Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Én rom. Katolikus vagyok...

Én rom. Katolikus vagyok bálvány imádó lennék?

Figyelt kérdés
2013. jan. 20. 10:59
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
68%
Ó, de még emnnyire...
2013. jan. 20. 11:06
 2/32 anonim ***** válasza:
28%

Minden vallás bálványimádás.

A bálvány nem attól bálvány, hogy faragott, hanem attól hogy ledönthetetlen.

2013. jan. 20. 11:19
 3/32 anonim ***** válasza:
református értelmezés szerint igen.
2013. jan. 20. 11:19
 4/32 anonim ***** válasza:
22%
A Szentírás egyértelműen megmondja, hogy ki bálványimádó és ki nem. Tedd félre a katolikus dogmatikát, és olvasd a Bibliát (A tanítóhivatal értelmezése nélkül)
2013. jan. 20. 11:44
 5/32 anonim ***** válasza:
54%

IIMózes 20

4. Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak.

5. Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek.

6. De irgalmasságot cselekszem ezeriziglen azokkal, a kik engem szeretnek, és az én parancsolatimat megtartják.

Ha leborulsz egy kőszobor előtt, ami embert ábrázol, és hozzá imádkozol, akkor bálványimádó vagy.

2013. jan. 20. 12:18
 6/32 anonim ***** válasza:
24%

azt mondják, madarat tolláról, embert barátjáról...

ahova tartozol olyannak fognak nézni,

Minden bántás nélkül mondom:

Sajnos eben a "vallásban" van a legnagyobb mértékben bálvány imádás.

Nem csak a szobrok miatt, hanem különböző nem bibliai tanításokkal ellentétes személy imádat is van

Mint Például a Mária kultusz... és bizonyos "szentek" miatti zarándoklatok"

De ez ha kevésbé is de más vallásokban is jelen van.

Nem véletlen szólít fel Jézus a jelenések könyvében, hogy hagyjuk el azokat a Biblia ellenes "vallásokat" amik nem egyeznek Jézus, és az Atyja nézetével, mert azokat a büntetéseket fogja kapni amiket azok kapnak, még ha nem is járt oda, de oda kötelezte el magát a keresztelkedéskor.

(Jelenések 18:4, 5) 4 És hallottam, hogy egy másik hang ezt mondja az égből: „Menjetek ki belőle, népem, ha nem akartok részestársai lenni a bűneiben, és nem akartok kapni a csapásaiból. 5 Mert bűnei egészen az égig halmozódtak, és megemlékezett Isten az igazságtalanságairól.

2013. jan. 20. 12:19
 7/32 Pietrosol ***** válasza:
51%

Szia!

Bármely eszmeiséghez,ideológiához,vallásos tanításhoz vagy megkövült gondolathoz,tárgyakhoz való ragaszkodás bálványimádás.

2013. jan. 20. 13:01
 8/32 A kérdező kommentje:
Én szeretem a jó Istent ,valamint Jézust.Van is otthon egy pici,Mária és Jézus szobrocska.DE tényleg eszembe se jutott soha,azokhoz vagy azokkal imádkozni.Tényleg ezekért "öljük" egymást? Szégyen gyerekek.
2013. jan. 20. 13:32
 9/32 anonim ***** válasza:
39%

Nem tudom, hogy miről beszélsz, én nem öllek. Viszont a katolikusok jó része bizony leborul a szobrok előtt. Persze azt állítják, hogy azok segítségével imádkoznak, de a Biblia nem azt állítja hogy segítségével lehetne. Nem egy helyen van olyan templom, ahogy az előtérben ott van szt. Jakab vagy szent Imre vagy Mária nagy szobra, előtte egy térdeplővel. Hogy előtte letérdelve imádkozhasson az ember. Ez bálványimádás.

Ember nincs, aki tudná, hogy hogyan nézett ki Mária vagy Jézus. Tehát az a szobor egy emberalakot ábrázol, amelynek vonásai valószínű, hogy nem tükrözik azoknak a személyeknek a vonásait, akiknek elnevezted. Dobd a tűzbe, dobd ki. Vagy ezt nem akarod, félted? Miért? Mert valamiféle energiát, áhitatot, misztériumot látsz benne? Nem dobod ki, mert bálványaid neked. Bemesélheted magadnak, hogy nem azok, de bizony azok. Valld be magadnak, miért hazudnál?

2013. jan. 20. 14:17
 10/32 anonim ***** válasza:
66%

Minden katolikus bálványimádó és hamis tanokat követnek, így örökre száműzve lesznek Isten királyságából, hacsak nem szakítanak minden eddigivel.

Amúgy én is katolikus vagyok, nálam is vannak szobrok meg képek, feszület a falon, ami előtt letérdelek és úgy imádkozom. Én úgy gondolom, hogy a képtisztelet/képrombolás vita már több mint 1000 éve lezárult, aki még mindig ezen rágódik az egy elég beszűkült valaki lehet.

Nekem nincs semmi bajom amúgy azzal, ha valakinek nem szimpatikus a szobrok előtt való imádkozás, mert valóban akár bálványimádás felé is elmehet a dolog, de engem viszont ne bélyegezzen meg emiatt, pláne úgy, hogy fogalma sincs a képtisztelet és a képimádat között.

2013. jan. 20. 15:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!