22 kilót fogytam január óta. Hogyan tovább?
Mértékkel ugyan lehet, de kerüld a fehér-liszt alapú kenyeret, péksüteményt, tésztákat, ... állítólag a "TK Tönkölybúza liszt"-ből készített kenyerek, tészták mérsékelt napi mennyiségben nem okoz visszahízást. És kerülni kellene a fehér rizst és lehetőleg minél kevesebb burgonyát is.
Állítólag a fehérjedús fogyókúra befejezése után minimum ezeket ha tartod, akkor az elért testsúly megmarad. És persze a cukros, édes-habos sütik, és mekis kaják, no meg a bolti üdítők és hasonlók is kerülendők.
Nagyon ügyes vagy, gratula. A súlyodat is megfogod tartani mert jól csinálod. 10 évvel ezelőtt 115 kiló voltam majd 2 év múlva 75 most 85 vagyok testzsír %-om 20 alatt van. Ezt már évek óta tartom és életem végéig tartani is fogom.
A javaslat csak annyi hogy a sportot és a tiszta kajálást egy életen át kell játszani annak aki elhízásra hajlamos ha esik ha fúj ha rossz kedved van :) sőt a sportban jó ha fokozatosan emeled a teljesítményed. A legnagyobb energiafogyasztó az agy és az izmok. Több izommal párhuzamosan csökken az elhízás veszélye. Izmot nagyon könnyű veszteni és máris megindul az ember a lejtőn :)
izmot megtartani fehérjedús kajálással és intenzív sporttal tudsz csak megtartani.
Minden 3.-4. nap csinálhatsz nyugodtan egy kalóriapluszos napot hogy begyorsítsd az anyagcseréd erre szükség van. A fogyókúrák többségével az a baj hogy állandóan azt sulykolják az emberbe hogy legyél kalóriaminuszban számold a kalóriákat este 6 után ne egyél de azt csak kevesen mondják hogy ezzel belassítod az anyagcserédet és izmot vesztesz és löttyedt leszel. Megjártam ezt az utat kalóriákkal álmodtam már a végén. Brutál nehezen leadtam 10 kilót és villámgyorsan visszahíztam és nem tudtam felfogni miért történik ez velem :)
Aztán már nem számoltam a kalóriákat és azóta sem. Azt figyelem mennyi fehérjét és jó CH-t viszek be plusz zöldség. Multivitamin, tejsavófehérje az mindig van itthon ahogy lenmagolaj is. A felvágottakról, margarinokról, üdítőkről, majonézről, ketchupról és ezer dologról teljesen leszoktam. Sőt az összes tejtermékről na jó sajtot azért szoktam reszelni a melegszendvicsre néha napján :) Nálam teljesen elmúlt a bűntudat ha megkínálnak jó szívvel pl egy tortával elfogadom ettől még minden megy tovább. Ha rendszeresen edzel sok fehérjét eszel mérsékelt CH bevitellel és a hónap nagy részében tisztán kajálsz. Védve vagy. Ez teljesen biztos.
Sok sikert és kellemes hétvégét mindenkinek :)
Köszönöm a válaszokat!
Utolsó, izmos vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!