Csak az én másfél évesemmel nem lehet gyalog eljutni sehova?
Igen, nálunk is ez megy. De az a baj, hogy a babakocsiból akármennyire szorosan is bekötöm, kimászik, s elindul. Nagyon figyelnem kell, ha megállunk, nehogy kimásszon. Ha netalán sétálva mennénk, nem fogja a kezem, menne égnek világnak.
irigylem azokat, ahol a gyerkőc rendesen tud sétálni. Ja és ott a nagyobb fiam is, akire szintén figyelnem kell. A séta végére állandóan leizzadok...
Azt hittem, csak nálunk nem jön be a motorozás:)
Az én kisfiam már a babakocsiba sem ül be, úgyhogy marad a gyalogos közlekedés. Viszont ő sokat gyalogol mellettem, nem szalad el, csak hamar elfárad, akkor én cipelem. Néha bejön, hogy kekszet adok a kezébe, és akkor jön még egy darabig velem.
Egy könyveben olvastam, hogy gyakorolni kell velük a vezényszavakat: pl: Állj meg!, Várj!, de csak nyugodt hangon, és rövid kifejezésekkel, magyarázat nélkül, nekünk bevált.
a kézenfogás az kb. 5 lépésig remekül megy. utána elkezdi kirángatni a kezét, ha nem engedem el visít, és rongybabát játszik.... a babakocsiból ő is ki tud már mászni, a boltban szoktunk is harcolni, ha sorban állunk...
a vezényszavakat remekül érti. csak épp le se tojja. a következő a képlet. elindul, se lát se hall. szólok rá, hogy légyszi állj meg, erre begyorsít. ha elindulok utána, akkor meg egyenesen szaladni kezd, közben hátranéz, és röhög. szóval ennyi. más tekintetben lehet rá hatni, tűrhetően szófogadó ahhoz képest, hogy 18 hós múlt, de ez a séta, ez neuralgikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!