Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Tiltja azt valamilyen törvény...

Tiltja azt valamilyen törvény hogy egy alkalmazottunknak átutaljunk egy összeget a cégünk nevében, majd smsben tájékoztassuk, hogy milyen pluszmunkát várunk el tőle?

Figyelt kérdés
2018. dec. 8. 21:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/113 anonim ***** válasza:
76%
Nem, de az alkalmazottnak azt a pénzt vissza kell utalnia, mert hogy nem az övé, a plussz munkát meg nem kell elvégeznie.
2018. dec. 8. 21:34
 2/113 anonim ***** válasza:
79%

Állj!

Ez a munkahelyi szokás?

Azaz mondjuk sofőr vagyok, jön egy SMS a számlámra X összeggel és egy másik SMS, hogy Szegedről hozzam el a szállítmányt? Mert ez nem tilos.

De ha átutalod a lóvét, majd utána azzal tartasz sakkban, hogy márpedig kötelező bemennem túlórázni, hiszen már kifizettél, na az tilos. Akkor az van, amit az 1. írt.

2018. dec. 8. 21:47
 3/113 anonim ***** válasza:
33%

Nem tiltja semmi.. ahogy azt sem,hogy a munkavállaló elfogadja a még "cafeteriaba" utalt összeget, megköszönve azt, ellenszolgáltatás (feladat teljesítés, vagy munka)nélkül.

Ami után a cégnek még járulékot is fizetnie kell 😊.

2018. dec. 8. 22:00
 4/113 A kérdező kommentje:

Egyes: az alkalmazott ha nem akarja elvégezni a munkát, akkor visszautalja a pénzt. Ez esetben megkapja más beosztott a pénzt és az ajánlatot.

Ezzel semmi gond.

Kettes: Kényszeríteni sakkban tartani amúgy is tilos sms-től pluszpénz utalástól függetlenül.

Hármas: Adót, járulékot minden esetben fizetni kell. A cafetériához nem jár munkavégzési utasítás, szerződés se, ez esetben viszont igen. Nehéz lenne az sms után elhitetnie, hogy azt hitte cafetéria, ráadásul nem is számít semmit se jogilag, hogy ki mit hisz.

Szóval ha jól értem, akkor ez az eljárás nem szeg meg semmilyen törvényt, szabályt. Hogy vissza lehet vele élni - kölcsönösen - azt tudom, hiszen mindennel vissza lehet élni, akár egy darab sajttal is. A visszaéléseknek amúgy majdnem mindig következménye van, ha a munkavállaló él vissza a helyzettel, a következményekkel neki kell számolnia. (A törvényes következmények is lehetnek kellemetlenek)

2018. dec. 8. 22:31
 5/113 anonim ***** válasza:
90%

Nekem azt' utalgathatnál meg utasítgathatnál SMS-ben.

Én meg kérnélek szépen, hogy mutasd meg azt a passzust a munkaköri leírásomban, ami alapján nekem ad-hoc munkákat osztogathatnál.

Persze visszaadnám a pénzt, miután tisztáztuk, hogy hülye voltál és ehhez semmi jogod nem volt (levonva a visszautalás díját), de még egy ilyen, és én mondanék fel, plusz a pénzt se adnám vissza.

Pereskedjél velem érte évekig ha kell, kistáska :P

2018. dec. 8. 23:19
 6/113 A kérdező kommentje:
Azonnal küldenék még egy ilyen smst. Ilyen szemtelen munkaerőtől jobb mielőbb megszabadulni.
2018. dec. 8. 23:22
 7/113 anonim ***** válasza:
80%

Nekem se a köcsög főnökök a vágyaim netovábbjai.

Szerencsére nem is vagyok abban a helyzetben, hogy ezt bárki eljátszhassa velem, az én szintemen bármikor találnék másikat :D

2018. dec. 8. 23:23
 8/113 A kérdező kommentje:
Úgyis többszörösét lehet keresni egy megfelelő hozzáállású korrekt beosztottal. A pénzt a perköltségekkel együtt hajtatnám be rajtad. Nekem semmi dolgom nem lenne vele, az ügyvédem meg degeszre keresné magát a te költségeden. És nem árt ha tudod ilyesmiért amit tennél, 2 év börtön is jár. Nemrég ítéltek el egy nőt jogtalanul kapott pénz visszatartásáért.
2018. dec. 8. 23:27
 9/113 A kérdező kommentje:

"én szintemen"

Vagyis az összeg és a perköltség behajtható.

Bár kíváncsi vagyok milyen szint az ahol ezekkel sem vagy tisztában s törvénytelenségekben gondolkozol. Vagy csak annyira törvényes a "munkád" mit amikről eddig írtál? A pofád nagyságából ítélve ez a kérdés is felmerül. Akkor csak nyernék azzal, ha megszabadulnék tőled, még akkor is ha behajthatatlan az a minimális összeg.

2018. dec. 8. 23:31
 10/113 anonim ***** válasza:
83%
Mese est van, Pityu?
2018. dec. 8. 23:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!