Okj-s kèpzèssel pl: festő, kőműves . Lehet válalkozni hivatalosan?
Vannak az olyan tevékenységi körök, melyek szakképesítéshez vannak kötve. Ez azt jelenti, hogy a vállalkozásban legalább egy embernek rendelkeznie kell a tevékenység végzéséhez szükséges bizonyítvánnyal (ergo nem muszáj, hogy neked legyen, elég ha egy alkalmazottnak van). Főleg az építőiparban a kormányhivatalokon kívül a kamara is nagyon szigorúan vizsgálja ezeket. Ha nincs meg a szakképesítés és kellene a tevékenységhez, akkor x hónapon belül a kamara/kormányhivatal hatósági eljárás keretein belül törli az adószámodat, magyarul megszűnik a vállalkozás.
Már rég foglalkoztam építőipari céggel, de ha jól tudom tavaly változott a törvény, ha jól emlékszem a kőműves munkához biztos kell szakképesítést igazolni, a festőben nem vagyok biztos. A helyi kormányhivatal vállalkozási részlegén kaphatsz pontos tájékoztatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!