Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Az iparűzéséi adót városonként...

Az iparűzéséi adót városonként vagy megyénként kell fizetni, vagy 1x befizetem és le is van tudva?

Figyelt kérdés
2018. dec. 13. 20:58
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Szerencsére a "semmi tudást" nem támasztjàk alá azoknazoknak a vállakozásoknak eredményei amikbe "tapasztalatom" van 😊.

Továbbra sem értem, hogy mi a félhülyeség abban, hogy a teljes bevétel után ( ami értelemszerűen forintban vagy e ftban kifejezett összeg) nem feltétlen csak "1× befizetem és le van tudva" esete létezik, hanem még is oszlik, ha történetesen több telephelye van és/ vagy akár egy 1-2 napos rendezvényen értékesít a székhelytől , meg telephelytől független x.-ik településen.

Minden egyes településre külön be kell jelentkezni a hipa alá. A hipa mértéke ( ami nem összeg, hanem % ) meg helyi rendeletben van szabályozva minden településen egyénileg , igy eltérő mértékű lehet.

Ez csak nálad nem egyértelmű ezek szerint ha Te ebből azt látod, hogy a megoszlás befolyásoló hatással bír a helyi rendeletben meghatározott mértékre. Mivel ilyet nem mondtam, de rámutatni se tudnál, csak összemosol két külön dolgot mint napokban pl. a számlázó programnál is ahol egyik "olyan", hogy felhő alapú online a másik meg offline telepítős .De szerinted offline-ba is küldi a Navnak az adatokat automatikusan. 😂😂😂 Azért van benne kézi küldés opció is, míg a másikat offline el se tudod érni , igy alapból automatikusan online küldi az adatokat.De ott is érdekes csak" személyeskedés "mentén próbáltad bizonygatni az igazad, hiába hogy lehet önszántából is havi áfás az alany, csak a ritkább bevallási gyakoriság felé nem térhet el.

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__adozas-ko..

Bár tudom még Neked mint szakmai szem az is lehetetlen, hogy egy szépségszalonban 7-es adószámmal dolgozzanak amit a nav se kifogásolt. 😊

Inkább frusztráció lehet ez benned tekintve az állandósuló személyeskedést, meg az állandó csak a "könyvelő tudhatja" jellegű kijelentéseket és szakmaiságot hangoztatva.

Holott a vállalkozási ismeretekhez, meg menedzsmenthez éppúgy hozzá tartozik az adózás is, igaz utóbbiaknak nem érdeke a "fizetős info" nyújtása😂.

2018. dec. 14. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!