Ajánlanátok olyan receptet, ami kefírrel készül vagy bögrés módszerrel?
A legegyszerűbb a lángos, ahogy a palócok készítik:
liszthez adod a kefírt, hogy gyúrható legyen, kinyújtod, és olajban megsütöd.
sokkal jobban szeretem mint az élesztős lángost, és az olajat sem szívja fel.
és csak a liszt és a kefír kell hozzá!
Kefires süti:
4 pohár liszt
2 pohár cukor
2 pohár kefir
2 sütőpor
2 egész tojás
1 vaniliáscukor
csipet só
fél pohár olaj
Ezeket kell a szilárdakat és a folyékonyakat váltogatva összekeverni, a legkönnyebb gépi mixerrel. Sorrend nem számit. Tehetsz bele gyümölcsöt vagy csokit vagy mazsolát stb. Sokkal könnyebb és izletesebb szerintem, mint a piskóta, egyik kedvenc sütim, és tényleg nagyon egyszerű!!
Jó sütögetést!
Az első vagyok.
Ahogy írtam, csak liszt és kefír. Semmi más nem kell bele.
A végén tehetsz rá ami tetszik, tejföl, fokhagyma, sajt, só...
Én ma ezt készítettem el, darabolt diót, mandulát tettem még a tésztájába. Még kefír sem kell hozzá. Ezt valaki korábban itt tette közzé, köszönet érte.
"Egyedényes csokis kevert:
Nagyon egyszerű, nagyon finom, nem kell bele se tojás, se margarin, se tej, úgyhogy bármikor nekiállhat az ember a sütésnek, akkor is, ha épp kifogyott a hűtő. És az sem utolsó szempont, hogy nemigen kell mosogatni, mert az összetevőket a tepsiben kell összekeverni.:P
Hozzávalók:
1 1/2 csésze cukor, 1/2 csésze natúr kakaópor, 1 tk sütőpor, 1 csésze simaliszt, 1 csésze rétesliszt, 3/4 tk só, 1 csomag vaníliáscukor, 3/4 csésze olaj, 1 csésze víz, 1 tk ecet, 1 dl erős kávé, 1 kk fahéj
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
Egy kizsírozatlan tepsibe - igen, kizsírozatlanba - szitáljuk bele az összes száraz anyagot. Adjuk hozzá a folyadékokat, keverjük össze, míg egynemű lesz.
Süssük 25 percig, vagy tűpróbáig
Puha, lágy sütemény lesz.
Nem ragad bele a tepsibe, süteménylapáttal simán ki lehet szedni."
Bögrés mákos:
1 bögre tej
1 bögre liszt
1 bögre mák
1 bögre cukor
2 egész tojás
10dkg vaj v margarin
1 sütőpor
1 késhegynyi fahéj
A lisztet és a sütőport egy külön tálban összekevered. A másik tálban a margarint és a tojást habosra kavarod,hozzáadod a cukrot. Majd beleöntöd a lisztet és a tejet,de csak apránként adagolod a lisztet,hogy ne legyen csomós. Majd legvégén a mákot beleöntöd és egy kis fahéjat is raksz a masszába. Ha szeretnél, még 1 cs.vaníliás cukrot is rakhatsz bele. Kizsírozott tepsiben 25 percig sütöd. Jó étvágyat hozzá!
Bögrés gyümölcstorta
Hozzávalók (2 decis bögrével vagy kefíresdobozzal mérve):
2 bögre porcukor, 2 bögre rétesliszt (vagy másfél bögre rétesliszt + fél bögre darált dió), fél bögre olvasztott (de nem meleg) vaj, 6 tojás, egy csomag vaníliás cukor, csipetnyi fehéj, csipetnyi só, egy mokkáskanál sütőpor.
A tetejére: kb. 1 kiló megtisztított, feldarabolt friss vagy befőtt vegyes gyümölcs jól lecsöpögtetve (barack, cseresznye, meggy, málna, ribizli...)
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájukat a cukorral, vaníliás cukorral és az olvasztott vajjal habosra keverjük. A tojásfeherjékből egy csipetnyi sóval kemény habot verünk. Összekeverjük a lisztet (a diót), a fahéjat és a sütőport, és ezt a száraz keveréket csomómentesen összevegyítjük a cukros tojássárgájával. Ezután óvatosan beleforgatjuk a krémbe a keményre vert tojásfehérjét.
A tésztát sütőpapírral bélelt gyümölcstorta-formába vagy tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 200 fokon sütni kezdjük.
Hat perccel a sütés megkezdése után kivesszük a sütőből, és elrendezzük a tetején a jól lecsöpögtetett gyümölcsöket (picit be fognak süllyedni a tésztába, de nem teljesen). Ezután visszarakjuk a süteményt a sütőben, és készre (tűpróbáig) sütjük. (Ha nagyon barnul a teteje, takarjuk be alufóliával.)
Amikor megsült, még melegen szórjuk meg vaníliás porcukorral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!