Egyéni vállalkozónak lehet fantázianeve?
Figyelt kérdés
Mintha olyan rémlene, hogy nem igazán... de tanácstalan vagyok.
Ezzel nincs semmi gondom, hogyha mondjuk a nevemen futna a vállalkozásom, csak az a kérdés merült fel bennem, hogy a honlapomon azért szerepelhet valami kitalált név?
Mit tudom én:
Orsi Tamara e.v.
szépvirágtár
(tudom, hogy most bután hangzik a "szépvirágtár" de csak szemléltetés)
2019. jan. 24. 18:30
2/4 anonim válasza:
Honlapra azt írsz, amit akarsz, a számla a hivatalos, ott a vállalkozás nevének kell, ami egyéninél a te neved.
3/4 anonim válasza:
Igen lehet. Amikor a Navhoz bejelentkezel axon nyomtatványon kell feltüntetni.
A pecsét meg lehet pl Rezeda Virágbolt, kövi sorba Kis Rozi e. v., adószám, székhely, nyilvántartási szám, ha katás vagy célszerű a kisadózót is feltüntetni (akkor nem marad le a számláról).
4/4 Steve coach válasza:
Létezik egy olyan kategória, hogy "egyéni cég". Ez ugyanaz mint az egyéni vállalkozó, de lehet választott neve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!