Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Vaterán a vevő megrágalmazott,...

Vaterán a vevő megrágalmazott, hogy nem küldtem számlát és vissza akarja velem vetetni a terméket, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Eladtam liciten egy ruhát 4500 Ft + 700 Ft pk. értékben, amelyet lemértem, lecentiztem, a vevőre ennek ellenére, hogy állítólag figyelembe vette a méréseket, nem lett jó a méret.

Tegnap jelentkezett, hogy megkapta a ruhát, nem lett jó, vissza akarja küldeni. A számla és a ruha címkéje állítása szerint nem volt a csomagban!!

Biztos vagyok benne, hogy így adtam fel, azt kizártnak tartom, hogy a postán ezt a két dolgot kivették volna belőle.

Mit tennétek ti ebben a helyzetben?

2019. jún. 5. 09:58
 1/7 anonim ***** válasza:
Először is tisztázzuk, hogy magánszemélyként adtad-e el vagy sem?
2019. jún. 5. 10:03
 2/7 A kérdező kommentje:

Adószámos magánszemély vagyok.

A kiküldött értesítőkben feltüntettem, hogy a termékeket magánszemélyként, magánaukció keretében értékesítem.

Attól tartok, hogy ha "keménykedek" tartom magam ahhoz, hogy így nem tudom visszavenni, feljelent, bejelent valamilyen szervnél és akkor kivizsgálnak engem. Nincs mitől tartanom, csak a procedúra viselne meg.

2019. jún. 5. 10:26
 3/7 anonim ***** válasza:

Így van: nem mindegy, hogy válllakozóként vagy magánszemélyként árultál?

És mi az, hogy a ruha címkéje nem volt a csomagban?

És ha számláztál, hogy számláztál? Kézi számla vagy e -számla?

2019. jún. 5. 10:27
 4/7 anonim ***** válasza:

Na, ezt jól összekutyultad:

Ha magánszemélyként árulsz, akkor nem vagy köteles számlát adni, visszacserélni,

- adószámos magánszemélyként viszont nem árusíthatsz az interneten, mert az rendszeres, üzletszerű kereskedelemnek minősül.

2019. jún. 5. 10:29
 5/7 anonim ***** válasza:

"Nincs mitől tartanom, csak a procedúra viselne meg."

De van: szinte biztos, hogy adószámosként nem megfelelően jársz el: vagy magánszemélyként árulsz saját megúnt, kinőtt, feleslegessé vált ingóságokat,

- vagy ha nem saját, akkor rendszeres, üzletszerű kereskedelem és nem lehet adószámosként árulni, vállalkozói kell hozzá és a beszerzett termékről is SZÁMLÁVAL KELL RENDELKEZNED!.

2019. jún. 5. 10:32
 6/7 anonim ***** válasza:

Én visszautalnám a pénzét, mert ha tényleg tovább megy és vizsgálnak téged, ott nagy bukta lesz, az biztos.

Reméljük nem kapsz nav-is próbavásárlást...

2019. jún. 5. 11:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha ebből élsz, vedd vissza!

5000 ft-ért ne rontsa az értékelésed!

2019. jún. 5. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!