Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Milyen feltételek kellenek?

Milyen feltételek kellenek?

Figyelt kérdés
Hidegkonyhás vendéglátó egységet nyitnánk. Tudom, hogy nagyon sok feltételnek kell megfelelni, erről is, ha tudtok egy zanzásított listát szívesen vennék, de legelőször a legfontosabb kérdés az lenne: kizárólag csak italt forgalmazó vendéglátóüzlet (kávé, szeszesital) nem a kiszolgáló helyiségben történő fogyasztás esetén (kis házikóból csak kiadjuk, vagy visszük az italokat, amelyet egy asztalhoz leülve az üzlet előtt elfogyaszthat) kell-e biztosítani a vendégek részére illemhelyiséget? Ha igen, külön férfi, női is szükséges?
2019. jan. 16. 15:01
 1/2 anonim ***** válasza:

Minimális helyben fogyasztásra nem kell, de pl. személyzetit alapból kellene tudni biztosítani valahogy. Ugyanakkor ha pl plaza vagy rendezvényen történik az értékesítés, akkor a szervező biztosítja azt.

Szeszesitallal meg így "kitelepülni" ( pavilon, büfékocsi, stb. ) csak engedélyezett telephelyről/jövedéki engedélyes raktárból lehet.

Étel akkor nem is lenne?!

Kimért italnál speciális, hogy 200 méteren belül nem lehet védett intézmény.

Kávénál, alkohol mentes italnál, az 5%-os áfát nem tudod adni, ha nincs kimondottan vendégtér, csak pl. sörpad vagy hasonló.

[link]

[link]

[link]

Kb ezek alapján össze lehet rakni.

2019. jan. 18. 11:58
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat. Időközben én is értesültem róla, hogy személyzeti öltöző, és illemhely kell, tehát a személyzet nem használhatja a vendég mosdót, ami ráadásul, külön női és férfi kell, hogy legyen. Vendégtér az üzlet előtt közvetlen, kültéren történne egy kertben.
2019. jan. 18. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!