Vállalkozói igazolvány kiváltása?
KATA-zni szeretnék, úgy tudom, hogy havi 50ezer. Ennek milyen feltételei vannak?
Mennyi idő alatt tudom kiváltani?
Mikor kell elkezdeni adózni? (Amikor kiváltom az igazolványt vagy ha ténylegesen elkezdem a tevékenységemet?)
Előre is köszönöm.
Pontosítok: a vállalkozói engedélyt kell kiváltani, magát a papír alapú igazolványt már nem kötelező.
Maga az engedély kiváltása ingyenes - a vállalkozói igazolvány , úgy tudom, 10 ezer ft-ba kerül (de nem kötelező).
"KATA-zni szeretnék, úgy tudom, hogy havi 50ezer. Ennek milyen feltételei vannak?"
Bocs, de ez a kérdés így nem igazán értelmezhető...milyen feltétele van annak, hogy 50 ezret fizess? Hogy legyen pénzed :D Komolyra fordítva a szót - ha nincs heti 36 órát meghaladó főfoglalkozásod, akkor főállású vállalkozóként kell működnöd és ekkor kell 50 ezret fizetni.
A kiváltás maga rövid idő, okmányirodában történhet. Még mielőtt valaki belekötne: igen, Ügyfélkapun keresztül is lehet - de ott nem tudsz kérdezni.
Adózni úgy kell, hogy mindig következő hó 12-ig kell befizetni - a kiváltástól számítva. Tehát ha ma kiváltod, jún. 12-ig be kell fizetned az 50 ezret - ha van pénzed, ha nincs.
Javaslom, azért mielőtt vállalkozást indítasz, mindenképpen keress fel egy könyvelőt, mert sok mindent meg tudnál beszélni vele - olyanokat is, amikre most nem is gondolsz, nem is tudsz róla.
Köszönöm a választ!
Ha ma kiváltanám az engedélyt, akkor nem máj. 12-ig kéne fizetni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!