Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Valaki közvetlen a halála...

Valaki közvetlen a halála előtt, fel tudja idézni "bármelyik" emlékét, tud "bármire" gondolni, hiába nem tud hangot kiadni vagy látni, hallani, érzékelni?

Figyelt kérdés

érdekelne mindenki válasza, de főként olyané, aki esetleg együtt volt elvesztett ismerősével, "távozása" előtt

(előre elnézést kérek, nem akarok senkit megsérteni, de ez egy fontos kérdés)

2010. ápr. 12. 17:46
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
80%
Erre senki nem tud neked választ adni.Aki már nem tud kommunikálni,arról nem tudhatjuk,hogy mire gondol-ha gondol egyáltalán.Az én halottam szeméből folytak a könnyek,de hogy mire gondolt, azt hiába kérdeztem,nem tudott már válaszolni.
2010. ápr. 12. 17:56
 2/39 A kérdező kommentje:
de akkor gondolt valamire, magyarán teljes működésben volt a tudata?! csak nem tudta kifejezni?!
2010. ápr. 12. 18:10
 3/39 anonim ***** válasza:
76%
Ezt még az orvosok sem tudják,pedig elegen kutatnak ebben a témában.Onnan pedig még nem jött vissza senki,aki beszélhetne róla.
2010. ápr. 12. 18:21
 4/39 anonim ***** válasza:
100%
Ha érdekel a klinikai halál állapota: gondolkozol, látsz, érzel, de nem tudod megmozdítani a tested, nem tudsz beszélni... mamám mindig ezt mesélte. Szerencsére még most is él =)
2010. ápr. 12. 18:43
 5/39 A kérdező kommentje:
de akkor nem lehet, hogy maga az értelmünk "örökké" él? ha még a halál pillanatában is tudunk gondolkodni és "érezni"?
2010. ápr. 12. 19:09
 6/39 anonim ***** válasza:
95%
Akkor mindig meghal a lelkünk, amikor elalszunk, ezek szerint.
2010. ápr. 12. 19:16
 7/39 anonim ***** válasza:
100%

Nekem mamám úgy mesélte, hogy amikor a klinikai halál állapotában volt, egy nagy fekete, szó szerint semmiben volt. És haladt valami aprócska, világos pont felé. És amikor majdnem elérte, visszahozták az orvosok. Ő azt mondta, hogy bizony az lehet a pokol, az a fekete semmi. Egyedül vagy, és nem tudsz kihez szólni... olyan, mintha most néma lennél és nem lenne karod. Én mindig ehhez hasonlítottam. Szerintem lehetséges. Majd megtudjuk...

De amúgy ha elalszol, nem vagy tudatodnál. Legalábbis én álmomban még nem gondolkoztam, az tuti :D

2010. ápr. 12. 19:51
 8/39 anonim ***** válasza:
74%

Ha igaz a Biblia, /meggyőződésem, hogy igen/ akkor a halálunkkor csak a testünk hal meg, a lelkünk él tovább, és a tudatunk folyamatos lesz. Aztán a feltámadáskor kapunk egy új testet, ami már romolhatalan. Azt, hogy a meg nem tért, újjá nem született emberek is ilyen testben támadnak-e fel, egy nállam mélyebb igeismerettel rendelkezőt kérdezz meg, annyi biztos, ők is feltámadnak, nekik is lesz terstük, de ők az ítéletre támadnak fel, nem lennék a helyükben. És csak Isten kegyelmének, megbocsájtó szeretetének köszönhetem, hogy én nem köztük leszek.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. ápr. 12. 19:57
 9/39 A kérdező kommentje:
mi volt a baja nagymamádnak? vagyis mi történt vele?
2010. ápr. 12. 20:04
 10/39 anonim ***** válasza:
100%
Hát, fogalmam sincs, hogy ez mikor történt... többször volt már kórházban, vagy a szívével lehetett, vagy a gerincével. De hálistennek él és virul =)
2010. ápr. 12. 20:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!