Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ki, miért lett vegetáriánus?...

Ki, miért lett vegetáriánus? Mióta vagy vegetáriánus?

Figyelt kérdés
Kérem ide csak vegák írjanak, vagy olyan normális emberek akik szépen megtudják fogalmazni a mondanivalójukat!
2012. jan. 19. 13:37
 11/99 anonim ***** válasza:
100%
kb hat éves koromban kezdődött az egész hús utálat. voltak periódusok, amikor külső nyomásra ettem húst, (mivel egyáltalán nem támogattak, könnyebb volt beolvadni a tömegbe), később rájöttem, hogy egyedül is képes vagyok kiállni dolgok mellett. Mára teljesen elhagytam a hús evést- pontosan nem tudom elmondani, hogy miért döntöttem így, de az biztos, hogy legalább nem járulok hozzá a nagyipari hústermeléshez.
2012. jan. 19. 23:11
 12/99 A kérdező kommentje:

Imadlakemese:

"A köles teljes értékű fehérjeétel, minden esszenciális aminosavat tartalmaz! Vegetáriánus táplálkozásnál nélkülözhetetlen! Kölesből egy csészényi biztosítja a teljes napi fehérjeszükségletet. Ráadásul lúgosító hatású, ami az elsavasodott szervezet egyensúlyát segít helyreállítani.Ha étrendünket kiegészítjük joghurttal, kefirrel, olajos magvakkal, hüvelyesekkel, gombával, ha teljes értékű fehérjéhez juthatunk a növényekből is, nincs szükségünk feltétlenül az állati fehérje fogyasztására.

A kutatások azt erősítették meg, hogy a hús a jelenlévő zsiradékkal együtt fogyasztva okozza a legtöbb problémát.

A hús emésztésekor trombózist-, rákot-, és prosztaglandint generáló gyökök keletkeznek, de ezek csak zsiradék jelenlétében aktiválódnak."

...És a saját véleményem, az ha mindenképpen állati fehérjét szeretnél fogyasztani akkor igyál tejet, egyél tojást, de ne boltit! Nagyon jó kecsketejeket lehet venni, nem kínzott/bántalmazott kecskék tejét...sokan tartanak faluba kecskét a tejéért (nem a húsáért) és a kecsketej egészségesebb is mint a tehéntej. Tojást is árulnak rengetegen és ha már tojásra fáj a fogad, olyan helyről vegyed ahol megfelelően tartják az állatokat...

2012. jan. 20. 10:01
 13/99 A kérdező kommentje:

utolsó válaszoló: mint már mondtam én sem voltam nagy húsevő, és a legtöbb húst én is azért ettem meg mert "ettől nősz nagyra, ettől leszel erős", rádumálta. :-) Karácsonykor tudták meg mamáim hogy mi a helyzet: egyik azt mondta majd kinövöm, meg hát a "mellehúsát azért meg eheted kislányom" szóval neki magas ez a dolog :-) vicces volt. A másik mama aranyos megértő volt, azt mondta őt már semmi nem lepi meg a mai világban (-: Én most Ovo-lakto vegetáriánus:

/Csak a húsételeket nem fogyasztja, tejterméket, tojást és egyéb állati eredetű termékeket (pl. méz) igen./

életmódot folytatok, leginkább azért mert tojásból készül:a palacsinta, és egyéb tészták is. Mivel tisztában vagyok hogy a tej illetve tojásipar sem barátibb mint a vágóhíd, ezért ha tehetem mamáktól hozom a tejet, tojást... de ha majd megszerettem, megszoktam minden új ételt (köles, gomba, tök..és egyebek) akkor igyekszem tovább fejlődni. Egyik napról a másik napra elhagyni mindent úgy gondolom káros, szóval apránként lépkedem :-)

2012. jan. 20. 10:11
 14/99 anonim válasza:
Az a probléma csak az ilyen vegetariánus fasírtokkal,zsírokkal,meg hasonló dolgokkal,hogy mű.Elhitetik veled,hogy az jó neked,mert nincs benne hús,sem semmilyen állati eredetű dolog,tehát az neked csak jó lehet,holott eszed a semmit,vagy valami olyan dolgot,ami még akár káros is lehet az egészségedre.De persze,néha én is érzem azt,hogy meglennék hús nélkül is vidáman,ahogy már évek óta nem eszem tojást sem,egyéb okokból.Mondjuk már csak azt a fajta vegetariánust nem értem meg,aki semmi állati eredetű ételt nem eszik,csak halat.A hal nem állat?
2012. jan. 20. 14:01
 15/99 A kérdező kommentje:

"Az a probléma csak az ilyen vegetariánus fasírtokkal,zsírokkal,meg hasonló dolgokkal,hogy mű.Elhitetik veled,hogy az jó neked,mert nincs benne hús,sem semmilyen állati eredetű dolog,tehát az neked csak jó lehet,holott eszed a semmit,vagy valami olyan dolgot,ami még akár káros is lehet az egészségedre." Ez a hús esetében történik, arról hitették el veled és sok már emberrel hogy egészséges, és szükséged van rá. Holott nincs.

Nehéz lenne megmondani hogy épp melyik az egészségesebb...mert általában amiben benne van az ember keze az nem lehet 100%ig egészséges (SAJNOS)...EZÉRT IS ÍRTAM HOGY ELSŐSORBAN NEM AZ EGÉSZSÉG MOTIVÁLT ARRA HOGY VEGA LEGYEK BÁR HOZZÁ TESZEM MAGAS VOLT A KOLESZTERIN SZINTEM (5,2ALATT A NORMÁLIS, NEKEM 7,2VOLT), ÉS MIUTÁN LESZOKTAM VÉGLEGESEN A HÚSRÓL RÁ 2HÓNAPRA A LABOR 6,3AT MUTATOTT...SZÓVAL A LÉNYEG HOGY AZ ÁLLATOKKAL VALÓ BÁNÁSMÓDOT ELLENZEM, NEM AZ EGÉSZSÉGESEBB ÉLETMÓDOT KERESEM.

