Mire jó a törzskönyv? (bővebben lent)
Nem biztos, hogy eredeti lenne a tözskönyv, ha kérnétek, ugyanis gyanús, hogy 10ezerrel lenne olcsóbb a kutya, miközben a törzskönyv 4500Ft...
Ráadásul ha fajtatiszta kutyát vesz az ember, ahoz JÁR a törzskönyv, egy rendes tenyésztő nem is adja nélküle oda a kutyát.
Szóval nekem ez kicsit fura...
TK-el vedd meg,az a tuti.
Azt egyébként nem fogom sose megérteni,hogy miért gondolják,hogy ha valaki TK nélkül ad el kutyát az r0hadt szaporító.Ráadásul ha valaki mondjuk tőlem akar kutyát nem 5500-al lesz drágább mert adok hozzá TK-et. Nem!
Van egy ára a TK nélküli hobby kutyának. És van egy ára a TKes jobb minőségű kutyának.
Ez szerintem nem olyan bonyolult!
Aztán lehet lepontozni,leszaporítózni. De olyan kutyának aki nem üti meg a mércét nem fogok TK-et kiváltani,nehogy egyszer véletlenül a "tiszta" tenyésztésbe kerüljön.
Ez az én véleményem.
bocsi, hogy akadékoskodom, de a tenyésztők 8 hetesen adják leghamarabb a kutyákat, 6 hetesen még az anyja mellett a helye, hogy a viselkesédi normákat és szociális dolgokat megtanulja (pl harapásgátlás, más kutyákhoz való viszony, szóval ezzel a kutyák közti szociális interakcióra gondolok)
Egyébként nem hiszem, hogyha egy kutyához lehet tözskönyvet kérni, de az ember nem kéri, akkor sokkal olcsóbb lesz, mint a törzskönyv ára, mert attól a belefektetett pénz és energia (állatorvos, oltások, etetés, stb, és persze a rátett haszon) nem lesz kevesebb, ha nem kell hozzá törzskönyv...
ráadásul a tözskönyv tartalmazza pl a chip adatait is (igen, elvileg már kötelező minden kutyának, és a törzskönyv mellé JÁR)
Tényleg, chipeltetve vannak a kutyák?
Persze ha hobbi célra lesz, akkor teljesen felesleges a törzskönyv.
Egyébként szoktak simán törzskönyvet hamisítani, szóval ki tudja, hogy igazi lenne-e ha kérnéd... melyik kenneltől szeretnél venni amúgy? mert gondolom nem express.hu-s vásárlás lesz...
akkor ha jól értem a törzskönyves kutyáknak olcsóbb az orvos és az oltások?
ismerős ismerősétől lesz.
ennek a párnak már volt kölyke és úgy tudom , hogy törzskönyvezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!