Egyszerű, gyors, omlós sajtos pogácsa receptet írnátok?
25-25 dkg, túró, margarin, liszt
só
opcionálisan 1 tojás
hajtogatás nélkül is jó és hajtogatva is
5 perces pogácsa
3 dl tejet 8 dkg vajjal forrásig hevítünk. Folytonos keverés közben belekeverünk 16 dkg lisztet, és addig keverjük, amíg a kanálról le nem válik. Ha kicsit kihűlt, belekeverünk 3 tojást egészben, 12 dkg reszelt füstölt sajtot és egy kávéskanál sót. A kész masszából vajazott tepsibe kiskanál segítségével diónyi halmokat rakunk, és közepes tűzön sütjük, előmelegített sütőben előbb alsó, majd felső lángon 20-20 percig.
Jó étvágyat!
50 dkg liszt
25 dkg margarin
2-2,5 dkg friss élesztő (nem szárított!)
1 dl langyos tej
1 csapott evőkanál só
1 kávéskanál cukor
1 kis doboz tejföl
1 egész tojás villával felverve (+ 1 a kenéshez)
A langyos tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverünk 1 csapott evőkanál sót, majd belemorzsoljuk a puha (de nem olvasztott!) margarint. Beleöntjük az élesztős tejet, a tejfölt, és 1 egész felvert tojást. Jól kidolgozzuk. 1 órát letakarva kelesztjük, ezután lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal / köménymaggal / szezámmaggal, és előmelegített sütőben (180 fokon) kb. 25 perc alatt megsütjük. Bár nem egy expressz pogi a kelesztési idő miatt, de azt az 1 órát megéri, mert nagyon finom, puha pogácsa lesz belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!