Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek van különbség...

Szerintetek van különbség diploma és diploma között attól függően, hogy melyik egyetemen szerezte az ember?

Figyelt kérdés
Pl. sok helyen hallom, hogy XY egyetemen szerzett mérnöki diploma közel sem ér annyit, mint egy BME-n szerzett, vagy egy XY egyetemen szerzett közgazdász diploma nem ér annyit, mint egy Corvinuson szerzett? Erről mi a véleményetek? Ez az orvosi egyetemek esetében hogy van szerintetek? Azok sem egyenrangúak (elméletben azok, de GYAKORLATBAN)?

2014. márc. 14. 11:57
1 2
 1/17 Andizsuzsi ***** válasza:
31%
van
2014. márc. 14. 11:58
 2/17 A kérdező kommentje:
Ezt kifejtenéd?
2014. márc. 14. 11:59
 3/17 anonim ***** válasza:
71%

Van, és ezt a cégek is tudják.

Pl. a BME "dolga" a műszaki, a Corvinus "dolga" a közgáz.

Ergo: BCE-n szerzett közgázdiploma többet ér, mint egy BME-GTK-n szerzett ÉS egy BME-n szerzett biomérnöki diploma többet ér mint egy corvinusos.

2014. márc. 14. 12:13
 4/17 anonim ***** válasza:
72%

előző vagyok

ez kb mindenhol így van, ahova csak úgy kreáltak bizonyos karokat, pl Debreceni Egyetem jogi kara

2014. márc. 14. 12:14
 5/17 A kérdező kommentje:
Elsősorban a négy orvosi egyetemre gondoltam.. Ott mi a helyzet szerintetek?
2014. márc. 14. 12:19
 6/17 anonim ***** válasza:
50%
A négy orvosi egyetem színvonal tekintetében tök egyforma, van olyan tárgy amit Pécsen tanítanak jobban, van amit Pesten... A diploma megítélése is egyforma. Ha mégis választanom kellene egy egyetemet, akkor azt mondanám, hogy talán Szeged a legjobb, én Pécsre járok.
2014. márc. 14. 13:45
 7/17 anonim ***** válasza:
48%

a munkáltatók tesznek különbséget

a 4 orvosi egyetem viszont egyformán elismert, és mind a 4 jó színvonalú

a legjobb kapcsolatai persze a SOTE-nek vannak

2014. márc. 14. 13:57
 8/17 A kérdező kommentje:
Tehát a szakmában (NEM A CIVILEK, HANEM A SZAKMABELIEK), nem az elért eredmények, sikerek alapján ítélnek meg egy orvost, orvos professzort, hogy kit alkalmazzanak, kiben mennyire bízzanak meg, hanem az egyetem alapján, ahol végzett?
2014. márc. 14. 14:02
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha a kommented előtti válaszokat nem sikerült értelmezned, akkor teljesen felesleges ilyen dolgokon rágódnod, úgysem fogsz ilyen helyzetbe kerülni.
2014. márc. 14. 15:06
 10/17 A kérdező kommentje:
Pont azért kérdezem, mert értelmeztem... Legjobb kapcsolatai a SOTE-nak vannak, az a legelismertebb. Tehát egy POTE, SZOTE, DOTE diplomával sokkal nehezebb bebizonyítani, hogy jó vagy. Még ha jobb is vagy egy SOTE-snál, mert a szakmában előítéletek vannak.
2014. márc. 14. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!