Mi a módja egy Kft megalapításának?
Keress meg egy ügyvédet, ő részletes választ fog adni. A megalapításhoz szükség van az ügyvédi közreműködésre, úgyhogy mindenképpen konzultálni kell valakivel.
Amúgy kell a társasági szerződés, az alaptőke igazolása, az aláírási címpéldányok, meg kell fizetni a közzétételi díjat, a bejegyzéssel kapcsolatos költségeket valamint az ügyvéd költségét. Kb. "ennyi" a tennivaló.
Én most fogtam bele a saját Kft-m alapításába és a költségekről tudok információt adni.
Jelen pillanatban amennyire tudom 100 ezer Ft összeg vándorol a hőnszeretett állambácsink zsebébe, míg erre rájön az ügyvéd költsége, amely 60-150 ezer Ft között mozog + áfa. És a leglényegesebb: 500.000.- az alapító tőke minimális összege. Vagyis: hétszázezer Forint alatt megalapítható a saját cég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!