Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha otthon gyártok valamit (pl...

Ha otthon gyártok valamit (pl betonból térkövet) és úgy árulom hogy nekem sok lett amit vettem és ezért eladom a feleslegesdarabokat akkor ha próba vásárlásra jön a nav akkor hogy bizonyítják be hogy én gyártom otthon?

Figyelt kérdés
Ha pl nincs szem előtt a gép amivel csinálom.
2019. júl. 3. 21:27
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Vagy aki használt ruhaboltban megveszi a márkás ruhákat és eladja meguntként. ;)"

Az ilyet ügyeskedésnek hívják, nem vállalkozásnak. Nincs benne semmi perspektíva, kockázat annál nagyobb.

2019. júl. 4. 10:06
 12/12 anonim ***** válasza:

""Vagy aki használt ruhaboltban megveszi a márkás ruhákat és eladja meguntként. ;)""

Ezt évi 600 ezer ft-ig még talán el is tudja játszani, de ha beleszalad egy olyanba, hogy 1 hónap alatt eladott mondjuk 20 kabátot vagy 120 nyári ruhát és egyedül él, akkor azt nehezen fogják elhinni neki, hogy mind az övé. Ilyenkor szépen megállapítják az üzletszerű kereskedelmet, lekérik a forgalmát vagy megbecsülik, nyugta/számlaadás elmulasztása, adócsalás, stb- több százezer ft-ba fájhat és még az is lehet, hogy több büntetést kell fizetnie, mint amennyit keresett vele.

A kockáztatásról már nem is beszélve...

Ja, és majd elfelejtettem: akár 5 évre visszamenőleg is bekérhetik/vélelmezhetik, tehát ha valaki 2-3 évig megússza és jól bejáratódik az üzlete, nem biztos, hogy 4.-ik, 5.-ik évben nem fog lebukni...

2019. júl. 4. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!