Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki/Mi a Szentlélek? Mit ír...

Ki/Mi a Szentlélek? Mit ír róla a Biblia?

Figyelt kérdés
Egyenlő Istennel? Hogyan tudok vele kapcsolatba lépni, vagyis lehetséges-e? Olyan valaki/valami-e, akivel/amivel kapcsolatba lehet lépni? Miben tud segíteni? Mi a "funkciója"?
2013. okt. 1. 23:18
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
0%

#8 vagyok:

#9 én nem hiszem az istenek, démonok, stb. baromságok létezését. DE ha létezik isten, a segglehelete, és a fia, és azért megbüntet, mert olyanról mondtam rosszat, akinek a nemlétezésében hiszek, akkor ő csak egy kicsinyes barom állat.

A télapóról is akkor mondok rosszat, amikor akarok.

2013. okt. 2. 11:47
 12/27 anonim ***** válasza:
Te egy nagy hülye vagy kedves 11 es? harag nélkül! :)
2013. okt. 2. 12:02
 13/27 anonim ***** válasza:
2013. okt. 2. 12:08
 14/27 anonim ***** válasza:
81%

11

Lk 12,10

És ha valaki valamit mond az embernek Fia ellen, megbocsáttatik annak; de annak, a ki a Szent Lélek ellen szól káromlást, meg nem bocsáttatik.

Olyat gyalázol, akiről te nem tudhatod, hogy valóságos-e, vagy sem, aki temérdek emberi lénynek segített már, önzetlenül, szeretetből..

Én tudom, ezért közvetítettem számodra azt amit kellett immár másodszor, mert az első gyeplő sem volt lég neked, mint láthattuk.

2013. okt. 2. 12:11
 15/27 anonim ***** válasza:
0%

11 vagyok:

Szabad gyalázni istent és a szent seggleheletét?

Itt a válasz:

"Hogyne volna! Ha ugyanis Isten nincs, nyugodtan gyalázható, mert ami nincs, annak úgyis minden mindegy. Szerintem Isten nincs, tehát fenntartom a jogot a legordenárébb gyalázkodásra is.

Másrészt még ha van is Isten, de én mégis azt hiszem, hogy nincs, akkor tudatlanul vétkezem, nem vagyok bűnös, mert ez csak olyasmi, mint amikor eltaposok séta közben egy szép bogarat, mert nem tudom, hogy épp ott van - ha tudnám, biztos nem taposnám szét! Nem vagyok bűnös!

Amennyiben emiatt Isten mégis megharagszik rám, ő a nagyobb bűnös, a saját vétkét veri le rajtam, mert egyértelmű jelet kellett volna mutatnia nekem az Ő létezésére, nemcsak egy zavaros, sokféleképp értelmezhető ókori horrort, a Bibliát.

Továbbá: Ha cáfolhatatlanul biztos lennék is benne, hogy Isten van, még az esetben is úgy érezném, hogy van jogom gyalázkodásra vele kapcsolatban! Sőt, "biztos Isten" - hogy stílszerűen szóljak! - akkor sokkal jobban gyalázkodnék, mint most, nagyon beolvasnék neki, ez esetben ugyanis e világ minden nyomorúságáért simán felelőssé lehetne tenni!

Az a minimum, hogy azzal vádolnám, hogy szándékosan szadizza az élőlényeket, különösképp az embert, vagy ha mégsem szándékosan teremtett ilyen rossz világot, akkor egyszerűen kontár, biztos nem szerzett oklevelet világteremtői szakon, elbliccelte a vizsgákat, talán ki is rúgták az istenek céhéből, szóval még legislegjobb esetben is gondatlanságból elkövetett tömeggyilkossággal lehet vádolni (tudniillik, mert olyan az általa teremtett világ, hogy benne a lények csak egymás rovására élhetnek, egymást pld. meg kell enniük).

Felmerül még az a lehetőség is, hogy Isten teremtette ugyan a világunkat, de erről nem is tud, mint amikor pld. valaki az utcán járva elpottyant egy pénzdarabot és ezt nem veszi észre. Ekkor a vád Isten ellen gondatlanságból elkövetett világteremtés, ellenben ugyanúgy nem lehet felelősségre vonni őt emiatt, mint engem sem az istengyalázásért a korábban leírtak szerint, mert én nem tudok róla, hogy Isten létezne, ő ellenben nem tud a világról, amit teremtett s amiben a lények szenvednek. Én azonban ez utóbbi esetben is nyugodtan gyalázhatom őt, mert ha Isten nem is bűnös, s nem is vétkes mindabban, amit a szemére hányok gyalázkodásom közben, de ezzel nem is ártok neki, minthogy nem tud erről a világról, tehát rólam sem és gyalázkodásomról sem!

A fentieket azonban nem szabad úgy értelmezni, mintha helyeselném, ha valaki állandóan káromkodik, vagy gyalázza az Istent. A JOGOT rá, azt fenntartom, s elismerem mások jogát is erre, hiszen mi jogon is tilthatnák meg, hogy megtegyem - a fentiek fényében semmi alapja e tiltásnak! Ugyanakkor azonban lebeszélek minden ateistát az istengyalázásról, mert ha valaki ateista, az nem hisz Istenben, s egy nem létező valamit szidni, gyalázni, átkozni egyszerűen NEVETSÉGES és ÉRTELMETLEN. A jogunk tehát megvan erre, de e joggal élni teljesen felesleges, irracionális cselekedet!"

Viola Zoltán: Nagy Ateista Könyv

2013. okt. 2. 12:18
 16/27 anonim ***** válasza:

15

Péld 16,18

A megromlás előtt kevélység jár, és az eset előtt felfuvalkodottság.

2013. okt. 2. 12:22
 17/27 anonim ***** válasza:

16

Abd 1,3

Szíved kevélysége csalt meg téged, ki szikla-hasadékokban lakozol, kinek lakóhelye magasan van, a ki mondja az ő szívében: Ki vonhatna le engem a síkra?!

2013. okt. 2. 12:24
 18/27 anonim ***** válasza:
0%
Apropó: Ha isten mindenható, akkor tud teremteni egy akkora követ, hogy ne bírja felemelni? Ha tud, akkor nem mindenható, mert van egy kő amit nem tud felemelni, ha meg nem tud olyan követ teremteni, akkor ettől nem lesz mindenható.
2013. okt. 2. 12:29
 19/27 anonim ***** válasza:

20

Sof.2-

8.

Hallottam Moáb gyalázkodását és Ammon fiainak szidalmait, a melyekkel gyalázták népemet, és felfuvalkodtak az ő határok ellen.

9.

Azért élek én, mond a Seregeknek Ura, Izráelnek Istene, hogy Moáb olyanná lészen, mint Sodoma, Ammon fiai pedig, mint Gomora: tövistermő föld, só-telep és pusztaság örökre; népem maradéka prédálja fel őket, és nemzetségem ivadékai bírják majd őket.

10.

Ez esik meg rajtok az ő kevélységökért, a miért gyalázkodtak és felfuvalkodtak a Seregek Urának népe ellen.

2013. okt. 2. 12:32
 20/27 anonim ***** válasza:
Nem kötelező ide röfögni, senkit nem érdekel, hogy mit gondolsz róla.
2013. okt. 2. 12:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!