Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha saját használt cikkemet...

Ha saját használt cikkemet évi 1 millió Ft fölött akarom eladni akkor milyen engedélyek és egyéb papírok, stb. szükségesek?

Figyelt kérdés
2019. jún. 4. 16:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Mint írtam, az internetes kereskedelmet kell felvenni tevékenységi körbe - már ha az interneten kívánod eladni.

Igen, rendelhetsz vállalkozóként az Alibabáról, CSAK!:

- egyrészt vállalkozóként a beszerzett áruról számlával kell rendelkezned, hogy nem lopott, stb - márpedig a kínaiak nem nagyon szeretnek számlát adni

- másrészt nem elhanyagolandó tényező az Alibabáról való rendelésnél, hogy az Unión kívüli áruk rendelésénél 27 % ÁFA jön rá a termék árára + postaköltségére és akkor még a vámról nem is beszéltem, úgyhogy az 1 dolláros kismonitorod máris nem 1 dollár, hanem sokkal több.

2019. jún. 4. 18:25
 12/21 anonim ***** válasza:

"Ezt így baromság kijelenteni. Ha én a 6 milliót érő használt autómat eladom akkor is vállalkozónak kell lenne meg számlát adnom? na ugye. Am kérdező kevés az infó."

Miért baromság? Te fizettél adót rá, mikor megvetted, és, aki megveszi, az is fog. Vagyonosodási illetéknek, meg áfának hívják.

2019. jún. 4. 18:25
 13/21 A kérdező kommentje:

"Mint írtam, az internetes kereskedelmet kell felvenni tevékenységi körbe - már ha az interneten kívánod eladni."

És ha kiállok vele a sarokra egy táblával: interneten megrendelhető? s alatta egy emailcim? Oké viccesnek hangzik, de ilyenkor csak közterületfoglalási engedély kéne?

"Igen, rendelhetsz vállalkozóként az Alibabáról, CSAK!:

- egyrészt vállalkozóként a beszerzett áruról számlával kell rendelkezned, hogy nem lopott, stb - márpedig a kínaiak nem nagyon szeretnek számlát adni"

A paypal visszaigazoló emailt nem fogadják el? (Amikor magánszemélyként rendeltem, a vámhatóság ezt és a képernyőképet kérte.). Ráadásul kaptam egy vámpapírt is. Ezek nem elegek?

- másrészt nem elhanyagolandó tényező az Alibabáról való rendelésnél, hogy az Unión kívüli áruk rendelésénél 27 % ÁFA jön rá a termék árára + postaköltségére és akkor még a vámról nem is beszéltem, úgyhogy az 1 dolláros kismonitorod máris nem 1 dollár, hanem sokkal több.

Az áfa úgy tudom visszajön s csak a hasznot sújtja 27% áfa. Igaz ez se semmi. Ezenkívül persze adó is van. De úgy tudom ezekből meg sokminden elszámolható költségként s végül csak akkor kell adózni ha már annyit keresek, hogy nem tudom csak elszámolhatóra költeni. Jól gondolom?

"1 dolláros kismonitorod máris nem 1 dollár, hanem sokkal több." igen felmerül egy érdekes helyzet hogy a monitort tulajdonképpen nem is a kínaiaktól veszem meg, hanem az államtól...

2019. jún. 4. 18:36
 14/21 anonim ***** válasza:
Ha nem évi 10 tévét meg mittoménmit akarsz eladni, a kutya sem fog téged ellenőrizgetni...
2019. jún. 4. 18:41
 15/21 A kérdező kommentje:
ha már adózom, akkor inkább nagyban csinálnám. de szabályosan. úgy tudom nem elég csak adózni.
2019. jún. 4. 18:51
 16/21 anonim ***** válasza:
Mi lenne, ha ezzel a kérdéskörrel inkább egy könyvelőt keresnél vagy adótanácsadót? Hidd el megéri azt a 10-20 ezret mielőbb belevágnál valami hülyeségbe és bebuknál.
2019. jún. 4. 19:00
 17/21 A kérdező kommentje:

remélem nem gondoltad komolyan, hogy kihagyom a könyvelőt... viccnek viszont elég jó.

az ha valaki gyakorin kérdez valamit nem azt jelenti, hogy kihagy valamit.

2019. jún. 4. 19:02
 18/21 A kérdező kommentje:
(és a könyvelő nem 10-20 ezer, hanem havi 10-20 ezer)
2019. jún. 4. 19:03
 19/21 anonim ***** válasza:

Nos, kérdező, nem véletlenül írtuk a könyvelőt (már adtam egy csomó választ).

SEMMI infót nem árulsz el magadról, nem tudjuk, hogy főállásban vagy mellékfoglalkozásban csinálnád, egyéni vállalkozóként, BT, KFT vagy valamilyen más formában, KATA-s vagy tételes költségelszámolású vállalkozóként, ÁFÁsan vagy ÁFA mentesként, stb.

Kicsit nagyon bonyolult az adózás ahhoz, hogy most itt egy komplett vállalkozásindítást itt leírjunk Neked - ráadásul úgy, hogy nem is tudjuk, mi a jó Neked. EZT KELL EGY KÖNYVELŐVEL MEGBESZÉLNI.

2019. jún. 4. 19:17
 20/21 anonim ***** válasza:
Van a könyvelésí díj több is, én a 10-20 ezret az egyszeri tanácsadásra gondoltam.
2019. jún. 4. 23:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!