Mit csináljak? Más is vállalt így babát? Mi lenne a legjobb?
Az a helyzet, hogy tegnap pozitívat teszteltem. Nem terveztük még a babát,de ha már így alakult úgy érzem,hogy vállalnom/vállalnunk kell érte a felelősséget. A gond csak az, hogy én jelenleg pálya kezdő munkanélküli vagyok. A párom egy autószerelő műhelyben dolgozik, kiszámíthatatlan mikor mennyit hoz haza. Általában 65-90.000 közt keres, de az elmúlt 2-3 hónapra inkább a 65.000 volt jellemző. Én vállalok gyerek felügyeletet, meg korrepetálást, ebből van egy kis plusz pénzünk,na de ez nem bejelentett munka. Szóval a helyzet az, hogy egy hónapban durván 85.000 Ft-ból élünk. Szerencsére a lakás saját, de még így is félek,hogy nem fogunk tudni mindent megadni a picinek, mivel bejelentett munkahelyem nincs, így gyest sem fogok kapni. Azt meg nem szeretném,hogy a szülőktől kelljen pénzt kérni, vagy bármelyikőnk is nélkülözzön. Természetesen a pici érdekében lemondanék egy-két olyan dologról,ami nem nélkülözhetetlen, de akkor is félek, hogy nem lesz elég ez a pénz ahhoz, hogy normális körülmények közt tudjam őt fogadni, meg felnevelni. Mit tegyek? Be merjem így vállalni? Még senki nem tudja, hogy eggyel többen vagyok. Ellenzem nagyon az abortuszt, de azt se szeretném,ha nélkülöznie kellene a picinek...
N/22
Szerintem simán meg tudtok élni.
Mivel a lakás saját, albérleti díj sincs.
GYED-et nem kaphatsz, de GYES-t igen és családit is, ezek összesen kb. 37 ezer/hó.
Ezzel és a párod fizetésével simán kijöhettek.
Ráadásul ha elvetetnéd 1. nem biztos, hogy utána könnyen teherbe tudsz esni (olvass utána a gyermekvállalás témakörben hányan szenvednek emiatt) 2. talán később meg is bánnád.
Ideális idő nincs a babavárásra, ha folyton csak gyűjtögetnénk, elúszna az élet.
Cselekedj a szíved szerint!
El ne vetezsd! Az abortusz az kegyetlen szar es faj amikor kitagitanak!
A baratod nem tudna tobbet dolgozni a muhelyben? Az egyik ismerosom 300 ezret keres mint autoszerelo,hogy lehet hogy a te parod csk 65 ezret keres?
Hát én csak akkor szülnék,ha mindent megtudok adni a gyereknek,szerintem gusztustalan dolog családiból meg gyesből nevelni:D Legalábbis nálunk nem így működött soha. Én már csak azért sem tartanám meg,mert túl fiatal vagy,bulizni kell meg szórakozni ebben a korban,manapság 28 éves kor allatt csak az otthon ülősök szülnek. Bocs,ha durva voltam.
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!