Borzasztóan érzem magam! Rossz anya vagyok?!
A kislányom nagyon kiabálós baba(másfél éves)Kiabál velem reggel ébredés után reggeli közben miközben kiönti a tejpépét, készülődés közben,pelenkázás közben, a boltban, otthon a lefekvés előtti félórát olyan frekvencián ordítja,hogy néha azt hiszem,hogy szétreped a fejem.Én nyugodt természet vagyok próbálom határozottan,de normál hangszintem magyarázni-nevelni. De,amint megszólalok,még hangosabban ordít,csapkod-engem is!!! Dobálja magát a földre. Vannak napok,hogy tényleg reggeltől-estig csak a sírás-kiabálás van. A legrosszabb,hogy azt érzem rajta,hogy nem érzi jól magát velem!!! És néha nálam is elszakad a cérna. Pl:ma joghurtot kért,elkezdtem etetni, minden falatot kiköpött a szájából és közben kiütötte a kezemből a dobozt. Hirtelen olyan ideges lettem,hogy rácsaptam a popojája (amit még sosem csináltam) és elkezdtem kiabálni vele: Hogy elegem van már ebből a vislekedéből.Ne ordítsál már velem egésznap! Ő meg csak nézett rám a nagy szemével! És bekéretőzött az ágyában.BORZASZTÓAN érzem magam. Szörnyű anya vagyok!
De,hogy kezeljem ezeket a helyzeteket,hogy ne veszítsem el a hidegvéremet? Sokáig sikerül,de mostanában egyre-egyre többször kiabálok vele....és ma ez a popsira ütés. Nagyon utálom magam.
Sziasztok!
Egész jó volt a tegnapi utazásunk odafelé aludt a kisasszony,de visszafelé, eléggé felháborodottan pislogott már amikor betettem az ülésbe. Volt minden sírás-dühöngés-mérgelődés-szabadulás. Rendőr bácsit sajnos nem láttunk az úton:)) Aztán mire Pestre értünk, beletörődött és jókislány lett. Én sokkal higgadtabban viseltem a dührohamait. Holnap jelentkezem.
Sziasztok Anyukák!
A mai nap mottója. "Természetesen rengeteg hibám van, ha benned kevés a szeretet!"
Ma kiborító napunk volt.A hidegfront (azt hiszem) meg a tegnap délutáni "mama-túra" megtette a hatását.A kicsiből kijött a hörcsög, a nagyból meg a hiszti művésznő.Rajzolni akartak. A fiam a 10 db filcből 9-et begyűjtött, majd szépen elkérte a tizediket is, amivel a leányzó rajzolt. A "szépen kérés" abból állt, hogy hátulról rácsimpaszkodott és addig tépte a haját, amíg el nem ejtette.Mire berohantam a konyhából, már teli torokból üvöltött mind a kettő. "Szétcsaptam" közöttük, azaz szétszedtem őket,összeszedtem a filceket és jól letoltam a kicsit :"Nem szabad durváskodni! Ez butaság! Tessék szépen viselkedni.Gyerünk fel az ülőgarnitúrára és szégyelld magad!" Erre keservesen elkezdett sírni, bőgve felmászott és a díszpárnákba fúrta az arcát.Mire a leánykám :"Anya!Ne beszélj így az öcsikémmel! Hogy lehetsz ilyen?!Ez nagyon csúnya volt!"És felmászott megvigasztalni a tesóját.Erre nem tudtam mit lépni, otthagytam őket. Később megbeszéltük a dolgot, a lányom szerint nem hagyom őket békén, megoldották volna a dolgot, nélkülem is meg tudnak egyezni...Ő 15 kg, a fiam 13,5kg, végül is lehet hagynom kéne őket lebunyózni a dolgokat...A mai nap tanulsága : Ne avatkozz be, amíg vér nem folyik! :)
Amik az előző "szösszenetekből" kimaradt:
-Csak azt engedd meg akár egyetlen egyszer is, amit rendszeresen el tudsz fogadni! Ha egyszer megtette, akkor 100-szor is megteszi.Pl.ajtók nyitogatása.
