Általánosságban mi a véleményetek a Samsung és LG mosógépekről?
Új mosógépet akarok venni ebben a két márkában gondolkodnék, de hallottam már e két márkáról jót is és rosszat is. Ki mit mond?
Köszönöm a segítséget!!!
Néhány éve dobtam ki egy 126.000 Ft-ért vásárolt full
elektronikus 7 kg tölthető LG mosógépet,- két! év használat
alatt a dobtömítés, az igen gagyi felfüggesztések, végül
az elektronika adta meg magát.Mivel szerelem ezeket a gépeket, nem tanácsolom megvenni,- lehet kicsit többe kerül, de egy Bosch kis karbantartásokkal örök élet !
A leglényegesebb vásárláskor : ha könnyű a gép nincsenek
benne a nagyon szükséges súlyok ! üdv. bi
Lehet a Bosch jobb lenne. Erre is gondoltam már, hogy Bosch mosógépet kellene venni. De majd szétnézek, hogy milyen árban vannak illetve milyen a választék. Azért a full elektronikásakat nem nagyon szeretem, mert azoknál már szinte semmilyen beleszólásom nincs a mosásban, de hát ez a jövő.
Köszönöm a válaszokat!!! :)
"Azért a full elektronikásakat nem nagyon szeretem, mert azoknál már szinte semmilyen beleszólásom nincs a mosásban, de hát ez a jövő."
Micsoda? Pont, hogy sokkal nagyobbak a lehetőségek. Hiszen a kiválasztott programban minden dolgot lehet választani. Centri fordulat, hőmérséklet, öblítések száma, plusz öblítés, Intenzív mosás és öblítés, vasaláskönnyítés, a centrifugázást akarom-e a mosási és öblítési ciklusok után vagy csak a legvégén akarom...higiénikus öblítés, + előmosás, mennyi vízzel mosson a gép...
Pont az a lényege, hogy nem a gép mondja meg, hogy hogyan mosson, aztán végigmegy a programkapcsoló, hanem mivel digitális, így szinte mindent én tudok beállítani, hogy mit csináljon. Kímélő programnál is választhatok, hogy mennyi ideig mosson a gép, milyen centrivel, mikor akarom azt a centrit (minden ciklus befejezésével vagy csak a legvégén) stb....
a lehetőségek beállítása nagyon sok.
Amúgy nekem LG van, nagyon elégedett vagyok vele, nem nagyon hallottam panaszt rájuk, szerintem jelenleg a Miele után a legjobb mosógép gyártó.
A Samsungok is jók drágább (130.000Ft feletti) kategóriában.
Szerintem a régi "nagy" gyártók felett eljárt az idő, bekell látni. Ugyanúgy, ahogy a Tv iparban A Sony, Philips az LG-től veszi az LCD panelekt, tápegységeket, ugyanígy a háztartási gépekben is nagyon nagy sikereket ért el az LG. A Bosch, Siemens stb... felett eljárt az idő. Egy ideig megélnek a nevükből, de idővel rájönnek az emberek, hogy hiába olcsó egy Bosch gép, ha nem olyan jó minőségű.
A márka ma majdnem tökmindegy, mint előttem is írták.
(Na jó, Dimarsont azért mégsem :) )
Árkategóriák vannak, 60 alatt, 60-80 között, 100-150 között, és az extrém esetek.
Egy 60 rongyos LG nem összehasonlítható egy 150ezres Bosch géppek, és fordítva sem.
Plusz: Magyarországra, csehekhez, lengyelekhez hasonló sz@rok érkeznek, míg már Ausztriába picit jobb minűségű cuccok, és így tovább.
magyarán 100 alatt ha veszed, tökmindegy, van benne egy kicsi lutri :)
Ebben a videóban látható a Direct Drive motor, nincs ékszíj, közvetlenül a dobra van szerelve a motor: sokkal halkabb, kevesebb rezgés, a motor nem ilyen éles visító hangot ad ki centrizéskor, mint sok más mosógép, ami az őrületbe kerget, hanem teljesen halk. Mosáskor viszont van egy jellegzetes morgó hangja, más jellegű, mint a többi gyártó mosógépjének.
15-28mp, illetve 1:26-1:45 közötti részt nézd.
http://www.youtube.com/watch?v=z6JTatL5Yr8
Itt pedig láthatod működés közben, hogy nincs ékszíj:
Aha, köszönöm szépen a videót :) Most már tudom, hogy mit is jelent a Direct Drive :) Hát nem tudom, nekem még mindig inkább az LG, ami szimpatikus, de tényleg nem tudom.
Annyi rosszat olvastam most a neten a Boschról, Siemensről, Aristonról, Gorenje mosógépről és még sorolhatnám :S Sokkal beljebb nem vagyok sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!