Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit szóltok a Maxim keresztnév...

Mit szóltok a Maxim keresztnévhez?

Figyelt kérdés

Sokak szerint a Maximilián elég hosszú név meg ritka ,

de a Maxim még ritkább.

2013. nov. 2. 15:04
 1/8 anonim ***** válasza:
szia,én Maximiliánt akartam,de lanyom lett.
2013. nov. 2. 15:19
 2/8 A kérdező kommentje:
Nekem végülis mindkettő tetszik , csak a Maxim az rövidebb , a Maximilián-t meg sok időbe telik kiejteni
2013. nov. 2. 15:37
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem is a Maximilián tetszik jobban, szerintem ebben van némi előkelőség is és lehet Maximnak is hívni. Persze nyilván ha már a vezetéknév is hosszú, akkor legyen a Maxim.
2013. nov. 2. 15:40
 4/8 A kérdező kommentje:
érdekes módon mindkettő nagyon ritka
2013. nov. 2. 16:04
 5/8 anonim ***** válasza:
egy ismerősöm gyereke Maxim. Nem tudom, nekem olyan, mint az operettekben a mulató neve. Maxim.
2013. nov. 2. 16:13
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem kicsit oroszos, de persze ez függ a vezetéknévtől is.
2013. nov. 2. 17:10
 7/8 anonim ***** válasza:
Az ilyen beszélő neveknél mindig meg van a kockázata, hogy egyáltalán nem illeszkedik a viselőjéhez vagy épp, nagyon is és így ironikusan (pl. ha alacsony, vézna, halkszavú vagy ha pont nagydarab lesz).
2013. nov. 2. 17:38
 8/8 anonim ***** válasza:

Én is odavoltam a Maximilián névtől, de nekünk egyátalán nem ment a vezetéknevünkhöz, pedig három kisfiam van.

A Maxim is tetszett, de már egyátalán nem, mióta megismertem egy Maxim nevű kisfiut, akivel anyukája tiszta bűbáj, szinte zacskózni lehetne őket, olyan nyálasak- ne haragudjatok a kifejezésért, de a hátamon feláll a szőr tőlük. Tipikus tudálékos csak én tudok mindent anyuka... Hu, még most ha rájuk gondolok kiver a víz. Nagyon elfogadó vagyok egyébként- ha nem is ez jön le a válaszomból- de ez az anyuka már kiverte a biztosítékot nálam, és mivel ők jutnake eszembe a Maxim névről- azt inkább nem ajánlom.

De a Maximilián gyönyörű.

2013. nov. 2. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!