Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melegítés mikrón avagy gázon?

Melegítés mikrón avagy gázon?

Figyelt kérdés

Személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy melyiket használjátok a 2 közül? Én személy szerint gázon melegítem az ételt, mert a mikró a tápanyag jelentős részét átmanipulálhatja/megsemmisítheti.

Ti hogy gondoljátok?



2016. febr. 9. 23:31
1 2 3 4 5
 11/48 A kérdező kommentje:

"bemeséli az unokáknak, hogy maga az ördög főzi benne az ételt"


Legjobb az egészbe hogy volt egy biosztanár akitől megkérdeztem ugyan ezt.. Erre azt mondta kerüljem a mikrót, ha én tudnám mit művel az az ember sejtjeivel meg a kémiai összetételével akkor meglepődnék.. én lestem rá, hogy akkor miért találták ki ezt a dolgot? Mondja hogy azok a hülye amerikaiak, és sok lusta ember átvette.. Ezek a 'vízmolekulák mozgatása' szerinte badarság!?


Már régóta bennem volt ez a dolog hogy ide is kiírom és megkérdezem, hát most megtettem. Még jöhetnek vélemények mert én nem tudom mit higyjek.

2016. febr. 28. 22:17
 12/48 anonim ***** válasza:
75%

Egy biológia tanár mondott neked ilyen hülyeséget?


Eredetileg úgy találták fel a mikrohullámú sütőt, hogy egy amerikai tudós, zsebében egy csokival egy nagy hatótávú radar közelében állt, mire észrevette, hogy a zsebében lévő csokoládé elolvadt.


Érdekes módon a csoki elolvadt, de a tudósnak semmi baja nem lett...


Ezek után rájöttek, hogy ezt az ötletet kis méretben a házakban is el lehet adni, mert gyors, nem kell neki gáz és kis helyet foglal.


A biosztanárod gondolom azok közé tartozik, akik nem hordanak telefont maguknál, mert a sugárzástól rettegnek, sőt, a wifi router-t is elkerülik, elvégre az is veszélyes...

2016. febr. 29. 06:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/48 A kérdező kommentje:

Belegondolva tényleg nem volt a technika híve.. Nyomógombos telója volt még a legrégebbi évjáratból, suli projektorját is talán 1x vette igénybe órán, azt mondta teljesen rossz, Ő marad a 'hagyományos módszereknél'.


Sokak szerint akkor ezek alapján a gáz a nyerő? A mikró meg akkor egy plusz, ami fröcsög?

2016. febr. 29. 21:03
 14/48 anonim ***** válasza:
83%

Miért is fröcsög?

Mert a mikróban is ugyanúgy meg kellene kavarni legalább "félidőben" az ételt mint amikor pl. a gázon melegíted. Csak éppen a mikró használati utasítását sem olvassa el az userek nagy része.

Mert a mikróhoz fillérekért kapható múanyag tető többféle kivitelben. Csakhogy az usereknek csak a lábas/fazék esetében jut eszébe fedőt használni.


Egyébként a mikrók sugárzási teljesítménye olyan alacsony, hogy nem ionizáló a hatása, tehát nem okoz kárt(számottevő változást) az anyagokban szerkezetében (pl. a napfény viszont igen)

Csakhogy az userek nagy része a netes keresőket nem használja ismeretszerzés céljából. ("a lustaság fél egészség")

2016. febr. 29. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/48 anonim ***** válasza:
70%
Ja, és éljen a gáz! Az csak oxigént von el a levegőből...
2016. febr. 29. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/48 anonim ***** válasza:
78%
...meg használat közben "némi" káros anyagot is kibocsát(az oxigén "helyére")
2016. febr. 29. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/48 anonim ***** válasza:
62%
Gaz, es nincs mikrom (kicsi a konyha). A gazon sokkal egyenletesebben melegszik az etel. Es egyszerubb takaraitani is utana.
2016. márc. 15. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/48 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyobb mennyiséget gázon melegítek, de csak ha egy virslit akarok enni azt bedobom a mikróba. Nem hiszem, hogy káros lenne, de az az érvelés hogy "miért találták ki, ha káros lenne" nem helyes, lásd azbeszt és még sok más
2020. máj. 24. 00:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/48 anonim ***** válasza:
7%
Mindegy.
2020. júl. 9. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/48 anonim ***** válasza:
21%

Ami kajának leve, szaftja van, azt gázon melegítem. A többit pl. előző napról maradt rántott szelet, vagy túrós tészta, főtt rizs és hasonlókat mikróban. Ezekre mindig borítok egy db körbehajtott alufóliát, hogy ne röpködjenek ott a levegőben.

Arra kell vigyázni, hogy a fólia ne érjen túl a tányér szélén, tehát a sarkokat szépen visszahajtom.

2020. júl. 10. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!