Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért létezünk?

Miért létezünk?

Figyelt kérdés

Mi célt szolgál az,hogy mi létezünk?

Tudom volt már 1-2-szer ez a kérdés de főleg arra vagyok kíváncsi,hogy az emberek gondolkodásmódja mennyit változott ezzel kapcsolatban.

2015. jún. 6. 14:13
 71/102 anonim ***** válasza:
70-es Joker 2.0! Ha érdekel (bár kötve hiszem!), akkor keressél rá saját magad! Ha 1000 linket küldenék neked tudósoktól, te akkor is azt mondanád rá, hogy ez hülyeség! Aki valóban érdeklődő és kutat a témák iránt, az saját maga keres rá, és nem elvárja, hogy küldjenek neki linkeket, hogy aztán azt is kapásból lefikázza!
2015. jún. 7. 12:31
 72/102 anonim ***** válasza:
85%
71-es, de én nem találtam egyetlen egyet sem! Lehet, hogy túl buta vagyok hozzá. Ahogy visszaolvasom az előző kommenteimet, eddig semmire se mondtam, hogy "hülyeség", hanem magyarázatot adtam, hogy miért nem értek egyet veled. Ez pedig a kommunikáció alapja, és úgy gondolom, hogy ha nem érdekelne nem folytatnék veled beszélgetést.
2015. jún. 7. 12:57
 73/102 anonim ***** válasza:

? O.o Egyikünk se butább a másiknál. Erre senki se tud konkrét választ adni.

Lehet az ember filozófus vagy tudós, ők is csak találgatnak. Próbálnak olyan képeket alkotni a világról,ami számukra elfogadhatónak tűnik,de biztosra ők se mehetnek ,merthogy nem rendelkeznek nagyobb értelemmel másnál (hiába tanultabbak)

És ugye ők se voltak ott a világ teremtésénél,hogy megmondják,mi ténylegesen a szitu. Csak próbálják állításukat érvekkel alátámasztani ,hogy másokat is meggyőzzenek erről. Van ,aki hisz nekik,van aki nem...Ezzel nem lehet biztosra menni. Ők is csak emberek,esetlenek és tévedhetnek.

Ezen értelme nincs vitatkozni.

2015. jún. 7. 13:40
 74/102 A kérdező kommentje:
Még mindig maradok kívülálló de mivel a vallásosak nem adtak érthető magyarázatot ezért kicsit szeretnék besegíteni.Ha matematikai szempontból nézzük nagy számok törvénye alapján a halál után nincs semmi az csak egy fajta variáció szinte közel a végtelennel szemben aminek számának csak a fantázia szabhat határt.Az az ha jobban belegondolsz akkor az a szűk látókörű ember aki nem feltételez többet.De a többit rátok hagyom folytassátok a beszélgetést.
2015. jún. 7. 14:34
 75/102 Ozmium42 ***** válasza:
81%

A nagy számok törvénye csak akkor működik, ha valóban meg van az a nagy szám. A halál utáni bármilyen lehetséges létezések száma pedig 1. Ez pedig az, amit látunk, hulla, koporsó/urna. Ez abból következik, hogy tudjuk, mi az élet, tudjuk, hogy anyagi jelenség, és ez az anyagi rendszer, aminek a jelensége az élet, össze tud omlani, és akkor az anyag megmarad, de már nem produkálja az életet, ez pedig az anyag halott állapota, az élet pedig, mivel elválaszthatatlan az anyagtól, nem lesz sehova, egyszerűen nincs többé. Elalszik, mint a gyertyaláng. A láng sem lesz sehova, ha elfújod, egyszerűen az anyag nem ég tovább.

Azért nem lehet ezen kívül máshogy, mert ezek egyszerű definitív dolgok, és át kell értelmezned fogalmakat, hogy máshogy legyen, az átfogalmazás szükségességét viszont nem tudod ésszerűen megalapozni. Szóval addig maradunk a jól bevált fogalmaknál, és a belőlük következő egyetlen konzekvenciával, a nagy számok törvénye pedig nem játszik.

2015. jún. 7. 15:00
 76/102 anonim ***** válasza:
23%

A legtöbben abba kötnek bele ebben a témában a korábbi írások alapján, hogy nincs lélek. Kedves barátaim, nyugodtan szajkózzátok ezt, de akkor azt is tegyétek hozzá, hogy ha meghaltok és vége, akkor semmi de semmi értelme nem volt a létezéseteknek (mert nektek a végén ott a 0). Ennyi, egy kupac trágyát ért az életetek. Majd nő belőletek talán egy fa, azt kivágják és lesz belőle wc papír az utókornak. Ezért megélte élni. Logikátlan.

De vegyünk elő más szempontokat is: annyira mondogatjátok, hogy nem bizonyítható a halál utáni létezés. Viszont Ti sem tudjátok bizonyítani azt, hogy nincs semmi utána! Csak azt, hogy a test meghal és eltűnik az általatok ismert személy a szemetek elől. És akkor ő már szerintetek nem is létezik, mert nem látjátok. Szuper! Mi van ha bennetek van a hiba, hogy nem érzékelitek? Be tudjátok bizonyítani, hogy más, nem érzékelhető, vagy kevesek számára érzékelhető rezgés tartományban nem létezik tovább az illető tudata? Vagy szerintetek ha valamit nem érzékeltek, az nem is létezik? Ja persze...

