Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érdemes lenne újrafelvételizve...

Érdemes lenne újrafelvételizve egyetemet váltanom? (20/L)

Figyelt kérdés
Amiatt írok ide egy kérdést, mert bár a családom elég támogató ilyen téren nem tudom mi tévő legyek. Idén kezdtem meg az első félévemet a BME-n gépészmérnök szakon. Elsősorban amiatt ide jelentkeztem mert egészen közel volt és nem akartam kollégiumba menni; egy teljesen más városba költözni. Amióta itt vagyok viszont egyre jobban gyűlölöm magam. A közösség az évfolyamon nem valami fényes (lányként nagyon nehézkes a beilleszkedés); ráadásul néhány tanárom indokolatlanul megalázó módon viselkedik. Mostanra oda jutottam hogy folyamatosan vagy sírógörcsöm van vagy gyomorgörcsöm az ezek a tanáron által javított zh-k előtt és nem érzem úgy, hogy ez normális lenne. Eddig sosem volt stresszkezeléssel ilyen jellegű problémám; viszont például gépszerkesztésen egy olyan gyakorlatvezetőt kaptunk akinek a viselkedésére még a tantárgyfelelős is a szemét forgatja és nem csinál vele semmit. Plusz infó, hogy néha megküzdöttem néhány tantárgyammal, de azért sikerülgettek a házik és a zh-k még ha nem is mindig annyira szépen, mint szeretném; ebből gondolom, hogy nem a szakkal van a problémám vagy azzal amit tanulok. A váltáshoz kapcsolódóan én a Gödöllői MATE-t néztem, mert gépész ismerőseim és rokonaim akik szintén iparban dolgoznak azt mondták az is benne van a top 3 egyetemben gépészeti szempontból és eredetileg ide is szerettem volna jelentkezni. Mint mondtam a távolság akadályozott meg és részben az is hogy a tanáraim nagyon toltak engem a BME felé a presztízs miatt. Ott sokkal otthonosabban éreztem magam a programokon amin résztvettem, de ugye nem tanultam még ott így nincs tapasztalatom. Szerintetek érdemes gondolkodnom a váltáson? Amiatt szeretnék újrafelvételivel menni, mert nem érzem úgy hogy megfelelően stabil alapokkal rendelkezem még ennyi idő alatt és nem akarom hogy esetleg ez pluszba rontson a helyzetemen hogyha átjelentkezem.

