Ajánlanátok Apumnak finom, de diabetikus tortakrém receptet?
Apukámnak lesz a 60. születésnapja, és szeretnék Neki tortát sütni. Csak szegény cukorbeteg, ezért csak édesítőszerrel tudnám megcsinálni. Tudnátok írni valami finomat, ami nem olyan nehéz margarinos?
Előre is köszönöm. :)
Köszönöm, aranyos vagy. :)
Igazából az biztos, hogy hal alakú lesz a torta, csak azt nem tudom, milyen krémet töltsek a piskótalapok közé. :)
Mindegy, azért elküldöm, hamár begépeltem.
Piskótát tudsz sütni?? Nem tudom mekkorát szeretnél, azért nem írtam többet.
Mondjuk akkor írom egy 35 x 25 x 7-es tepsiét, jó?
3 db 4 vagy 5 tojásos piskótát sütsz egyesével(először fölverni a fehérjéket, +csipet só+ ha hab már akkor édesítő szer, a 4 vagy 5 e.k.liszthez adsz egy csapott kanál étk.keményítőt,elkevered(+sütőpor) majd folyamatos verés közben felváltva egy sárgája, egy e.k.liszt -> sütőpapíros tepsibe, 20-25 perc 3-ason, 10 perc gyufás skatulyányi nyitással.)
Közben:mazsolát vagy meggyet beáztatsz egy kis rumba/rumaromába.
2 piskóta lap lesz az alja és a teteje, a 3.ikat felkockázod, egy tálba rakod, édesíted, adsz hozzá egy e.k. kakaóport, fél-fél üveg diabetikus barack és diabetikus feketeribizli/áfonya/meggy... lekvárt, hozzáadod a mazsit/meggyet levestül,(én szoktam egy kis darált diót is tenni bele,de nem muszály) majd jól összedolgozod. Mindkét lap egyik oldalát nagyon vékonyan megkened kis lekvárral, majd az egyik lapra halmozod a tölteléked, a másikat pedig a lekváros oldalával rányomod.
Tetejére sűrűre főzőtt édesített puncspudingot tudsz-mivel a cukormáz felejtős!:)
Ha több tölteléket akarsz,az egyik piskótát vastagabbra is sütöd, és a lekvárokból is arányosan többet raksz bele.
jujj, remélem, nem késtem még el (nem tudok minden nap jönni)
Szóval a recept:
Olyan jól le van írva a recept, hogy a hülye is (úgy értem, ÉN) meg tudtam csinálni :D
És nagyon finom. Cukor nincs benne, és gondolom, a lekvár lehet diabetikus. Az alma pedig egészséges is, és éppen szezonja is van, vagyis nem annyira drága.
Ugyanezen az oldalon egyébként én találtam nagyon sok egyéb jó ötletet, érdemes böngészni :)
NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT APUKÁDNAK!!!!!!!
Hát ez a haltorta valami tüneményes!! az én nagy pecás férjem szülinapjára én is meg fogom csinálni.
köszönjük, hogy belinkelted:))
Szerintem a cukorbeteg apuka is ehet belőle, akinek én is sok boldogságot kívánok.
piskótából csinálhatod a halformát, a krém bele lehet az oroszkrém, ami vaníliapuding édesítőtablettával megfőzve, majd kihűtve, aztán Hulala tejszínt felversz keményre, ebben nem kell cukor, és a kettőt botmixerrel összekevered, hogy szép homogén legyen( ne csomós a puding bőrétől). ebbe szórhatsz rumaromába, vagy bármilyen aromába áztatott mazsolát, a torta tetejére mehet ez a krém, vagy csak simán a felvert tejszínhab, mert ez a fajta sokáig marad kemény.
Papádnak boldog szülinapot!
Nagyon köszönöm mindenkinek, aranyosak vagytok nagyon! :)
Nov. 6-ára kell a torta, úgyhogy még ráérek kicsit. Ha valakinek van még ötlete, megköszönöm. Ez a hal nagyon jópofa, és az oroszkrém se rossz ötlet. Bőség zavara. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!