Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Tiltja azt valamilyen törvény...

Tiltja azt valamilyen törvény hogy egy alkalmazottunknak átutaljunk egy összeget a cégünk nevében, majd smsben tájékoztassuk, hogy milyen pluszmunkát várunk el tőle?

Figyelt kérdés
2018. dec. 8. 21:11
 71/113 A kérdező kommentje:

"ilyen esetben neked kell bizonyítani, hogy törvényes volt a tetted."

Azt kell bizonyítanom, hogy törvényes volt a téves utalás?

Azt most komolyan mondod???

S azért jelent fel mert pénzt utaltam neki a semmiért?

És még én vagyok a beteg elme...

2018. dec. 10. 12:53
 72/113 A kérdező kommentje:

Apropó, bizonyiték van: egy szabályos munkaszerződés. Ami bizonyitja, hogy nem törént törvénytelenség.

És mivel nem irta alá, azt is bizonyitja, hogy nem vállalta el.

A pénzt azonban lenyulta s nem akarja visszaadni.

Ez a szerződésben is szerepel.

Mi is akkor a kérdés azon kívül, hogy vissza kell fizetnie?

Minden más megvan a jogszerűség bizonyítéka, a munka el nem vállalásának a bizonyítéka egyedül csak az hiányzik hogy visszafizesse. Feljelenthet persze azért mert nem vállalt el egy munkát, vagy mert kapott egy smst, csakhát az ilyen ügyet bűncselekmény és jogsértés hiánya miatt automatikusan szüntetik meg. És az lesz a bíróságon a nap vicce, hogy valaki azért tett feljelentést, mert kapott egy ajánlatot amit nem fogadott el.

2018. dec. 10. 13:00
 73/113 A kérdező kommentje:

Értem amúgy miről írsz. Ilyen helyzetekben meg szoktak szaporodni a visszaélési kísérletek, amikből amúgy is van ahogy írtam is példát.

" polgári peres ügyeket mostanában nem fogadna be a bíróságok, mert az EU ránkszólt, hogy sok az ügy.

10x kellett beadni egy kérelmet mire elindult. Majdnem egy évig tartott ez. Utána még 5 év. Aztán van másodfok, meg a Kúria"

De azért az nagyon átlátszó, hogy azt hittem karácsonyra kaptam a pénzt, ezért nem akarom visszaadni azt pedig nem vettem észre hogy smsben megírta miért kapom, de az smsért feljelentem, mert szerintem szabálytalan az ha sms-t küld, van ugyan szabályos munkaszerződés de azt meg nem írtam alá, így nincs, el se végeztem a benne levő utasításokat csak egy sms van ami viszont nem munkaszerződés, a pénzt azonban megtartottam mert az smsben és a munkaszerződésben világosan leírtak ellenére karácsonyi ajándéknak, cafetériának, stbnek néztem.

Ez annyira átlátszó, hogy a bíróságnak csak a rutineljárást kell lefolytatni. És lehet elhúzódik de aprópénzért egy életet elszúrni s örökké névleg vagyontalanul bujkálni... Mondjuk van aki erre játszik, csak ehhez a hozzáálláshoz meg többnyire olyan stílus és életmód társul amit nehéz nem észrevenni így az ilyen ember eleve nem nagyon kap bizalmat. Egyszer kétszer bele lehet ugyan szaladni véletlenül, de eközben felépül egy megbízható kollektíva ami a vesztesség többszörösét termeli meg haszonként

2018. dec. 10. 13:18
 74/113 anonim ***** válasza:
van itt baj, nem is kicsi...
2018. dec. 10. 16:14
 75/113 A kérdező kommentje:
Igen ezzel egyetértek. Aki szerint azért fel lehet valakit jelenteni mert ajánl egy munkát annál valóban nagy a baj. Az egész kérdés nem erre vonatkozik, nem a munka ajánlatra. Ilyen elven minden egyes állásinterjún fel lehetne jelenteni azt aki tartja hisz mind munkát ajánl ráadásul úgy hogy nincs hozzá ugye joga- legalábbis az itteni trollok szerint - , mert nincs munkaszerződés sőt mi több egyenesen rabszolgának nézi a munkavállalót azzal hogy munkát ajánl neki (szintén az itteni trollok szerint még mielőtt valaki kitalálja hogy mindezt a baromságot én találom ki).
2018. dec. 10. 16:19
 76/113 A kérdező kommentje:
(szokása a gyakori népének ez is értelmes válasz helyett, nem csak az itt látható trollkodás)
2018. dec. 10. 16:24
 77/113 anonim ***** válasza:
Na már megint munkaszerződés? Tegnap még megbízási volt. 😂😂😂
2018. dec. 10. 19:17
 78/113 A kérdező kommentje:
jobb körökben ez a munkavállalóval történt megegyezés során dől el. ha nálad eszi nem eszi alapon megy hát az is egy megoldás.
2018. dec. 10. 19:44
 79/113 anonim ***** válasza:

"Azt kell bizonyítanom, hogy törvényes volt a téves utalás?

Azt most komolyan mondod???

S azért jelent fel mert pénzt utaltam neki a semmiért?

És még én vagyok a beteg elme..."

Nem beteg vagy csak tájékozatlan.

Téves utalás:"A banknak e körben még csak vizsgálati jogosultsága sincs ugyanis. Vagyis, mint hangsúlyozták, a fizetési rendszerekben intézett utalások véglegesek, azokat a jóváírás után korrigálni nem lehet. Ennek megfelelően nincs „visszautalás”, csak a két egymást követő, ellenkező irányú utalás értelmezhető – tették hozzá. Utalni pedig kizárólag a számlatulajdonos megbízása alapján, illetve bíróság, illetve bírósági/közigazgatási/adó-végrehajtás keretében lehet."

Itt egy cikk a bankokról, téves utalás, ha valódi a számlaszám:

[link]

2018. dec. 10. 22:58
 80/113 A kérdező kommentje:

Megint a kavarás megy. Nem ittam olyant hogy a bank utalja vissza. Neki magának kell visszautalnia a jogtalanul kapott összeget, (ezt viszont írtam) ha nem teszi, lopáshoz hasonló bűncselekményt követ el. Vagy tatán úgy gondolod ha valaki beáll a kocsijával a kertedbe, akkor mondhatod hogy azt hitted karácsonyra kaptad s nem adod vissza s akkor onnantól a tied lesz?

Nem én vagyok tájékozatlan, hanem te találsz ki a nevemben hülyeségeket.

2018. dec. 10. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!