Egy igazi jó házias savanyú zöld paszuly leves recept?
Az én zöld-paszuly levesem:
A paszulyt felteszem vízbe, sót, babérlevelet és kevés igen apróra vágott vöröshagymát teszek be. Majd paprikás rántással felöntöm, tejfölt + kevés cukrot főzök bele. Ecettel ízesítem. Jó étvágyat!
Feltezsem főni a babot, amibe babérlevelet, sót, borsot (vegetát) is teszek. Ha megfőtt paprikás rántást készítek, ezzel sűrítem. Majd keverek hozzá 1-2 ek tejfölt, és egy kis ecetet.
Ennyi.
én simán egy kis sós vízben megfőzöm a zöldbabot. ha puha egy kis világos paprikás ,fokhagymás rántással berántom, teszek bele egy kis ecetet.friss petrezselymet szórok rá.
tejfölt az az asztalra teszek, aki kér tesz a levesébe.
ilyenkor nyár elején a friss, új zöldbablevesbe, néha teszek egy kis zsenge kaprot.
azzal is nagyon finom, tavaszias.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!