- Majdnem 3 éves volt a lányom, amikor rájöttem, hogy ő, ha fáradt, nem lelassul, hanem felpörög.Akkor a legkezelhetetlenebb, legrohangászósabb, amikor álmos. Hihetetlen, de igaz.Ha erre mondjuk 2 évvel hamarabb jövök rá,mennyi vitatkozást megspórolhattunk volna!
- "Mama-túra": Ha a mamánál vannak, habzsi-dőzsi ezerrel. Csoki, tejszelet, cukros üdítő, stb = 2napig "hülyék" utána.Felpörögnek (főleg a leányzó) a sok cukortól és valahogy 2 nap kell nekik a "visszaállás"-ra.Biztos van tudományos magyarázata is, aki érti ossza meg velem, legyen szíves! Illetve a tartósítószerek, "E-vitaminok". Azoktól rendesen "bekattan" a gyerek.Joghurtok, pudingok, rágcsik...
- Nem tudom miért, de ha van egy kis székrekedése a lányomnak, tényleg nyafogós, amíg nem kakil. Ez a mai napig így van, úgyhogy a rostdús étkezés nálunk kulcsfontosságú.
- Ma annyira pörögtek, annyira szófogadatlanok voltak(pl.szóltam, hogy kicsit csendesebben vagy ne rohangáljanak már,kb.2 percig bírták, utána újrakezdték), szóval be kellett vetnem az egyiket TOP10-es kártyákból: "Amíg úgy beszélek veletek, míg a jó, szófogadó gyerekekkel, addig viselkedjetek is úgy!Ha úgy viselkedtek, mint az állatok, akkor úgy bánok veletek, ahogy az állatokkal kell. Az állatok kint laknak, szóval mehettek ki a Dínó mellé aludni." Dínó a roti-németjuhász keverék kutyánk, laza 47 kilós "csöppség" és már lecsekkolták a lurkók, hogy nem férnek be mellé a kutyaházba. :)
A TOP10 fegyelmezés :
1.L.fentebb
2.Nem foghatod a hajam elalváshoz. ( Amúgy ez a legdurvább, ettől nagyon kiborul. Még csak egyszer kellett felvetnem. )
3.Felhívom Reni nénit és ő fog vigyázni rátok. (Kolerikus barátnőm, aki 1,5 évesen vigyorogva "leüvöltötte a haját". )
4.Megmutatom a mamának a szobádat, ha nem rakodsz össze.
5.Jézuska látja mit csinálsz! (És ugye nagyon fontos szempont, hogy milyen ajándékot fog hozni. )
6.Szeretnéd ha ezt megtudná az óvó néni?!?!
7.Nem mehetsz el a pónikhoz. ( A közeli lovardába. )
8.Amit szétszórtok, azt felporszívózom.
9.Ha tönremegy, nem tudok venni másikat, mert sajnos nincs rá pénzem./Ha elrontod,akkor venni kell helyette és nem lesz játékra pénzem.
10. NAGGGYON,nagggyon szomorú vagyok!
Étkezés téma :
Én úgy csináltam, hogy szereztem a McDonald's-ból salátás villákat ( azért nem boltit, mert a "mekis" erősebb és vastagabb a nyele,könnyebb neki megfogni), karikáztam fel banánt, dinnyekockákat, sajtot (az Anikó füstölt sajtot imádják),mindegy mit, csak puha legyen, könnyen belebökhesse a villát, de ne essen szét.Egy műanyag tányérba adtam neki 2-3 darabot meg egy villát én pedig ugyanolyan "apparátussal" elkezdtem etetni. "Hammm!"-mondtam minden falatnál és bíztattam, hogy ő is egyen/etessen engem. Amikor egyet a számba vagy a sajátjába rakott :"Mmmmm.De finom!"-mondtam és vigyorogtam, jó kis színpadias gesztusokkal.Minden ragadni fog a konyhában, de legalább megtanul enni...Ja, és megtanítani marokra vagy helyesen fogni az evőeszközt szerintem ugyanolyan könnyű/nehéz, én eleve mind a kettőt a helyes tartásra okítottam.Nálunk ez bejött.
Mára ennyit!
Üdv : Kati
Sziasztok!
Beteg a pici lányom:((
Általában a hazaút a nyagyikhoz vagy kórházzal,de "legjobb" esetben is betegséggel végződik.
