Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ajánlanátok olyan receptet,...

Ajánlanátok olyan receptet, ami kefírrel készül vagy bögrés módszerrel?

Figyelt kérdés
Olyat szeretnék ami nek lyen dkg-os, kimérős,hanem poharas, bögrés receptű. Szeretném ha egyszerű lenne. köszönöm!
2009. máj. 13. 13:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A legegyszerűbb a lángos, ahogy a palócok készítik:


liszthez adod a kefírt, hogy gyúrható legyen, kinyújtod, és olajban megsütöd.


sokkal jobban szeretem mint az élesztős lángost, és az olajat sem szívja fel.

és csak a liszt és a kefír kell hozzá!

2009. máj. 13. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
csak liszt meg kefír? só és a többi????
2009. máj. 13. 14:58
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Kefires süti:

4 pohár liszt

2 pohár cukor

2 pohár kefir

2 sütőpor

2 egész tojás

1 vaniliáscukor

csipet só

fél pohár olaj


Ezeket kell a szilárdakat és a folyékonyakat váltogatva összekeverni, a legkönnyebb gépi mixerrel. Sorrend nem számit. Tehetsz bele gyümölcsöt vagy csokit vagy mazsolát stb. Sokkal könnyebb és izletesebb szerintem, mint a piskóta, egyik kedvenc sütim, és tényleg nagyon egyszerű!!


Jó sütögetést!

2009. máj. 13. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Az első vagyok.

Ahogy írtam, csak liszt és kefír. Semmi más nem kell bele.

A végén tehetsz rá ami tetszik, tejföl, fokhagyma, sajt, só...

2009. máj. 13. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Én ma ezt készítettem el, darabolt diót, mandulát tettem még a tésztájába. Még kefír sem kell hozzá. Ezt valaki korábban itt tette közzé, köszönet érte.


"Egyedényes csokis kevert:


Nagyon egyszerű, nagyon finom, nem kell bele se tojás, se margarin, se tej, úgyhogy bármikor nekiállhat az ember a sütésnek, akkor is, ha épp kifogyott a hűtő. És az sem utolsó szempont, hogy nemigen kell mosogatni, mert az összetevőket a tepsiben kell összekeverni.:P


Hozzávalók:

1 1/2 csésze cukor, 1/2 csésze natúr kakaópor, 1 tk sütőpor, 1 csésze simaliszt, 1 csésze rétesliszt, 3/4 tk só, 1 csomag vaníliáscukor, 3/4 csésze olaj, 1 csésze víz, 1 tk ecet, 1 dl erős kávé, 1 kk fahéj


Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

Egy kizsírozatlan tepsibe - igen, kizsírozatlanba - szitáljuk bele az összes száraz anyagot. Adjuk hozzá a folyadékokat, keverjük össze, míg egynemű lesz.

Süssük 25 percig, vagy tűpróbáig

Puha, lágy sütemény lesz.

Nem ragad bele a tepsibe, süteménylapáttal simán ki lehet szedni."

2009. máj. 13. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Bögrés mákos:

1 bögre tej

1 bögre liszt

1 bögre mák

1 bögre cukor

2 egész tojás

10dkg vaj v margarin

1 sütőpor

1 késhegynyi fahéj


A lisztet és a sütőport egy külön tálban összekevered. A másik tálban a margarint és a tojást habosra kavarod,hozzáadod a cukrot. Majd beleöntöd a lisztet és a tejet,de csak apránként adagolod a lisztet,hogy ne legyen csomós. Majd legvégén a mákot beleöntöd és egy kis fahéjat is raksz a masszába. Ha szeretnél, még 1 cs.vaníliás cukrot is rakhatsz bele. Kizsírozott tepsiben 25 percig sütöd. Jó étvágyat hozzá!

2009. máj. 13. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ja, a mákos sütinél nem írtam,h ugyanazzal a bögrével kell mérni! Én 2.5 deciset használok.
2009. máj. 13. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a tippeket!
2009. máj. 14. 09:52
 9/9 anonim ***** válasza:

Bögrés gyümölcstorta



Hozzávalók (2 decis bögrével vagy kefíresdobozzal mérve):

2 bögre porcukor, 2 bögre rétesliszt (vagy másfél bögre rétesliszt + fél bögre darált dió), fél bögre olvasztott (de nem meleg) vaj, 6 tojás, egy csomag vaníliás cukor, csipetnyi fehéj, csipetnyi só, egy mokkáskanál sütőpor.

A tetejére: kb. 1 kiló megtisztított, feldarabolt friss vagy befőtt vegyes gyümölcs jól lecsöpögtetve (barack, cseresznye, meggy, málna, ribizli...)


Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájukat a cukorral, vaníliás cukorral és az olvasztott vajjal habosra keverjük. A tojásfeherjékből egy csipetnyi sóval kemény habot verünk. Összekeverjük a lisztet (a diót), a fahéjat és a sütőport, és ezt a száraz keveréket csomómentesen összevegyítjük a cukros tojássárgájával. Ezután óvatosan beleforgatjuk a krémbe a keményre vert tojásfehérjét.

A tésztát sütőpapírral bélelt gyümölcstorta-formába vagy tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 200 fokon sütni kezdjük.

Hat perccel a sütés megkezdése után kivesszük a sütőből, és elrendezzük a tetején a jól lecsöpögtetett gyümölcsöket (picit be fognak süllyedni a tésztába, de nem teljesen). Ezután visszarakjuk a süteményt a sütőben, és készre (tűpróbáig) sütjük. (Ha nagyon barnul a teteje, takarjuk be alufóliával.)

Amikor megsült, még melegen szórjuk meg vaníliás porcukorral.

2010. jan. 30. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!