Ki, miért lett vegetáriánus? Mióta vagy vegetáriánus?
látom nagyon rá vagy gyógyulva h. ilyen gyorsan válaszolsz
még jó hogy oda írok ahova akarok szépen is néznénk ki ha nem szolhatnék hozzá mer nem vagyok vega most meg megincsak tereled a szót a bár tudományosnak hangzó de kitudja mi igaz belőle bemásolásod ami talán csak néhány eszement orvos fejéből pattant ki..nemnehéz találni ilyen szövegeket nyilván ahol vegetarizmusról van szó ott csak olyant írnak ami az előnyeit próbálja alátámasztani...de nemis értem minek jártatom a számat amikor a józan észérvekre sem vagy hajlandó odafigyelni...előző válaszomban amit írtam arra mértnem válaszolsz? leírtam azt amit 2 tulajdon szememmel láttam de te meg pont azt hoztad fel példának amit én így megcáfoltam...ne tereld a szót légyszíves egy normális hangnemű beszélgetésben szokás válaszolni a másiknak ugyanis kérdeztem benne...ne tereld a szót
1. Te sem válaszolsz az én érveimre, nem tudom feltűnt-e, hogy csak random szajkózod a betanult marhaságaidat. Az nem válasz, és nem érv, hogy "nem így van" meg "nem hiszem el". Én normális tényeket közöltem, te a saját elmédből kipattant tévhiteket. Nagy különbség. Egyébként ha jártál volna biológia órára nem kérdőjeleznéd meg, amit írtam. De remélem azt is tudod, hogy ha csak "pár" tudós fejéből pattant volna ki a téma, az a pár tudós (pl. Darwin...) akkor is körülbelül 100x többet értett a témához mint te.
2. Ha a személyes észrevételeid alatt arra célzol, hogy a húst is evők magasabbak, akkor remélem boldoggá tesz a tény, hogy 176 cm vagy vegetáriánus nő létemre, és ugyanúgy van 150 centis mindenevő ismerősöm is...
Rohadtul nem relevánsak ezek a megfigyelések.
Egyébként neked mi a célod ezzel a vitával? Itt senkit nem fogsz meggyőzni arról, hogy a húsevésnek bármi értelme is van. Vagy csak unatkozol, és trollkodni szeretnél?
Mond meg légyszíves melyik érvedre nem válaszoltam és megpróbálok nagyon sajnálom ha valamire is nem reagáltam...de pl azt sem értem miért mondod h. betanult szöveget mondok:) most amit írtál értem de nem értem...én az átlagról beszéltem nem az egyes esetekről...persze mindenre lehet példát felhozni ezt nem vitatom de most átlagról beszélünk nem arról h. a szomszéd Pista bácsi eszi nagy kabátos husikat és csak 150cm 52kg....No mind1 bár engem nem részesítesz válaszban azért én fogok neked.
Nagyon szépen bemásoltad h. milyen lényeges különbségek vannak a növényevő és húsevő élőlények emésztőszervrendszeri sajátosságaiban. A szövegben amit bemásoltál le is van írva h. ha a növényevő állatok ételébe húst keverünk akkor az károsítja az egészségüket mert nem tudják feldolgozni hosszabb távon akár kis is múlhatnak szerintem mivel növényevők. Ám azt kihagytad h. az ember disznó stb mindenevő...erre alkalmazkodott a szervezete hogy mind a növényi mind az állati eredetű táplálékot feldolgozza. Ezért nyilvánvaló h. a testfelépítése mutat növényevő jellegzetességeket de ettől függetlenül még megemészti az állati eredetű táplálékot is ...lehet h. a nyála nem emészti elő olyan mértékben a fehérjéket mint a húsevő állatok nyála de valahogy mégis sikerül neki a végén...azért a természetbe ne kössél már bele légyszíves...és bár nem fogod fel de én nem azt akarom elérni h mindenki egyen húst mert tényleg nem,...meglehet oldani az összes tápanyagot növényi úton is(bár némi fenntartással kezelem mert nemtudom mennyi növényt kell megenni ugyanannyi kalória beviteléhez hisz a növényevő állatok is kb egész nap rágnak) én ezt aláírom de nem mindenki tudja mit kell ahhoz elfogyasztania hogy ez teljesüljön. De te megintcsak nagy ellentmondásba keveredtél...Ezzel a bemásolással ill a többi válaszoddal azt akarod demonstrálni h. az ember növényevő...de te ovo-lakto vagy ugyebár akkor minek eszel tojást meg tejet??? Vagy akkor az ember mégiscsak mindenevő lenne? Sokkal inkább megérteném és elfogadnám ha aztmondanád h. a nagyüzemi hústermelés és az állatokkal való bánásmód miatt nem eszed meg a húst...ez így logikus lenne. De aztis mondtad h. csak olyan tojást ill tejet eszel/iszol meg amiről tudod h. az állat ami tojta vagy a tehén vagy a kecske boldog életet élt ezért nem eszel boltit? De akkormár egy boldog életet élt majd humánus módon levágott csirke az más?