SIMÁN MEGLENNÉL HÚS NÉLKÜL, MÁR SOKAN TESZTELTÉK ELŐTTED EZT AZ ÉLETMÓDOT ÉS MÉG SENKI NEM HALT BELE...A HÚSFOGYASZTÁSBA VISZONT MÁR SOKAN BELEHALTAK.

KÜLÖNBÖZŐ OKOK MIATT VEGETÁRIÁNUSAK AZ EMBEREK, VANNAK AKIK VALLÁSI OKOKBÓL, VANNAK AKIK AZ EGÉSZSÉGÜK MIATT, VANNAK AKIK "EMBERSÉGBŐL". ÉN A HALAT SOHA NEM SZERETTEM, TALÁN A PÁR HALRUDACSKÁN KÍVÜL NEM IS ETTEM HALAT :-)

2012. jan. 20. 17:22
 16/99 anonim ***** válasza:
39%
attól függetlenül, hogy vegetáriánus vagyok, ilyen idiótát mint te, még életemben nem láttam. az ilyen térítők miatt néznek le minket."SIMÁN MEGLENNÉL HÚS NÉLKÜL.....MÁR HALTAK BELE ABBA HOGY ETTEK HÚST"---------az intelligenciádról inkább már nem beszélek. egyrészt nagybetűt mondatkezdésnél használunk, illetve amikor 1 szót ki akarunk emelni.másrészt tényleg el lehet lenni hús nélkül, de nem kéne a mi hülyeségünket másra erőltetni. gondolom a haverjaidat is ezzel traktálod(már ha vannak).a kérdésed is érdekes."Kérem ide csak vegák írjanak, vagy olyan NORMÁLIS emberek akik szépen...." tehát nem sorolod magad a normális emberek közé. hmm. tehát úgy gondolod, hogy te magas értelmi szinteddel a többiek felett állsz. nyugodtan lepontozhatsz, de ezt le kellet írnom :)
2012. jan. 20. 17:49
 17/99 anonim válasza:
35%
Utolós! Ne szívd mellre,az én kommentemre reagált csupa nagy betűvel:).Több mű van a vega pecsenyezsírjában,amit eszik,mint egy szelet rántotthúsban,ezt bárki nyugodtan elhiheti!
2012. jan. 20. 18:50
 18/99 A kérdező kommentje:
Azért vagyok térítő mert elmondom hogy nem létszükséglet a hús és hogy volt olyan aki bele is halt? :-D És te az intelligenciát azzal méred mikor milyen betűvel írok? :-D A mi hülyeségünket másra erőltetni? Lehet te hülyeségnek tartod de akkor miért csinálod? Egyébként meg nem erőltetek én senkire semmit, csak elmondtam azt a tényt hogy hús nélkül is lehet élni...és ezt egy olyan embernek mondtam aki írt ide, nem erőltettem rá senkire hogy elolvassa. És miből szűrted le azt, hogy én nem tartom magam normális embernek? Miért gondolnám, hogy én valaki felett is állok? (Azok gondolják ezt így, akik kihasználják a náluk gyengébbeket...) Nem pontozlak le, elmondtad a véleményedet amivel nem értek egyet,nem értelek... csak egy közvélemény kutatást szerettem volna elvégezni azzal kapcsolatban ki miért döntött úgy hogy mellőzi az állatokat a tányérjáról (te is válaszolhattál volna rá).
2012. jan. 21. 22:46
 19/99 A kérdező kommentje:

".Több mű van a vega pecsenyezsírjában,amit eszik,mint egy szelet rántotthúsban,ezt bárki nyugodtan elhiheti!"

Senki nem fogja ezt elhinni, aki egy kicsit is utánanéz... de még ha ez így is lenne az is 100% hogy a hús amit eszel abba állatok haltak bele, és nem egy boldog falusi élet után gyilkolták le őket kíméletesen...

2012. jan. 21. 22:54
 20/99 anonim válasza:
100%

Én és a párom már másfél éve vegák vagyunk.

Én amúgy sem ettem sok húst néha néha csirkemellet de a párom húst hússal típus volt.

Aztán elolvastuk a savtalanítás a fiatalság forrása című könyvet és a párom azt mondta holnaptól nem eszik húst és együnk több lúgos ételt (zöldség-gyümölcs-köles stb.)

Szóval én végül is örültem ennek az elhatározásnak mert a barátnőm akkor halt meg rákban és azóta anyukám is és ugye mint tudjuk a savasság nagyban befolyásolja a rák, szívinfarktus, agyvérzés stb. kialakulását.

A párom egyébként félmaratonokat fut, ő mondta is régen, hogy hús kell az energiához de aztán a könyv olvasás után rájött, hogy meg lehet ezt máshogy is oldani.

Azóta előkerült a szója (teljes értékű fehérjeforrás) és rengeteg kölest eszünk, hajdinát, barnarizset és sok főzeléket, salátát... stb. stb. Azóta még többet fut és nagyon jól megy neki, könnyebb lett leadott pár kg-t és jobb lett a vérnyomása és a koleszterinszintje is. Ja natur joghurtot, túrót néha azért beiktatunk. CSak a húst hagytuk el teljesen!

2012. jan. 23. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!