Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Pesten miért ennyire sok a...

Pesten miért ennyire sok a baloldali?

Figyelt kérdés

Gazdag balatonparti kisvárosban lakok jobboldaliak az emberek illetve többségben vannak.

Pesten viszont a baloldaliak vannak többségben. Miért? Meg miért annyira büszkék arra hogy ők pestiek és miért bunkók a legtöbben. Igen sok álltalánosítás van a kérdésben de nem fogok felsorolni 600 ezer nevet hogy asztalos jános miért balos hanem úgy nagy álltalánosságban a pestiek baloldaliak plusz nagyratartyák maguka amiért pestiek nekik minden vidéki egy ostoros bajszos paraszt aki tájszólással beszél és az rtl ből tájékozódnak a világ dolgairól felszínesek nagyképűek egyebek

Ezek az én tapasztalataim lehet hogy nem ismerek elég embert csak a nyaralók akik pestiek azok ilyenek.

2016. júl. 9. 10:47
1 2 3 4 5
 1/49 A kérdező kommentje:

Ja egy kis külpol a németek miért nagyképűek pökhendiek és nézik le a magyart vagyis ez megint csak személyes tapasztalat tesóm szerint meg nagyon is érdekeljük őket minket kérdeznek mindig hogyvagyunk csak nekem meg olyan tapasztalatom van hogy próbáltam elmagyarázni nekik hol van az éttere erre röhögnek meg gujás meg ilyeneket szólnak közbe

Lehet csak nekem nem volt szerencsém ezért is kérdezem meg kinek mi a tapasztalata a németekkel meg a pestiekkel nekem ilyenek

2016. júl. 9. 10:53
 2/49 anonim ***** válasza:
45%

- a választások alapján Pesten is a jobboldal van többségben.

- "miért bunkók a legtöbben" nem azok, legfeljebb öntudatosabbak.

2016. júl. 9. 11:12
 3/49 anonim válasza:
20%

Hát lelkem ez már csak így van. Én átutazásaim során többször jártam BP-n és láttam, hogy a pesti ember egy különleges ember faj. Nem valami barátságosak persze biztos vannak kivételek. Én mindenesettre sosem laknék BP-n, mert egy mocskos hely, lelakták az emberek, de nem ujítják fel. Plusz nagyon ridegek az emberek. (Arról nem beszélve, hogy rengeteg fejlesztési pénzt BP nyer azzal az indokkal, hogy "az ország 1/5-e itt él". Persze ez csak erősíti a főváros-vidék ellentétett).

A németek igen azok, de ha belegondolsz ott a magyar a "fehér-cigány" szóval ne csodálkozunk. Én szerencsére mindig jól kijöttem a német vagy belga munkatársaimmal. (Persze ez függ a munkapoziciót is).

2016. júl. 9. 11:18
 4/49 anonim ***** válasza:
32%

Tehát ha én nagyképűen lekezelően kommunikálok akkor öntudatos vagy jó mindig tanulni

Bár igaz ha kedves az ember mint én akkor azt hamar gyengeségndk minősítik nem jó pontnak ami megint egy ilyen hungarikum

2016. júl. 9. 11:21
 5/49 anonim ***** válasza:
75%

Én pesti vagyok és pont az ellenkezőjét tapasztalom. Pesten az emberek jókedvűek, nyitottak, barátságosak, elfogadóak, és sokszor nyitottak a beszélgetésre minden témában. Mindegy, hogy valaki kétszintes családi házban él, vagy régi panelben 40 éves bútorok között, mindegy hogy feszület van a hálószobában vagy éppen Buddha-szobor a nappaliban, esetleg Dawkins könyvei a polcon, mindenkivel meg lehet találni a közös nevezőt. Az emberek kultúráltan szórakoznak klubbokban, mértékkel fogyasztanak alkoholt megfelelő időben és helyzetben, minőségi drogokat fogyasztanak pl fü, LSD.

Ezzel szemben vidéken állandóan morognak, a másikat lesik, kibeszélik egymást. Ha veszel valami új dolgot, már fejtegetik, hogy hogyan volt rá pénzed. Ha nem eszed a zsíros, hagyományos magyar ételeket bolondnak néznek. Az öregek az alapján ítélik meg a személyiségedet, hogy hiszel-e Istenben. Az idősek egész nap részegek a legrosszabb kommersz piáktól, a fiatalok herbált és mindenféle olcsó, heroinnál is károsabb drogot szívnak.

