Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Tiltja azt valamilyen törvény...

Tiltja azt valamilyen törvény hogy egy alkalmazottunknak átutaljunk egy összeget a cégünk nevében, majd smsben tájékoztassuk, hogy milyen pluszmunkát várunk el tőle?

Figyelt kérdés
2018. dec. 8. 21:11
 81/113 A kérdező kommentje:
Van visszautalás csak tudni kell értelmezni. Nem a bank utal vissza (eleve hogy utalna vissza az aki nem kapott semmit?) hanem az aki tévesen kapja a pénzt. Azért kapja mert abban a tévedésben voltam, hogy el fogja végezni a munkát. Mikor ő eldöntötte, hogy nem végzi el, már tudta hogy tévedésből lett utalva (akkor nem nevezem téves utalásnak, mert mást magyarázol vele) így nem kérdés hogy vissza kell e utalnia avagy nem. Ha valaki elmegy egy ismerőséhez házszentelőbe s mivel nem ismeri az új házat, s tévedésből a szomszéd kertjébe áll be a kocsijával attól még nem lesz a szomszédé a kocsi, akkor se ha ép karácsony van.
2018. dec. 10. 23:13
 82/113 A kérdező kommentje:

Ja és az a troll is nagy tévedésben van aki kitalálta, hogy mire lezajlik a per (ha nem adja vissza) addigra semmi se lesz a nevén. Lehet így lesz de elég nagy ostobaság lenne néhány óra túlórapénz miatt örökké másoktól függni úgy hogy nem lehet saját autója saját lakása még bankszámlája, stb. se. Arról az apróságról nem is beszélve, hogy nem csak a pénz behajtása lesz jogszerű, hanem - ha megtagadja az összeg visszafizetését és úgy kell behajtatni, akkor nem lesz acsalás mellett enyhitő körülmény ami esetleg kevesebb börtönt vagy felfüggesztetett eredményezne, s ezért letöltendő börtön jár. Enyhitésre nem számithat mert az lenne az enyhitő körülmény ha visszafizetné. De ha a biróság tudomására jut hogy ezalatt vgyonmentés jellegű tevékenységbe kezdett (mégha nem is maga a vagyonmentés) akkor még sulyosbító eset is lehet vagy legjobb esetben semlegesség mert a vagyonmentés büncselekményét ezzel még nem követte el.

Szóval nagyon életszerű hogy majd valaki néhány óra túlóra pénz miatt vagy a munka felajánlása miatti sértődés(!!!) miatt mindezt bevállalja. Mindez gyerekes durcázásnak tűnne ha nem felnőtt(jogilag legalábbis) ember követné el s nem ennyi mindent döntene romba az életében egy kis indokolatlan (munkaajánlatért tehát nem is valós dologért csak egy általa választható lehetőségért(!!!)) tett hiszti miatt.

2018. dec. 10. 23:34
 83/113 anonim ***** válasza:
Én nem is értem ezt az egészet, hogy mért fizetne ki egy olyan munkát előre amit el sem végeztek, nem lenne egyszerűbb megkerni a plusz munkára, megbeszélni hogy erre mennyi pénzt kap és utána atutalni? Így nem kéne oda-vissza oda-vissza utalgatni.
2018. dec. 19. 12:30
 84/113 A kérdező kommentje:

Alapból ez megbízható munkatársnak megy, aki nem hisztizik a pluszmunka lehetősége miatt, nem tüntet ellene, nem mond fel miatta stb.

Így nincs visszautalás s ha a munkát mégse vállalja el akkor pedig a következő havi fizetéséből ezt előbb megkapta s megint csak nincs visszautalás s egyéb műbalhé. Normális emberek között ez valahogy így megy.

2018. dec. 19. 14:26
 85/113 anonim ***** válasza:

Nem igazán, normális cégvezetésnek meg sem fordul a fejében, hogy előre kifizessenek valamit úgy, hogy még a részletekben meg sem egyeztek.

De meghagyjuk neked és a kis fantázia világodnak ezt a lehetőséget :)

2018. dec. 19. 14:49
 86/113 A kérdező kommentje:

[link]

Javaslom ennek a tanulmányozását.

Van ilyesmi csak nem tudsz róla. A részletekben való megegyezés pedig nem számít jóváírható összeg esetén. Hisz a fizetése "fedezi". S nem attól lesz normális egy cég ha soha se fizeti ki előbb a fizetését vagy annak egy részét. Számtalan példa van erre cégeknél s egyáltalán nem mondható az hogy nem normálisak ezek a cégek. Én magam is kaptam már meg sokszor pl. a januári fizetést karácsony előtt. (Volt is belőle gond a válaszolók egy részéhez hasonló hitelügyintézővel, mert nem akarta elfogadnia hiteligénylést mert a januári számlakivonatomon nulla bér volt, s az hogy a decemberin kettő van nem hatotta meg. Végül felhívattam vele a saját központjukat s azok telefonon elmagyarázták neki a pénzügyi alapokat)(Az volt a gondja, hogy nem látszik a januári számlakivonaton hogy ebben az évben van e még állásom. De elmagyarázták neki, hogy ha látszana akkor az a múlt év decemberi fizetésem lenne s ugyanúgy nem látszana, hogy van januári bérem, sőt az emberek túlnyomó többségének nem látszana, így az Ő elképzelése alapján csak azoknak lehetne január elején hitelt adni akik fizetési előleget kértek. Na valami hasonló logikai bukfencbe eshettek bele itt is egyesek mikor a korábban kapott fizetésen vagy más egyeben akadnak fel. Nem túl gyakori, de az messze nem igaz, hogy sosincs ilyesmi.) Az pedig hogy a főállású munka nincs megbeszélve, abszurd elképzelés. Megint ti trollkodtok, miközben engem neveztek annak.

2018. dec. 19. 15:01
 87/113 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy trollnak tartasz, de az, hogy nem ismered a törvényeket, az a te fogyatékosságot.
2018. dec. 19. 15:02
 88/113 anonim ***** válasza:

Hűha, szerinted a munkaadói bérelőleg vagy kölcsön ugyan azt jelenti, az, hogy előre kifizetek valamit a munkavállalónak (vagy alválalkozónak, mikor épp miként zavarod bele magad a kamu mesébe)?

Van baj, nem is kicsi :)

2018. dec. 19. 15:15
 89/113 A kérdező kommentje:
Ha a pénzből bérelőleg lesz akkor bizony az bérelőleg. Olyant még én se hallottam sose, hogy a bérelőleg egyes esetekben nem bérelőleg, pedig igazán sokmindenről hallottam már.
2018. dec. 19. 15:54
 90/113 A kérdező kommentje:

"munkavállalónak (vagy alvállalkozónak, mikor épp miként zavarod bele magad"

nincs itt semmi zavar, csak valószínűleg te vagy az egyetlen aki még nem hallott olyasmiről, hogy egy munkahelyen munkavállalóként is és alvállalkozóként is lehet dolgozni. És ha az összeférhetetlenség fogalmát próbálod meg ide beerőltetni azzal is gond lesz mert számtalan esetben előfordul, hogy egy cégnél nem csak egyetlen egy ember dolgozik hanem több. Így ha valamiért egy ember nem lehet egyszerre munkavállaló is és alvállakozó is, két ember akkor is lehet egyszerre, egyik az egyik, másik a másik.

2018. dec. 19. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!