Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy lehet elapasztani a tejet?

Hogy lehet elapasztani a tejet?

Figyelt kérdés
Kislányom 2 hónapos és kb egy hete őrjöng a cicin. Minden etetés egy rémálom, max 5 percet bír ki szopizással, onnantól csak üvölt akármit csinálok. Nem tud már sokat enni ciciből reggelente max 50ml, ez délutánra van hogy csak 20 ml. Pótlás női tejet kap cumiból. Próbálkoztunk pohárral is, de nem ment neki, úgyhogy nem erőltetem. A cicit sem akarom erőltetni, mert néha már akkor is üvölt amikor szoptatni kezdeném. Kérlek kíméljetek meg attól, hogy de szoptatni kell... meg hogyan kell szoptatni... Én már mindent kipróbáltam, eredménytelenül. Most már csak az érdekelne, hogyan apaszthatom el a tejem anélkül, hogy ne gyulladjon be a mellem. Sajnos fejni nem tudok, sem géppel sem kézzel, mert nem működik a tejleadó reflexem "hála" a kórházi csecsemős nővéreknek. Csak akkor jön tejcsi belőle ha a baba szívja. De Ő már nem akarja...
2008. okt. 27. 13:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
57%

Én úgy tudom,hogy a nagyon hideg vizes vagy ruhába becsomagolt jeges borogatással elapadnak a tejcsatornák,

védőnő is tud sokféle tanácsot adni,vagy a gyermekorvos!

2008. okt. 27. 13:08
 2/13 anonim ***** válasza:
81%

Miért nem akar szopizni? Mi történhetett vel? Az én kislányom sem hajlandó szopizni, csak akkor ha ketten vagyunk a szobában. Az apja sem nézheti, amikor szopik. Hiába simogattam a fejét, pociját, karját, nyugattam, Ő csak "hidat" csinált és semmi evés. Mióta mellette fekszem, szépen tömi a hasát. Valamit változtass a helyzeten. Feküdj le mellé Te is, úgy szoptasd.

Hajrá!

8 hónapos picilány anyukája

2008. okt. 27. 13:09
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom, hogy ez történt veletek, de nem tehetsz róla. Az első 6 hét a legfontosabb a szoptatás szempontjából, és az nektek megvolt!

Az elapasztásra a fejések ritkítását javasolják, és azt, hogy sose fejd le mindet, így a "visszajelzés" az lesz, hogy kevesebb kell, így lassan elfogy. De ha egyáltalán nem tudsz fejni, próbálkozhatsz anyáink módszerével: hideg vízbe csavart törölközőket tekertek szorosan a melleik köré, ill. van, aki a hideg vizes kelkáposztaleveles borogatásra esküszik. Bár ezek valószínúleg csak a gyulladást csökkentik, és hetekig is eltart, míg elapad teljesen. Talán, hogy neked már amúgy is kevés, hamarabb elapad majd.

2008. okt. 27. 13:20
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat és hogy nem akartatok kioktatni a szoptatással kapcsolatban... :)

Próbáltam már sokféleképpen szoptatni... velem szemben feküdt míg én ültem, velem szemben feküdt míg én feküdtem, ültem, Ő pedig a hónom alatt feküdt, egy szopizás alatt is kipróbálunk több pózt, hátha, de mindig hatalmas hiszti lesz belőle, én meg nem akarom erőltetni, nehogy rossz élménynek élje meg. Azt nagyon nem szeretném.

2008. okt. 27. 13:35
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Háziorvos írhat fel neked Bromocriptint, ami gátolja a tejelválasztást serkentő hormon működését. Azt kell szedni, emellett nem nagyon kellene fejni, csak akkor, ha érzed, hogy csomó van valahol, de csak annyira, hogy a csomó kilazuljon és kicsit ürüljön a mell. Üresre fejni nem szabad. Mindezek mellett leszoríthatod a melled valamivel, én sállal csináltam. Tusolásnál hideg(ebb) vízzel zuhanyoztam a melleimet, és 1,5-2 hét alatt elapadt a tej. Ha ez túl macerás, akkor egész egyszerűen hagyd abba a szoptatást, és figyelj a csomókra. (Mindkét változatot kipróbáltam, működnek.)

-Macska-

2008. okt. 27. 13:57
 6/13 anonim ***** válasza:

Szia. Ha még nem mondtál le teljesen a szoptatásról

r.ungvary@sanomabp.hu szoptatási tanácsadó, itt segíthetnek. Egy próbát megér.

2008. okt. 27. 14:06
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem tartasz attól, hogy utána lelkiismeretfurdalásod lesz? Ez nem letolás, nehogy félre értsd, csak kérdezem.Nekem egy hónapot őrjöngött a cicin, nem akart szopizni.Cumisüvegből kapta a lefejt tejcsit.De minden etetésnél próbáltam mellre tenni, eredménytelenül.Aztán lecseréltük a cumisüveget.Nukkos volt, és aventosra cseréltük.Keményebb a cumija.' hónaposan elkezdett szopzni.Most 2 hónapos.Nekem sincs sok tej, de ami van, azt mind megkapja.Csak azt tudom mondani, bármennyire szörnyű is (tudom, mert átéltem) kitartás!Persze ha fejni nem tudsz, akkor megértelek.Csak segíteni próbáltam.

Sok sikert!

2008. okt. 27. 15:15
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ez a helyzet. kb. 5-10 percig marad meg cicin. Aztán rájöttem, hogy sok levegőt nyel és az nyomja a babámat. Erre gondoltál?

Rettenetesen visít szegény, olyankor abbahagyom, legfeljebb eszik 1 óra múlva megint.

De ha eldöntötted, hogy elapasztod a tejet, akkor ne igyál annyit, plusz sport, szauna, hideg víz a cicire.

Lényeg, hogy szeresd a pöntyöd. Ez meg biztosan így van.

Jó babázást. :)

2008. okt. 27. 17:01
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia én sem tudom szoptatni a babám, de én lefejem neki és cumisüvegből kapja a tejet.Az én tapasztalatom az nem mindegyik mellszívó jó, én rengeteget kipróbáltam mire az Aventesre rátaláltam. Én is csak azzal tudom lefejni a tejem a többi márka egy nagy szar. Ezzel is az elején nagyon fájt de mostmár megszoktam. Nem tudom milyen márkájúval próbáltad a fejést de lehet, hogy ez bevállik nálad is,ha még nem adtad fel teljesen. Amúgy úgy hallottam,hogy a homeopátiás bogyó amit tejserkentésre használsz az apasztja is a tejet csak más adagban kell szedni(többet),de a védőnő biztos többet tud mondani róla.
2008. okt. 27. 17:27
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Akár én is írhattam volna pár hete ezt a kérdést:( Kézzel próbálgasd fejni, nekem bejött, hogy a babát néztem közben. Előtte meleg zuhany, az alatt jobban elindul. Nagyon megértelek... Állati rossz érzés, amikor etetni akarnád, de csak sír és sír:( Egy ideig én azzal is próbálkoztam, hogy adtam neki egy kis tápszert, utána próbáltam szoptatni. De okosodott a drágám, és egy idő után már nem is sírt, ha megpróbáltam, hanem mosolygott, huncutkodott, és csak akkor zendített rá, ha nem akartam venni az adást, hogy próbáljuk inkább a könnyebb utat.
2008. okt. 27. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!