Valaki közvetlen a halála előtt, fel tudja idézni "bármelyik" emlékét, tud "bármire" gondolni, hiába nem tud hangot kiadni vagy látni, hallani, érzékelni?
érdekelne mindenki válasza, de főként olyané, aki esetleg együtt volt elvesztett ismerősével, "távozása" előtt
(előre elnézést kérek, nem akarok senkit megsérteni, de ez egy fontos kérdés)
Nekem mamám úgy mesélte, hogy amikor a klinikai halál állapotában volt, egy nagy fekete, szó szerint semmiben volt. És haladt valami aprócska, világos pont felé. És amikor majdnem elérte, visszahozták az orvosok. Ő azt mondta, hogy bizony az lehet a pokol, az a fekete semmi. Egyedül vagy, és nem tudsz kihez szólni... olyan, mintha most néma lennél és nem lenne karod. Én mindig ehhez hasonlítottam. Szerintem lehetséges. Majd megtudjuk...
De amúgy ha elalszol, nem vagy tudatodnál. Legalábbis én álmomban még nem gondolkoztam, az tuti :D
Ha igaz a Biblia, /meggyőződésem, hogy igen/ akkor a halálunkkor csak a testünk hal meg, a lelkünk él tovább, és a tudatunk folyamatos lesz. Aztán a feltámadáskor kapunk egy új testet, ami már romolhatalan. Azt, hogy a meg nem tért, újjá nem született emberek is ilyen testben támadnak-e fel, egy nállam mélyebb igeismerettel rendelkezőt kérdezz meg, annyi biztos, ők is feltámadnak, nekik is lesz terstük, de ők az ítéletre támadnak fel, nem lennék a helyükben. És csak Isten kegyelmének, megbocsájtó szeretetének köszönhetem, hogy én nem köztük leszek.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!