Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Jogvédett képeket fellehet...

Jogvédett képeket fellehet így használni?

Figyelt kérdés

Szóval gondolkoztam és szerintem kilehetne cselezni a rendszert.

Arra gondoltam hogy nem én töltöm fel az oldalamra a képeket, hanem csinálok egy olyan fült ahol más emberek tölthetik fel a saját képeiket.

Na most amikor valaki feltölt egy képet azzal elfogadná hogy minden ilyen jogi és egyéb dologért Ő a felelős, és mi (cég) nem vállalunk semmilyen formában felelősséget ezért.

Na most ugye az emberek töltenének föl képeket, és hát én is csinálnék 3-4 fiókot ahonnan Marvel és egyéb elég erősen jogvédett képeket felraknék.. Tudom g@ciség.. de úgyse szerezném meg soha azoknak a képeknek a "felhasználási hatalmát"...

Szóval szerintetek ez így, ilyen formában működne?

Hozzáteszem csak M.o. csinálom ez egy Webshop és ezekhez kellenek a képek. Ezáltal tudom hogy amúgy is kicsi az esélye hogy ebből baj lenne, de így nem nagyon tudnak kifogni rajtam nem?

Előre is köszi a válaszokat!

2019. márc. 5. 22:55
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

' Ezáltal tudom hogy amúgy is kicsi az esélye hogy ebből baj lenne, de így nem nagyon tudnak kifogni rajtam nem?'

Szent egyugyuseg... De, megutheted a bokadat. A felhasznalok altal feltolott kepekert ugyan nem vagy 'felelos', de teged fognak megtalalni, hogy torold oket. Igen, sok-sok ugyved foglalkozik ezzel a Disney-nel, igen, figyelik a magyar webet is, igen eszreveszik ha te Marvel-es polokat gyartasz okosba'.

2019. márc. 5. 23:27
 2/7 anonim ***** válasza:

Itt nem fog megallni a johiszemuseg, miszerint te nem tudtad, hogy ezek Marvel-es kepek, “Biro ur, dehogy voltak azok a szuperhosok ismerosok nekem sehonnan”.

Ugyhogy mar az elso alkalommal siman nyernenek, a szerzoi jogokat elegge komolyan veszik, ha valaki engedely nelkul profitszerzesre hasznalja oket.

2019. márc. 6. 00:22
 3/7 anonim ***** válasza:

Butaság.

A termékeidhez mindenki kommentben tölti fel a képeket? Hogy fog az kinézni? Értelmetlen.

De akkor bárki geltölthet a termékedhez a péniszéről is képet. Itt jön az, hogy karban kell tartanod az oldaladat, a nem odaillő és jogvédett tartalmat törölnöd kell.

Hamar buknál.

2019. márc. 6. 07:31
 4/7 anonim ***** válasza:

"Ezáltal tudom hogy amúgy is kicsi az esélye hogy ebből baj lenne, de így nem nagyon tudnak kifogni rajtam nem?"

Tévedsz. Teljesen mindegy, milyen oldal: a Google-nak van olyan funkciója is, hogy képre is tud keresni - simán megtalálnak és nem kicsit fognak büntetni.

Itt megtalálod, mikor mennyi börtönre számíthatsz a szerzői jogok megsértéséért (2, 5 év, stb):

[link]

Csak zárójelben jegyzem meg, hogy 1 emberkét itt kért segítséget és győztük kihozni a slamasztikából, mert a Vaterára feltett 2 db (!!) zsír új, Angliában vásárolt adathordozót (pendrive-ot) és a NAV meg akarta cseszni érte, hogy nem fizetett szerzői jogdíjat. Szerencsére meg voltak a blokkjai, kisebb büntetéssel megúszta.

2019. márc. 6. 09:49
 5/7 anonim ***** válasza:

Igen, elméletileg tényleg működhetne, de felületet kell adnod arra, hogy jogsértő tartalom eltávolítását kezdeményezhesse az arra jogosult, aminek neked mint üzemeltetőnek pedig eleget kell tenned.

A gyakorlatban nem érdemes próbálkozni vele, mert megb***nak tejszínen.

2019. márc. 6. 10:59
 6/7 anonim ***** válasza:

Ez nem csak neked jutott eszedbe, hanem már nagyon sok más vállalkozónak, és persze a szerzői jogok tulajdonosainak is.

Oka van annak, hogy nem terjedt el széles körben.

2019. márc. 6. 11:38
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha te használod/felhasználod a képeket, visszaélsz velük. Ugyanúgy illegális, mintha egyszerűen ellopnád és feltennéd.
2019. márc. 6. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!