Van Isten?
Urunk! Titokzatosan igazgatsz mindenütt, és mindenhol el vagy rejtve.
Jelen vagy a magasban és a magasság nem érez téged. Ott vagy a mélységben,
és az nem fogja körül lényedet. Közel vagy és mégis távol. Ki ér el
hozzád? A kutató lélek minden érzésével sem képes erre. Csak a hit közelít
meg téged, csak a szeretet, csak az imádság.
Szent Efrém
a hit nem is alátámasztáson múlik....fogjátok már fel!!
az ősbűn és saját bűneink miatt van ennyi rossz a földön.
ezenkívül Isten szabad akaratot adott az embernek, és ő be is tartja igéretét...nem veszi el senkitől sem a szabad akaratot.
Na igen, erre mondhatják egyesek azt, hogy de ami egyenesen rossz, mint a háború, azt miért nem veszi el....igy nem lenne senkinek sem szabad akarata, mert pl. nem tudhatjuk h milyen tárgyalás, vagy milyen hatalmi személyek találkozása vezet konfliktushoz, vagy háborúhoz.
...vagy, másik oldalról -vannak emberek, akik azt sírják folyton, h ez nem sikerül meg az nem sikerül, pl.sírt egy srác nekem h nem jön össze neki csaj....na igen, lehet h pl. azza a csajjal összejött volna, és ma a srác aidses lenne, vagy teherbe esett volna a csaj - és ilyen esetben ugye Isten lehet elvette a szabad akaratot a csajtól...és másik oldalon pedig a a srác "szenved"-szóval kegyetlen az is ha Isten elveszi a szabad akaratot...gondoljatok csak a pillangó effektusra...kitudja mihez vezet az, ha ma kiteszed a lábad a házadból, lehet eltereled egy autós figyelmét és az meghal....ezt továbbvezetve akár azt is mondhatnánk, hogy akkor inkább ne is éljünk, ugye...
Amúgy az sem izgat senkit, hogy pl. a zsidók történetét 2 ezer évvel ezelőtt megírták, és az pontról pontra be is teljesült?? Olvassatok utána ha nem hiszitek, ezen én is meglepődtem, pedig nincs is szüksegem tényekre.
Amúgy ha mindenki betartaná Isten törvényeit, pl. ne ölj, stb akkor talán nem is lenne háború...
dehogy is nem teljesül...miért ne teljesülne?
Sajnos sok olyanért is szoktak az emberek imádkozni, ami valójában nem is lenne jó nekik ha az megtörténne velük, csak ezt még nem látják.
Pl. elég szarul jönnek össze a kapcsolataim...és majdnem mindegyik pasiért nagyon sokat imádkoztam, hogy legyen komoly kapcsolat a dologból. persze nem lett...most, kb 4-5 év távlatából értettem csak meg mi miért történz úgy ahogy...most hálát adok Istennek, hogy azok a kéréseim nem teljesültek...mint kiderült a legtöbb csákó b*uzi volt -vagyis bi, meg nőfuttató, gengszter, stb....gyomrom forgott amikor megtudtam.
nekem eléggé meredek dolgokat is teljesített, ezt max. priviben irom le, nem akarom h vki felismerje a sztorit.
De pl. a fősuli elején imádkoztam azért h bármi történkék is a diploma JÓ ÁTLAGGAl meglegyen...és voltak éhezéseim bőven, volt h lefeküdtem aludni h nem adom le a vizsgát, kész, nem lesz diploma, stb, és a pasi esetek is mindig szigorlat előtt 1-2 nappal durvultak el...na mindegy, a diploma megvan, 4,65-ös átlaggal, és ami a legérdekesebb fogalmam nics hogy jött ki ez az átlag...a jegyekhez hozzáírok fiktíven 10 5-öst, még így is csak 4,35 jön ki..érdekes...))
Isten útjai kifürkészhetetlenek....egyébként a lelkek megmentése a lényeg...de inkább küldök egy kis sztorit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!