Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogyan kell céget alapítani?

Hogyan kell céget alapítani?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék üzeletet nyitni, meg semmi ilyesmi.

Egy szimpla webshopot akarok, ahová nem kell semmilyen képzettség(pl. Egyedi telefontok nyomtatás vagy stb.)

Ha én nyitni akarok egy ilyen online webshopot akkor feltétlen muszáj nekem könyvelő? Amig kicsiben vagyok addig nem tudom ezt én megcsinálni magamnak? Illetve hogy megy a cégalapítás? Pénzbe kerül? Vagy egyáltalán mit kell még ahhoz csinálnom hogy legálisan eltudjak valamit adni a webshopomban leadózva.

Bármilyen tanácsot meghallgatok. Jöhetnek azok a kommentek is hogy ássam el magam buta vagyok:D

2019. febr. 24. 16:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Ahol én dolgoztam webshopnál, közepes nagyságúnak mondanám, nem is pici, de azért nem is olyan nagy, mint egy emag stb. Ő egyéni vállalkozó volt és úgy csinálta a webshopot. De neki volt könyvelője, hisz nem ért ehhez a részéhez, de nem is ez a legangyobb költség ebben a dologban.
2019. febr. 24. 16:51
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Céget ne alapíts, elég az egyéni vállalkozás.

Cég:

Ha Bt-t csinálnál, ott a teljes vagyonoddal felelsz a tartozásokért viszont a vagyoni hozzájárulás lehet akár 5 ezer forint is. Kft-ben csak korlátozott a felelősség, viszont 3 millió a minimum törzstőke.

egyéni vállalkozás:

KATÁS egyéni vállalkozóként Havi 50/75 ezer az adó, ha ki tudod termelni és ezen felül nyereséget csinálni, akkor van értelme. Amíg ezt és a könyvelő árát nem tudod megfizetni, egyedül nem fog menni.

2019. febr. 24. 16:57
 3/7 A kérdező kommentje:
Értem, az megoldható hogy egyenlőre akkor megfogadom a tanácsot és egyéniként kehdek, aztán később meg átváltok KFT-re.
2019. febr. 24. 17:10
 4/7 A kérdező kommentje:
?*
2019. febr. 24. 17:11
 5/7 anonim ***** válasza:
Lehet. De webaruhazhoz katazni hülyeség lenne.
2019. febr. 24. 17:21
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Beszélj egy hozzaertovel a helyes cegforma miatt.

Más. Egy vállalkozás havi 200e Ft minimum de szamoljal 300e ftot. Ez alapján ha havi 7-800e ftot nem tudsz kitermelni biztosra ne kezdj bele . Ez az első tanácsom.

2019. febr. 24. 18:18
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha nincs róla fogalmad, hogy mi merre akkor a legelső ember akit megkeresel, az pont hogy egy könyvelő legyen.
2019. febr. 24. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!