Így hova juthatok el január elsejére?
168 centimhez 97 kiló vagyok (igen, tudom, hogy rengeteg, nem véletlenül akarok változni :) ). 65-70 kilóra szeretnék lefogyni.
Ha 1400 kcalt eszek naponta januárig (minimum 68 gramm fehérje, max 171 gramm szénhidrát, max 46 gramm zsír), ez hozhat eredményt? Tudom, hogy minden ember más, de jó lenne valami visszajelzés, hogy jól csinálom-e.
Úgy érzem, hogy ennyi kcalt bírok hosszútávon is, fehérkenyeret nem eszem, édességet nagyon ritkán (heti egyszer).
Fehérjeként sovány túrót, roston sült csirkemellet, lazacot, fehérjeport eszem és hasonlók
Zsírként lazacot, olivaolajat és egyéb, főleg telítetlen zsírsavakat tartalmazó ételeket
Szénhidrátként zabkását, teljes kiőrlésű kenyeret (és heti egyszer egy édességet- nem egy üveg nutellát :P)
Szerintetek ez így jó? Nagyon szeretnék változni, hogy elégedett legyek magammal. Ha nem jó, akkor mi nem jó benne és miért? Úgy érzem, hogy elég jól állítottam össze, de mivel annyira nem értek hozzá lehet, hogy valami baromságot csinálok.
Szia
szerintem kevés az az 1400, nagy túlsúlyból amúgy is könnyebben megindul a fogyás, főként ha mozogsz is mellé.
Inkább lőj be magadnak egy 1600-1800 kalóriát, ezzel is fogsz tudni fogyni, és nem éhezteted magad. A heti egy édességet próbáld az elején kizárni, hogy ne függj ennyire a cukortól, mondjuk 3 hétig ne egyél semmi édeset (ez jó kihívás), és edzésnapon valamit visszaiktathatsz 3 hét után, ha még mindig szeretnéd.
"édességet nagyon ritkán (heti egyszer)"
Ez a jóval inkább a nagyon gyakran kategória; ha egy-két havonta ennél csak, az lenne a sima ritka, nagyon ritkához min. fél év vagy nagyobb időköz szükséges.
Miért ne tudnám és akarnák mozgás nélkül a diétát tartani? Semmi összefüggés nincs a kettő között.
Egyébként meg van a családi körben olyan, aki mozgás nélkül fogyott 20+ kilót. Ha kalóriadeficitben vagyok, akkor mindenképp fogynom kell előbb-utóbb, mivel nem lesz miből táplálkozni a szervezetnek.
Ha tényleg csokifüggő vagy, vannak csoki ízű fehérjeturmixok, vagy válts magas kakaótartalmú csokira.
Amúgy szerintem cukorfüggő vagy, nem csokifüggő, az csak egy kedvenc kaja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!