Egyszerű (elronthatatlan), kipróbált Frankfurti leves recept írnátok?
Kezdő vagyok!!!
Köszönöm előre is!
Én mindig ezt csinálom, jó nagy adag lesz belől:
1 közepes vhagyma
2 g fhagyma
8 ek olaj
70 dkg kelkáp.
1 ek pirospaprika
2 dl tejföl
1 kk só
1 mk bors
1 kk majoranna
1 ek liszt
4 virsli
A hagymákat nagyon apróra vágom, 3 ek olajon elkezdem a vhagymát üvegesre párolni, félidőben hozzá a fhagyma. A kelt ujjnyi csíkokra vágom, rá a hagymára,2-3 percig forgatom rajta. Rá 3 dl víz, só,bors, majoranna. 15 perc alatt megfőzöm úgy, hogyha felforrt, kis lángra veszem. 3 ek olajból + a lisztből rántást készítek. Lehúzom a tűzről, bele a pirospaprika. A kelt 8 dl vízzel felöntöm, felforralom. 2 dl vízzel simára keverem a tejfölt, bele a rántás. A forró levesből kiveszek egy kicsit, és elkeverem benne. Bele a levesbe. A virslit felkarikázom, 2 ek olajon megpirítom, és a leves tetejére teszem. Kész.
Szia! Én így szoktam készíteni:
50 dkg kelkáposzta
1 fej hagyma
1 kis doboz tejföl
2 pár virsli
2-3 krumpli kis kockákra vágva
2 evőkanál liszt
1 gerezd zúzott vagy lereszelt fokhagyma, só, bors, őrölt kömény, ételízesítő, fűszerpaprika
A hagymát apróra vágod, kevés olajon vagy zsíron megpirítod, megszórod fűszerpaprikával (kb. 1 teáskanál), hozzáadod a csíkokra vágott kelkáposztát, és a krumplit. 1,5 liter vízzel felöntöd, sóval, borssal, köménnyel (kb. 1 kávéskanállal szoktam beletenni), fokhagymával, ételízesítővel ízesíted. Puhára főzöd. Ha minden puha, hozzáadod a karikára vágott virslit, és behabarod a levest.
Habarás: a tejfölt csomómentesre kevered a liszttel, fokozatosan hozzáadsz a forró levesből 2-3 dl-t, majd ezt folyamatosan kevergetve visszaöntöd a levesbe. 2-3 percig még rotyogtatod, ez idő alatt a virsli is megfő.
kedves kérdező!
Olyan nincs hogy elronthatatlan, én ezt mindig bizonyítom.. főleg az olyan recepteknél amikre azt írják hogy elronthatatlan :D
Az igazi frankfurti-leves / vendéglátós szakácskönyvből van/:
- 1 fej kelkáposzta;
- 5 pár virsli /vagy ahogy szereted, lehet több/kevesebb/;
- 1 nagy pohár tejföl;
- fokhagyma gazdagon;
- köménymag;
- só;
A kelkáposztát apróra vágod, felteszed főni, bő vízben. Mehet bele a köménymag, fokhagyma, só. Ha a káposzta megpuhult, akkor bele a felkarikázott virsli, és a tejföl. Felforralod, és kb. 5 percig főzöd még.
Én hidegen szeretem, de lehet melegen is fogyasztani.
1.-nek
Hozzáférés megtagadva, kösz a linket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!