Egy SOTE orvosi diploma ugyan olyan szintű, mint egy vidéki egyetemé? Illetve hogyan lehet év közben átjelentkezni? Mik a feltételei?
Pécsre vettek fel, fogorvosira, mert elrontottam az érettségim, de mindenképp a sotéra azeretnék járni!
Hogyan tudok átjelentkezni?
Illetve ha mégsem sikerül, van okom bánkódni? Ugyan olyan erősségű diplomát ad mindkét egyetem?
Munkavállalásnál számít, hogy esetleg hol végeztem?
Ha átjelentkezek mondjuk az utolsó 1-2 évebmen, akkor olyan diplomát kapok, mintha végig ott tanultam volna?
"Pécsre vettek fel, fogorvosira, mert elrontottam az érettségim,"
:DD te szegény...
Módulonként lehet átjelentkezni, tehát leghamarabb 2.év végén, vagy ÁOKról ÁOKra a preklinikai módul után.
Amúgy pécs jó hely, ugyan olyan diplomát is ad.
Nézd szaktudásban nincs olyan nagy különbség, hiszen egységes akkreditáció normák alapján működik.
A név alapján nyilván van különbség , hiszen a sote az központi elhelyezkedésű és világszinten ismert orvos nevét viseli.
2 év végén átvesznek de ahhoz elég jó átlag kell.
Ha lediplomázol az életrajzodban köteles vagy feltüntetni , hogy hol végezted el az első két évet.
Ekkora sznob hogy lehetsz 18-20 éves létedre.... Pfff. Elmondom neked, hogy mind a négy orvosi ugyanolyan nehéz elvégezni. Ha nem tudod az anatómiát (+szövettant), biokémiát, élettant (hogy az első két év leghírhedtebb tárgyairól beszéljek), akkor nyugodj meg, Pécsen, Szegeden és Debrecenben is ugyanolyan lendülettel rúgnak ki a vizsgáról, mint Pesten. Nyugodtan keress rá statisztikákra, osztályvezető főorvosok kb hasonló arányban végeztek a 4 egyetemen. Aki tanul, bármelyik egyetemi diplomával jó orvos lehet.
Nem akarlak megsérteni, de egy érettségivel a kezedben milyen alapon nézed le a vidéki egyetemen tanító orvosprofesszorokat?! Elcséptelt kérdés, de mielőtt ilyen kérdést kiírsz, nézz már magadba, hogy te mit tettél le eddig az asztalra?! Mire van ekkora arcod?! Gondolkozz már el! Az ilyen beképzelt, sznob emberek miatt utálják annyian az orvosokat. Semmi alázat, csak a lenézés, megvetés. Hogy fogsz te bánni a betegekkel? Ha el is végzed bármelyik orvosi egyetemet, az orvosokról kialakult sztereotípia mintapéldánya leszel. És igen. Ezt ebből a kérdésből le lehet szűrni, mert egy ember, akiben van némi alázat, tisztelet a nála többet elért emberek felé, nem tesz fel ilyen kérdést. Meg se fordul a fejében. Mind a 4 egyetemen vannak ilyen beképzelt, nagyképű taplók, és ennek az ellenkezője is - szerencsére. Viszont megkérlek, hogy halassz egy évet és menj csak Pestre jövőre vagy jelentkezz át. Kíméld meg a pécsieket magadtól.
Egy POTE-hallgató
Vannak erre szakosodott oldalak.
A SOTE-n nem külföldön egyszer-egyszer vendég előadóként feltűnt orvos professzorok vannak, hanem neves orvosi egyetemek volt vagy jelenlegi tanárai.
Elismerem hazánkban minden orvos egyetemen kimagasló képzés van. - Nem ez volt a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!