Miért van az, hogy az emberek inkább elfogadják az evolució elméletét és elutasítják a teremtést? Miért nehéz csak egyszerüen elhinni, hogy Isten teremtette a világot? Egyáltalán már bizonyított tény az evolució?
Román vagyok és román osztályba jártam és románul éretségisztem de mivel,hogy magyarok között élek Marosvásárhelyen,emiatt anyanyelvi szinten beszélem a magyart kisiskolás korom otta és hála a netnek enyire tanultam meg irni meg olvasni.
Szoval minden jót kivánok neked öröm volt veled vitázni:-) (és tanultam is sokat ha mást nem is de irni legalább.) :-D
Azt feltételezni,hogy a semmiből véletlenül kialakult ez a világ,önmagában egy buta ötlet.AZ evolucionisták közül pedig sokan ezt hiszik.Szívük joga,de sokunk szerint ez butaság.Fajok között pedig nincsenek meg az átmenetek.Ennyi.
Megbukott a darwini ötlet.
Na, még egy tájékozatlan illető, aki nem néz utána annak, amiről szónokol...
De mindegy, akkor csak arra válaszolj nekem, hogy mennyivel ésszerűbb, ha azt feltételezed, hogy a semmiből rögtön egy értelmes, érző, gondolkodó, mindenható és mindentudó lény alakult ki? Mert ahhoz, hogy valami örökkévaló legyen, egyszer létre is kell jönnie, hogy aztán örökkévaló lehessen. Honnan jött hát Isten...?
Ha nincs válaszod, megbukott a vallásod.
"Fajok között pedig nincsenek meg az átmenetek."
De igen. Itt összefoglaltak vagy harminc megfigyelt fajkeletkezési esetet.
hello!huh...legutóbb 56kommentél jártam itt,elég sok vita után...
"Mert ahhoz, hogy valami örökkévaló legyen, egyszer létre is kell jönnie, hogy aztán örökkévaló lehessen. Honnan jött hát Isten...? " nem..Isten nem ilyen.te sem én sem sem tudom felfogni,de Ő örök.ugye mi sokkal butábbak vagyunk,mint Ő.próbáld meg elmagyarázni egy csirkének,hogy te a születése elött is voltál és nagy valószínűséggel leszel is....konyhanyelven,így lehet velünk Isten.oly piciny az értelműnk,hogy ez felfoghatatlan számunkra.
"Isten nem ilyen.te sem én sem sem tudom felfogni,de Ő örök.ugye mi sokkal butábbak vagyunk,mint Ő."
"oly piciny az értelműnk,hogy ez felfoghatatlan számunkra."
Nézd éppen ezért csodálkozom mindig azon, hogy miért akarják pontosan Istent megérteni, felfogni emberek. A kreacionizmus, ÉRTEM mind arról szólnak, hogy emberek olyan okosnak képzelik magukat, hogy átlátják a teremtő munkáját. A tudomány szerényen csak annyit állít, hogy a mérhető, vizsgálható természeti jelenségek emberi ésszel felfoghatóak, megérthetőek.
Azért mert az evolúció sokkal reálisabb mint hogy van egy mindenható valaki aki mindenütt ottvan és csak létrehozott egy világegyetemet.
B
Az evolúció, vagyis természetes kiválasztódás bizonyított.
Rengeteg kövület van, illetve még élő egymásból kialakult fajok génjeiben is kimutatható a változás. De a kedvedért feltettem egy kérdést:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!