Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Másodállásban lévő Kata...

Másodállásban lévő Kata vállalkozónak mennyi a táppénz összege?

Figyelt kérdés

Jelenleg a fő munkahelyemen táppénzen vagyok, kisbaba várás miatt. A másodállású vállalkozásokban (Kata, havi 25.000 fizetek) is szeretnék táppénzre menni, mennyi pénzt kapok? Illetve táppénz alatt nem kell fizetni a 25.000-et ugye?

Köszönöm a segítséget

2019. ápr. 25. 07:39
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Arra értettem a gyes gyed mellettit, hogy akkor sem kell fizetned a havi 25-t mégis lehet folytathatod a vállalkozást nem kell szüneteltetned feltétlen, csak nem szemelyes közreműködőként vagy jelen benne. Ha fizeted, akkor persze dolgozhatsz benne személyes közreműködőként is táppénz meg gyes gyed mellett is. Ettől függetlenül sehová nem számít bele a másodállású kata, mivel nem keletkeztet biztosítási jogviszonyt, igy nem vehető rá igénybe semmilyen ellàtàs ( nyugdíj, táppénz ,tgyàs, gyed stb).
2019. ápr. 25. 12:33
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor inkább szuneteltetem majd, az a biztos. Ha már úgysem kapok utánna semmit 😑
2019. ápr. 25. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!