Őő, nem igazán értem, hogy jön ide a laboratóriumi hús? Észrevetted már, hogy össze-vissza beszélsz?
Egyébként valószínűleg akkor sem enném meg, mivel úgy gondolom, hogy hús nélkül élni egészségesebb. Egyébként is utálom a dögszagot.
nem csak próbállak megérteni eljutottunk odaáig h semmi több okosságot nem bírsz kinyögni mert már nem is tudsz mer nincs mit most se csinálsz mást mint terelgeted a szót, sértegetsz "összevissza beszélsz"...eddig azt bizonygattad h növényevők vagyunk mostmeg már azzal jössz h különben is büdös a hús...(a döghús tényleg büdös :) most akkor ki beszél összevissza? sajnálod az állatokat ezért mertem felhozni a mesterséges hús dolgot ahol senkisem szenved...szerinted egészségesebb hús nélkül élni(pl a gyomor ill bélbetegségekkel küzdőknek) de tudományosan nem bizonyított egyik véglet sem de alapesetben mindenevésre gondolunk...ezenkívül még hozzátenném h tudom h te csak olyan helyről eszel tojást meg tejet ami egyben állatsimogatóként is működik no de milenne ha sokkal több ovo-lakto lenne és akkor ezek a vidéki kis farmok már nem lennének képesek ellátni ennyi embert tojással....akkor bizony a végeredmény ugyanaz lenne mint a normál eus szabályok szerint működő farmok. A szükség nagy úr ezt másképp a jelenlegi technológiával és anyagi háttérrel nem tudják másképp csinálni...
kérlek ne gyere megint az ezzel itt senkit nem érdekel szöveggel stb...ja felvehetlek facebookra? privátba elküldhetnéd a neved meg h hol laksz szeretnélek megismerni jobban.
"eljutottunk odaáig h semmi több okosságot nem bírsz kinyögni"
Tudnék, csak egyszerűen fárasztasz, mert nem fogsz fel semmit sem, amit írok.
"eddig azt bizonygattad h növényevők vagyunk"
Továbbra is ez az álláspontom, attól, hogy nem fejtem ki még 8x.
"mostmeg már azzal jössz h különben is büdös a hús..."
Igen, számomra büdös a hús. Nem látom az ellentmondást aközött, hogy növényevők lennénk, és hogy nem szeretem a hús szagát.
"szerinted egészségesebb hús nélkül élni(pl a gyomor ill bélbetegségekkel küzdőknek) de tudományosan nem bizonyított egyik véglet sem de alapesetben mindenevésre gondolunk..."
A válasz ott van a "kérdésedben". SZERINTEM.
"de milenne ha sokkal több ovo-lakto lenne és akkor ezek a vidéki kis farmok már nem lennének képesek ellátni ennyi embert tojással...."
Probléma. De alapvetően hiszek benne, hogy lehetne nagyobb keretek között is emberségesen tartani az állatokat. A probléma az a mai társadalommal, hogy meg sem próbálja, hanem tárgyként kezeli az állatokat, nem érző lényekként.
Nem vehetsz fel facebook-ra, mert én nem szeretnélek megismerni jobban, ugyanis az alapján, hogy idejössz egy vegetáriánus kérdéshez vitatkozni, nekem unszimpatikus, feleslegesen kötekedő emberként mutatkoztál be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!