Jogvédett képeket fellehet így használni?
Szóval gondolkoztam és szerintem kilehetne cselezni a rendszert.
Arra gondoltam hogy nem én töltöm fel az oldalamra a képeket, hanem csinálok egy olyan fült ahol más emberek tölthetik fel a saját képeiket.
Na most amikor valaki feltölt egy képet azzal elfogadná hogy minden ilyen jogi és egyéb dologért Ő a felelős, és mi (cég) nem vállalunk semmilyen formában felelősséget ezért.
Na most ugye az emberek töltenének föl képeket, és hát én is csinálnék 3-4 fiókot ahonnan Marvel és egyéb elég erősen jogvédett képeket felraknék.. Tudom g@ciség.. de úgyse szerezném meg soha azoknak a képeknek a "felhasználási hatalmát"...
Szóval szerintetek ez így, ilyen formában működne?
Hozzáteszem csak M.o. csinálom ez egy Webshop és ezekhez kellenek a képek. Ezáltal tudom hogy amúgy is kicsi az esélye hogy ebből baj lenne, de így nem nagyon tudnak kifogni rajtam nem?
Előre is köszi a válaszokat!
' Ezáltal tudom hogy amúgy is kicsi az esélye hogy ebből baj lenne, de így nem nagyon tudnak kifogni rajtam nem?'
Szent egyugyuseg... De, megutheted a bokadat. A felhasznalok altal feltolott kepekert ugyan nem vagy 'felelos', de teged fognak megtalalni, hogy torold oket. Igen, sok-sok ugyved foglalkozik ezzel a Disney-nel, igen, figyelik a magyar webet is, igen eszreveszik ha te Marvel-es polokat gyartasz okosba'.
Itt nem fog megallni a johiszemuseg, miszerint te nem tudtad, hogy ezek Marvel-es kepek, “Biro ur, dehogy voltak azok a szuperhosok ismerosok nekem sehonnan”.
Ugyhogy mar az elso alkalommal siman nyernenek, a szerzoi jogokat elegge komolyan veszik, ha valaki engedely nelkul profitszerzesre hasznalja oket.
Butaság.
A termékeidhez mindenki kommentben tölti fel a képeket? Hogy fog az kinézni? Értelmetlen.
De akkor bárki geltölthet a termékedhez a péniszéről is képet. Itt jön az, hogy karban kell tartanod az oldaladat, a nem odaillő és jogvédett tartalmat törölnöd kell.
Hamar buknál.
"Ezáltal tudom hogy amúgy is kicsi az esélye hogy ebből baj lenne, de így nem nagyon tudnak kifogni rajtam nem?"
Tévedsz. Teljesen mindegy, milyen oldal: a Google-nak van olyan funkciója is, hogy képre is tud keresni - simán megtalálnak és nem kicsit fognak büntetni.
Itt megtalálod, mikor mennyi börtönre számíthatsz a szerzői jogok megsértéséért (2, 5 év, stb):
Csak zárójelben jegyzem meg, hogy 1 emberkét itt kért segítséget és győztük kihozni a slamasztikából, mert a Vaterára feltett 2 db (!!) zsír új, Angliában vásárolt adathordozót (pendrive-ot) és a NAV meg akarta cseszni érte, hogy nem fizetett szerzői jogdíjat. Szerencsére meg voltak a blokkjai, kisebb büntetéssel megúszta.
Igen, elméletileg tényleg működhetne, de felületet kell adnod arra, hogy jogsértő tartalom eltávolítását kezdeményezhesse az arra jogosult, aminek neked mint üzemeltetőnek pedig eleget kell tenned.
A gyakorlatban nem érdemes próbálkozni vele, mert megb***nak tejszínen.
Ez nem csak neked jutott eszedbe, hanem már nagyon sok más vállalkozónak, és persze a szerzői jogok tulajdonosainak is.
Oka van annak, hogy nem terjedt el széles körben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!