Egyszemélyes, áfamentes KATA-s e. v. -nek is kell leltárt készítenie (masszőr)? Ha igen, hol találok erről infót és a selejtezésről?
Szerintem sürgősen keress fel egy könyvelőt és beszéljétek át a témát - de addig is olvass sokat a NAV honlapján (61. sz füzet) a KATA-s adózásról.
Nem tudom, miféle selejtezésról beszélsz, ugyanis a KATA-s vállalkozónak csak a bevételéről kell nyilvántartást vezetni - költséget nem tud leírni, tehát a selejtezésnek sincs értelme adózás szempontjából.
2hét múlva találkozom a könyvelőmmel. Addig szerettem volna ezt megtudni.
Természetesen van KATA nyilvántartásom.
E.v-re vásároltam anno eszközöket (pl. masszázságy, törölközők stb.) és az érdekelne, leltárt kellett volna készítenem? Ill. ha már valamely eszköz nem használható, akkor hogyan selejtezhetem le, h. ne legyen a leltáromban. Most olvastam a leltározásról pár gondolatot és vagy azért nem mondta el a könyvelőm, mert nekem nem kell vagy azért, mert elfelejtett erről beszélni. Ezért érdekel. Köszönöm amúgy a válaszod.
Köszönöm szépen.
Nem is szeretnék pénzhez jutni, semmi után. Csak ha jönne ellenőrzés, akkor legyen nyoma, hogy én kidobtam tárgyakat és nincs a leltáromban.
Most azt is olvastam a neten, hogy nekem nem kell leltár, csak egyéni cégnek pl.
Gondolom, mivel írva lett a leltárív, mégis kell leltároznom évente és ezt nyomtatványboltban meg tudom venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!