Alanyi adómentesen ti milyen tevékenységet folytattok?
Mert?
Ha jól sejtem, félreértelmezed ezt az alanyi adómentest, mert sokan azt gondolják, hogy ilyenkor nem kell adót fizetni. DE IGEN, KELL ! Ez csak az ÁFA mentességre vonatkozik: aki alanyi adómentes adózást választ, az ÁFA körön kívül marad, nem számol fel áfát, de nem is igényelhet vissza.
Első, szerintem túlgondolod...
Kérdező, én könyvvizsgálok ev-ként. Alig pár ügyfél fér bele az időmbe az oktatás mellett, úgyhogy elég az AM keret.
At alábbi esetben nem választható az alanyi mentesség:
68.20 Saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése
Ha kisadózást kívánnak választani, ezen tevékenységet előtte töröltetni kell. Értelemszerűen ezen tevékenység nem is végezhetők. Nem választhatja az az adózó akinek 2 éven belül adószámát felfüggesztették vagy törölték. A kisadózó vállalkozás terhére az adóhatóság számla- vagy nyugtaadás elmulasztásáért vagy be nem jelentett alkalmazott foglalkoztatásáért mulasztási bírságot állapít meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!