Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi történik akkor ha ezt...

Mi történik akkor ha ezt teszem? (vitatott kérdés)

Figyelt kérdés

Amikor a kórházban hozzák az első etetésre és én vissza utasítom? Kap tápszert? Engem se piszkálnak utána?

(kell a nagy pofa a bent lévőkhöz ilyenkor?)

Köszönöm. 36H

2010. szept. 6. 07:44
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/127 A kérdező kommentje:
semmi baj.
2010. szept. 6. 15:34
 42/127 anonim ***** válasza:
100%

8:05-ös vagyok, előzőnek válaszolnám, hogy igen, bizony kérdezgetik. Én mindig figyelek arra, hogy ne is hozzam ezt szóba a frissen szült anyukáknál pláne, mert sosem lehet tudni, kit hogy érint ez a téma...

Egyébként nekem is beszóltak már ezzel kapcsolatban, amikor 10 hónapos volt a babám. Akkor már kb 2 hónapja nem szopizott és vadidegen emberek a játszótéren számonkérték rajtam, hogy miért csak addig.

2010. szept. 6. 15:52
 43/127 anonim ***** válasza:
86%
Ez felháborító, komolyan! Nekem azt hiszem nagyon hamar elborítaná az agyamat a gőz és nem köszönné meg a számonkérést a delikvens.
2010. szept. 6. 15:59
 44/127 anonim ***** válasza:
100%
ez a számonkérés nálunk is meg van. Tőlem az első fél évbe minden közeli/távoli ismerős, öreg nénike az utcán, szomszéd, volt munkatárs megkérdezte, hogy és szopik a baba, van tejed? Jaj, te nem szoptatod? Úr isten! Mintha meg akartam volna ölni a gyereket. Egy idő után már azt mondtam mérgemben, hogy igen, szopik. Legalább békén hagytak, így is pont elég gáz volt nekem, hogy nem jött össze.
2010. szept. 6. 17:29
 45/127 xStefix ***** válasza:
82%

Leírnád, mi volt az a rossz és kitörölhetetlen tapasztalat, ami miatt így döntöttél?

Szakmai szempontból érdekelne.

2010. szept. 6. 23:06
 46/127 anonim ***** válasza:
73%
Most önigazolást keresel, hogy jól döntöttél, vagy fel akarod mentetni magad?
2010. szept. 7. 00:01
 47/127 anonim ***** válasza:
92%
Te egy kicsit el vagy varázsolva. A kötődés múlik a szoptatáson is. Nagyon jó érzés amikor oda bújik érzed a közelségét. Sok anyuka zokog, mert nincs teje és nem tudja szoptatni a babáját. Bocsi, de ez a világ legnagyobb butasága. A szoptatással védnéd meg a sok rossztól. Betegségtől. Ennél jobb és tisztább dolgot nem tudnál neki andi. Az én lányom egy éves mult és még mindig szopik. Megnyugszik, ha fáj a foga, vagy ha rosszat álmodik. Nekik kell az anya közelsége, és ennél nagyobb kötődés nincs is. A természetes táplálás a legjobb. A melleid lehet kicsit leeresztenek, de nem ez számít. Folyamatosan hordj melltartót, nálam bejött. Nem eresztettek le nagyon. Egy kis edzéssel, tornával biztosan formálhatod magad szopiztatás után. Gondold át a dolgot. Neki teszel jót. Főleg, ha van tejcsid. Mert most Ő a legfontosabb.
2010. szept. 7. 11:22
 48/127 anonim ***** válasza:
82%
Utolsó voltam: még ha rossz tapasztalatod van, pl. kirepedt a melled, azért van a bimbóvédő. Jó dolog. Mi is használtuk eleinte. Kellett, mert a kórházban a védőnő az első szopiztatásnál, úgy tömködte a pici szájába a mellem, hogy az végül kicsit kirepedt, és persze fájt is. Ez nekem rossz tapasztalat volt. De túl tettem magam rajta.
2010. szept. 7. 11:35
 49/127 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen, sajnos tényleg úgy van hogy mindenki számon kéri, amitől még nagyobb a bűntudatom...
2010. szept. 7. 14:59
 50/127 anonim ***** válasza:
78%
Ha már nem akarsz szoptatni, legalább az első napokban tedd rá amig a kolosztrum jön! Utolsó.
2010. szept. 7. 15:01
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!