevettem hogy Buda sokkal sokkal gazdagabb mint Pest meg hogy kicsit kevésbé agresszívak inkább ilyen urizálós a viselkedésük nem bunkó Pesten sokkal inkább az az amerikai gettó ugrik be kb azt érzem hogy mingyárt belémkötnek valami aluljáróban és kirabolnak jobb esetben vagy megkéselnek rosszabb esetben. Persze hogy tájékozatlanabb egy vidéki öregember mert egy a kommunizmusban nőtt fel kettő nem voltak olyan jó iskolák a közelében és persze nem is volt kötelező meg persze nincs is pénze tanulni se lehetősége

Viszont a Bidapestiek meg úgy tesznek mintha saját hibályuk lenne ez pedig csak éppen az a baj hogy így alakult körülöttük a világ nem született mindenki a lehetőségek közé. A vidéki fiatalok pedig ugyanolyan tájékozottak hála az internetnek. Legalábbis ez az én elméletem meg megfigyelésem.

2016. júl. 9. 13:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!