2016. júl. 9. 11:27
 6/49 anonim ***** válasza:
16%

Például ha téged vidéki ostorcsattogtató parasztnak néz egy pesti vagy német, akkor nézz csak utána az ő életkörülményeinek. Német vagy pesti létére is rosszabb körülmények közt élhet nálad. Például társasházban lakik, ahol ugyebár nem lehet ostort csattogtatni mert még egy biciklinek is alig van hely. Valamint fürdésre alkalmas tava sem szokott lenni a lakásoknak, hisz pesten vagy a németeknél nem szokott bagóért lenni végeláthatatlan földterület. És nem azon gondolkodnak el hogy nekik kellene jobb körülmények közt élniük, hanem azt próbálják lealacsoníyítani akik jobb körülmények közt élnek. Látják hogy te madárcsicsergést hallgathatsz a kertedben és ekkor eszükbe jut hogy ők meg szirénázó mentőt. Vagy meglátják hogy a környékeden mindenki nyugodtan napozik, míg az ő lakhelyén még éjjel is munkáról álmodnak. Ezért nem maguk akarnak jobb szinten élni hanem aki jobban él az süllyedjen az ő szintjükre. Ehhez egyik eszközük mások megalázása, nagyképűsködés, ostorcsattogtató parasztnak nevezés, stb. De ez általánosságban is igaz, függetlenül attól hogy ki hol lakik.

Ismerek egy győri fickót aki az anyjával él 46 évesen egy panelban. Ezért számára mindenki alsóbbrendű aki egy kicsit is jobban él és ezt mindenhogyan kifejezi.

2016. júl. 9. 11:45
 7/49 A kérdező kommentje:

Amiről írsz az a duna tisza köze meg tiszántúl én dunántúlon lakok balatoni nyaralóvárosban itt nem a te álltalad sztereotipikusan felvázolt öregbácsi öregnéni lakik hanem pl vállalkozók politikusok bankároknak a nyaralója meg ilyenek apszolút nem nézik mit vettél mert nem szegények és amúhy is kisváros bár igaz hogy nekem is szoktak köszönni olyanok akikről azt se tudom ki csak ezer évvel ezelőtt találkoztunk vagy valami meg ismeri szüleimet

A lényeg hogy ez a dunántúl. Egyálltalán nem iszom PLÁNE nem drogozom úgyhogy ezekről nem tudok nyilatkozni. Viszont itt is lehet beszélgetni ahogy írtad csak itt nem annyira idegen senki inkább klikkesedés van mint ismeretlenek

2016. júl. 9. 11:48
 8/49 anonim ***** válasza:
93%

A kérdésed stílusa és minősége alapján talán azon elgondolkodhatnál, hogy esetleg nem a pestiekkel van baj, hanem veled, és azért tapasztalod azt,a mit, mert te váltod ki az emberekből az ilyen reakciókat. lehet, hogy aki veled szemben nagyra tartja magát, annak meg is van rá az alapja.

"álltalánosítás, álltalánosságban", "nagyratartyák" - és akkor az "apró" hibákról ( nagybetűk, írásjelek...) nem is beszélek.

Én Pesten élek, de nem tapasztalom amit te.

Az biztos, hogy más a légköre egy nagyvárosnak mint egy kicsinek vagy egy falunak.

A választási eredmények szerint pedig nincsenek többségben a balosok itt sem. Inkább azok vannak többségben, akiiknek mindkét oldalból elegük van, csak a sok egybites jobbos ezzel a hozzáállással nem tud mit kezdeni, ezért aztán leegyszerűsíti a maga szintjére: "aki nem fideszes az balos".

Mondjuk, az vicces, hogy te a nyaralók alapján döntöd el, hogy milyen Budapest.

2016. júl. 9. 11:49
 9/49 anonim ***** válasza:
6%

Budapest mindig internacionalistább volt.

Ott szónokoltak a nagy kommunisták is, mint Kun Béla, akik szép nagy támogatottságra is szeret tettek.

Aztán a szocializmus alatt is Budapest volt az Isten.

Most, meg a hazai balliberálisok központja, gyűjtőhelye.

Horthy nem véletlenül mondta azt, hogy "tetemre hívom itt a Duna partján a magyar fővárost. Ez a város megtagadta ezeréves történetét, ez a város porba rántotta a Szent Koronát és a nemzet színeit, vörös rongyokba öltözött."

2016. júl. 9. 11:56
 10/49 A kérdező kommentje:
Úgy olvasom hogy megoszlanak a vélemények nyílván valaki magára veszi a kérdést akkor az nem jó. Viszont ezért tettem fel mert ezt tapasztalom. Milliószor voltam Pesten az emberek arca rideg semmibenézik a másikat akár meg is halhat az utcán mindenki felszines agresszívak a sofőrök stb. Nekem ilyenek a tapasztalataim.
2016. júl. 9. 12:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!