Nézzünk körül a természetben. Ha elpusztul valami, lebomlik, átalakul, újra alakul, tehát soha semmi sem veszik el az anyag, ami a természetet alkotja. A tudatod is egy létező dolog, döntéseket hozol, nem robot vagy, ami csak programot követ (ha mégis így gondolod, akkor azt hiszem hogy a továbbiakban nincs miről beszélnünk, hülyén fogsz meghalni, ez már biztos). Mérhető a tudatod a természetben? Látható? Megfogható? Miből gondolod, hogy a tudat megszűnik létezni a halálod után, mert csak és kizárólag a testedben létezik? Tudod bizonyítani? Az, hogy nem látod, az nem bizonyíték. Az, hogy van egy szerved, az agyad, amit ha kivesznek, akkor nem érzékelhető a tudatod a többiek számára, AZ SEM BIZONYÍTÉK. Le tudod írni az agy pontos, minden részletre kiterjedő működését? Be tudod bizonyítani, hogy az agy nem képes érzékelni jelenleg nem mérhető rezgés tartományokat? Nem lehet, hogy az agy nem csak egy darab szövet, hanem olyan mint egy antenna a kisautón, ami befogja a "rádió" jeleket és ebből tudja, hogy jobbra vagy balra?

Ha nem tudod bizonyítani azt, hogy nem létezik lélek, akkor meg mire alapozod azt a szilárd megállapítást, hogy nincs? A makacsságodra? A butaságodra? Mi másra...

2015. jún. 8. 00:38
 77/102 Ozmium42 ***** válasza:
Rezgések persze... Mi rezeg, milyen frekvenciával? Van róla fogalmad, hogy miket hordasz itt össze?
2015. jún. 8. 01:38
 78/102 Legoman ***** válasza:

Most már beszállok én is a vitába.

Ozmiummal már olyan régen vitáztam. :)

Lélek létezik, és mortymr-nak is igaza van.

Valaminek működtetnie kell a testet. Valaminek be kell indítania, mikor megszületsz, és valaminek le kell állítania amikor a tested meghal.

Ezt az ebben hívők nem megnyugtatásra használják, hanem sok ezt tudják. És lemerem fogadni, hogy nagyon sok ilyen dolgot bebizonyítottak, amit nem hoznak nyilvánosságra.

Lemerem fogadni, hogy amilyen műszerek vannak az átlag ember használatában, akkor milyen műszerek vannak a tudomány használatában.

Nem hiszem, hogy a tudósok, akik elvileg zseninek tartják magukat, hogy az ember létezését nem tudják bebizonyítani, hogy mi működteti. Lemerem fogadni, hogy már a szellemek létezése is tudományosan elismert, de nyilvánosságra nincs hozva.

Ha csak belegondolsz, hogy mi történne, ha ezt nyilvánosságra hozzák.

Régen se volt véletlen, hogy ezeket titkolták az átlag ember előtt, és most se véletlen.

Több a világ, mint aminek látszik.

2015. jún. 8. 15:20
 79/102 Ozmium42 ***** válasza:

Mire vagy kíváncsi, Lego?

A testet ami működteti, maga a test. Meg az energia, amit megeszel. A sejtek is esznek. ATP a molekula neve, ami közvetlenül fedezi az energiaigényes életfolyamatok energiaigényét. Nem titok, ha még nem hallottál róla, az talán azért van, mert nem kapcsolódik a szakmádhoz a sejtbiokémia részletes ismerete. Az életerő vagy életenergia elméletet 200 éve cáfolták.

A tudósok nem zsenik, a szakmájukat végző emberek, általában jobbak abban, amit csinálnak, mint a partvonalról tudálékoskodó laikusok. Aztán minden szakmának meg vannak a zsenijei meg a kontárjai.

2015. jún. 8. 15:45
 80/102 Legoman ***** válasza:

Legyen úgy, de én még akkor is hiszem, hogy a lélek működteti a testet, és végzi a folyamatokat.

Akkor nem tudnak semmit a tudósok, ha megcáfolják, hisz ez létezik. :) De igazad van. Ahogy mondod neked más a területed, mint az enyém, így soha sem fogjuk meggyőzni egymást.

A személyes tapasztalataimat ez kicsike szöveg a sejtbiokémiáról nem fogja tudni felülmúlni abban, hogy van élet a halál után, és ezért valóban létezik egy olyan része az embernek, ami a halála után is életben marad.

Mert szeretem én is olyan irányból megközelíteni a dolgokat, hogy nem a létét bizonyítom, hanem a nem létét, így teljesen ki lehet szűrni mi valós, és mi nem.

Azt mondod nincsenek szellemek (láttam más kérdéseknél), de vannak. Azt mondod mi csak egy test vagyunk, aminek nincsen célja, csak bolyong, dolgozik, és pénzt keres, meg esetleg elmegy nyaralni, ha megteheti. Hát ez valóban biológiai folyamat, de ha az ember a lelkét nézi, akkor sokkal többről szól az élet, mint a robotról, és ezért vannak olyan emberek, akik híresek lettek, akik világrekordot állítottak fel, akik boldogok, és jól érzik magukat. Nem kell ide semmilyen mérőműszer, hogy megtudd létezik-e ilyen, mert ahelyett, hogy a technikával foglalkozna az ember, először nézzen mélyen magába, és mondja el mit lát.

Ha egy embert látsz, aki naphosszakat dolgozik megállás nélkül kevés pénzért, és csak megy, mindig az a napi rutinja van neki, akkor te egy biológiai robotot látsz.

De ha egy olyan embert látsz, aki dolgozik megállás nélkül, és képes elszakadni a munkától, akkor is ha kirúgják, és tud boldog lenni, tud nem folyamatosan adatokat bevinni a fejébe, hanem tapasztalni, érezni és élni. Az az igazi ember, mert ő tudja érezni a lelkét is az életével együtt.

2015. jún. 8. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!