Villámlátogatásom voltunk anyukámnál,mert operálták és mindenképpen látni akartam,addig a másik nagyinál hagytam (3órára)Szombaton este jöttünk haza,akkor még semmi gond nem volt. Tegnap este lázas lett,éjjel még lázasabb(39 fölé csúszott a hőmérő)Ráadásul még este,amikor a lázcsillapító már hatott,egész jól volt,olyannyira,hogy a kanapéról átakart ugrani apa ölébe,aki a félméterrel messzebb lévő ágyon ölt. Lendületből kb 80cm magasról,akkorát esett,hogy bizony nagyot koppant a buksi.
Nagyon aggódom,nehogy agyrázkodása legyen. Ekkorát még eddig nem esett. Szerintem,ma orvoshoz megyünk a láz miatt is és akkor elmesélem az esést is.
Írjatok,hogy vagytok.
sziasztok!!
huh, ahogy olvasom mindenkinek tartalmas hétvégéje volt!!
nagyon sajnálom, hogy beteg a babád :( a láz nálunk gyakori látogató, minden egyes fogánál beköszön, úgyhogy sajnos már hozzá szoktam. addig nem is volt gond, amig októberben nem volt egy lázgörcse a kicsinek, azóta azért magamban szét parázom az agyam, ha 37 fölé megy a láza, nekünk már akkor csillapitani kell :S remélem, minden rendben lesz, majd irj mit mondott a doki!!
Kati: hát nem irigyellek, jól megkaptad a csajszitól :) én még el sem tudom képzelni, milyen lesz majd két gyerkőccel. természetesen szeretnénk tesót, de olyan távolinak tűnik az érzés, hogy vágyjak rá :) mindig arra fogom-nevetve-, hogy olyan fiatal vagyok még, ráérek. 25 leszek egy hónap múlva :P
ma munka után jön a dobozolás a la Kati!! :) tegnap már nagyon dobálta a játékokat, rugdosta a sarokba őket, én meg elhatároztam magam, hogy akkor dobozolunk. férjemmel megbeszéltem, hogy hisztinél, túlpörgésnél alkalmazzuk a mosdatásos praktikát, a közelgő nyaralásra való tekintettel, hiszen ezt a parton is tudjuk alkalmazni.
remélem, ma már jobb napotok lesz!!
nem evős baba anyukája: volt egy időszak, amikor hónapokig nem ette meg a kenyeret a fickó. mivel sosem volt gond az evéssel, eléggé tanácstalan voltam. az, hogy hagytam önállóan enni bejött és mi még azt csaptuk mellé, hogy "edd csak meg, mert apa mindjárt megeszi" és ekkor jött apa nagyon éhes fejjel és már nyúlt is a falat után, ő meg kacagva a szájába tömte és már rágta is.
mindenkinek szép napot csajok!! bár nálunk esik, nem tudom anyósom mit csinál vele :S
Ági
Kedves Utolsó!
Mennyi idős a kisfiad? Az én kislányom is hasonló módon zuhant le vasárnap az ágyról. Még nincs veszélyérzetük egy ilyen helyzetben. Legalábbis addig,amig nem éri őket komoly baj. A kislányom vasárnap nagyot esett és azóta többször elmondom neki,amikor közeledik a kanapé széléhez,hogy felálljon: Tudod,ez nagyon veszélyes,leestél onnan és nagyot koppant a buksid,fájt a fejed és sírtál. anya nagyon megijedt. Azóta elkerüli,nálunk csak a szépen,szavakkal magyarázás működik. Talán olvastad milyen aktív babáink vannak itt az oldalon.:)))
sziasztok csajok!!
remélem, mindenkinek jó napjai voltak!! nálunk most nyugi van :) vagyis csak nevelés fronton, ugyan is holnap indulunk nyaralni és azt sem tudom hol áll a fejem... ráadásul még mindig beteg vagyok.
a kis főnök az elmúlt napokban "jó" fiú volt, csak jön a foga és éjszaka nyugtalanul alszik, de legalább az utóbbi pár napban nem harapott és ütött meg senkit :) HURRÁ!! micsoda örömök!!
remélem, ti és a babáitok is jól vannak!! ha lesz időm még holnap "benézek", de nem igérem!!
Ági
Ági!
De,jó nektek!Jó nyaralást. Várunk vissza az élményekkel:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!