2023. nov. 12. 20:43
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Egyebkent ha az atjelentkezes mellett döntesz akkor is megcsinálnék annyi tárgyat itt amit tudok. Jó részét talan el lehet fogadtatni ugyanezen képzésen csak másik egyetemen. Masik az, hogy addig is több rutinod lesz a zhk illetve vizsgák teren.
2023. nov. 14. 19:18
 12/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! A Bánki Donát Egyetemet is néztem, de még nem jutottam teljesen dűlőre! Arra gondoltam körbekérdezek ismerősök között is, hogy ők mit hallottak róla esetlegesen személyes tapasztalat van-e. 10-es válaszoló, teljesen igazad van és tervezek is majd venni vagy magánórákat vagy legalábbis más segédanyagokat is igénybe venni és otthon rákészülni mindenre újból. Nem gondolom, hogy a tehetség kellene nekem ehhez inkább csak még hiányzik a rutin, meg néha egy egy téma nehezebb elsőre mint másodjára. Nézelődtem is meg kaptam barátoktól példatárakat is például mechanika tárgyakhoz, amiket tervezek végigfésülni és gyakorolni velük! Nálunk is volt ilyen konzultációs lehetőség felsőbbévesektől, igaz az nem magán tanár jellegű volt, de majd annak is utánanézek, hátha tudna pluszba segíteni nekem.
2023. nov. 15. 00:22
 13/21 A kérdező kommentje:
4-es válaszoló! Félreértés ne essék nem a könnyebb utat akarom választani és elmenni valamiféle névtelen, semmilyen egyetemre, ahol nagyjából hozzámvágják a diplomát. Emiatt is néztem utána a lehetőségeknek és még továbbra is vizsgálódom, hogy ne essek ebbe a hibába! Nem az a problémám, hogy nem sikerülnek egyelőre úgy ahogy kellene egyes tantárgyak, sokkal inkább az ezután kapott reakció az amit nem szívlelek. Nem gondolom, hogy szükséges hozzátennie a tanárnak egy zh megtekintésen, amikor még van pót zh, hogy találkozunk szeptemberben ugyanezen a kurzuson. Szerencsére ez azért nem egy mindennapi eset volt; nehogy valaki azt higgye mert vannak kedves tanárok is, viszont az ilyenek rendesen kiverték nálam a biztosítékot mert abszolút nem volt helyénvaló sem pedig professzionális viselkedés. Pontosan ezen okokból nem is írok neveket hogy xy mekkora egy szar tanár, mert nem ezen van a hangsúly; inkább az overall élményemen itt a campuson. Visszatértve, jó, hogy ezt is felhoztad, hogy nem mindig jobb az az út, ami könnyebb. Ez is egy fontos tényező!
2023. nov. 15. 00:30
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy ilyen és ehhez hasonló stílusú tanárok szinte mindenhol vannak és lesznek is.
2023. nov. 15. 00:35
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
14: de sajnos az élet is ilyen. Barmilyen munkakorbe megy el az ember, mindig is lesznek bunkó , ártani akaró kollégák, megrendelők, ügyfelek, kliensek. Nincs olyan munkakör sajnos ahol ne ez lenne. Vizsgáknak fuss neki én is azt ajánlom. És minel több teljesített tárgyat igyekezz ekfogadtatni az új helyen, hogy ennyivel is előrébb legyél. Zhk vizsgak előtt próbálj meg minél több előző éves vizsga és zh sort beszerezni. Sok pluszt adhat ha azokat végig oldod. Ha feletted lévő évfolyam facebook csoportjába ügyesen körbe kérdezel akkor elég sokat be lehet szerezni.
2023. nov. 15. 05:43
 16/21 anonim ***** válasza:
83%
Ujra csak leirni tudom en is, hogy ilyen genyo tanarok mindenhol vannak. Mindenhol. Atmesz, aztan ott is talalkozol ilyennel, aztan mesz egy harmadik egyetemre majd vagy mi? Amire neked szukseged van, az az, hogy mentalisan megerosodj, es ne vagjanak ilyenek foldhoz. Tudom, hogy rosszul esik, nekem is volt mar reszem megalazasokban az egyetemen, pedig nekem tok jo jegyeim vannak. De nem megoldas, hogyha az ilyenek miatt elmenekulsz. Inkabb dolgozz rajta, hogy az onertekelesed minel kevesbe fuggjon ettol.
2023. nov. 15. 07:59
 17/21 anonim ***** válasza:
56%

Viszont ha erre alapozva mész el és ott is bunkó tanárok lesznek, akkor az, amivel gondod volt, nem javul, viszont a szinvonal romlik, ezért mondtam, hogy ha lehet, akkor megéri "kibírni" a BME-t, mert hosszútávon jobban megéri.

Ahogy mások írták, igen, itt nem arról van szó, hogy már másnap a munkában kézzel fogható és hasznos tudásod lesz, mert itt nem erre készítenek fel, hanem akkor jön elő, hogy BME-t végeztél-e vagy valami gyengébb képzést, amikor már senior szinten lesz az ember.

2023. nov. 15. 08:36
 18/21 anonim ***** válasza:
77%
16-os,teljesen igazad van.Nekem 6 féléven keresztül volt 4.5+ az átlagom,mégis kaptam sokszor az "ívet. Illetve én se ismerek olyat,akinek ne lenne tapasztalata legalább 1-2 ilyen tanárral.
2023. nov. 15. 12:06
 19/21 anonim ***** válasza:
32%
Felesleges ez a körítés. Egy olyan egyetem közösségét szidod, amelynek hallgatói 70 éve forradalmat robbantottak ki. A BME közege koránt sem olyan, mint amilyennek leírod. Teljes mértékben a te hibád, hogy így éled meg. Inkább ismerd be magadnak is, hogy nem megy a BME! Nem gáz dolog ez. Máshol könnyebb dolgod lesz.
2023. nov. 24. 11:03
 20/21 anonim ***** válasza:
12%
Maradj a BME-en de ne a gépészmérnökin hanem a villamosmérnökire menj át ez a legjobb döntés amit hozhatsz az életedben.
2023. nov. 24. 17:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!