Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » 300 ezer ft-ot mibe tudnék...

300 ezer ft-ot mibe tudnék befektetni?

Figyelt kérdés
2018. nov. 18. 15:05
 1/9 anonim ***** válasza:
52%
Nagyon sok mindenbe, a kérdés hogy van-e értelme.
2018. nov. 18. 15:09
 2/9 Bence87 ***** válasza:
75%

Ennyi az össz megtakarításod, ezen kívül nincs más? Ha nincs, akkor sehová, kösd le bankbetétbe. Legalább 6 havi vésztartalék kell (amiből meg tudsz élni 6 hónapig). Gondolj bele, ha elveszted a munkád, baleset ér, elromlik a bojler, beázik a ház, ellopnak valamidet, elhagyod a pénztárcád stb., akkor ha nincs tartalékod, veheted fel a személyi kölcsönt, és megindulsz lefelé a lejtőn.

Tehát először legyen legalább 6 havi vésztartalékod, azt tartsd bankbetétben.

Ha ezen felül van még 300.000 Ft-od, az meg saját vállalkozáshoz sajnos kevés. Ha befektetni akarod, akkor nyiss egy TBSZ-t és vegyél rá Prémium Magyar Állampapírt.

2018. nov. 18. 17:49
 3/9 anonim ***** válasza:
69%
200-ig veszegess egyértelműen jól eladható dolgokat szemtelenül kis pénzekért. Ilyen például, amiről tudod, hogy könnyen megjavítod, felújítod, vagy épp csak egy jó tisztítás kell neki, vagy amikor a sokadik ugyanolyat veszed alkatrészárban és mindig más-más hibáik vannak, csak össze kell dobni egy jót és már hasznodnál vagy, és még ugye ott lesz a többi.
2018. nov. 19. 09:13
 4/9 anonim válasza:
0%
Esetleg az én zsebembe!
2018. nov. 19. 15:47
 5/9 johny85 ***** válasza:
53%

vegyél teherautót v fükaszát.

én 150 vettem tehetautót hyundai h100

30 fükaszát husqvarna 240

költeni kellet mindkettőre de 300 kijöt minden

2018. nov. 22. 12:56
 6/9 anonim ***** válasza:
33%

Talán kicsinek fog hangzani, de ilyen kisebb összeggel én inkább spórolásra mennék rá:

- Otthonra LED világítás. Kissé random, mert vagy kiég 3 perc alatt (nem jellemző), vagy 10 év után is hibátlanul működik, viszont közben nem kell új égőket venni, ráadásul kisebb lesz a villanyszámla is.

- Napelem, szerintem egyértelmű, bár 300.000-ből nem tudom, milyen rendszerek jönnek ki.

2018. nov. 22. 15:13
 7/9 fogd válasza:
0%
Muff a legjobb üzlet.
2018. nov. 22. 19:14
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez tipikusan egy használtcikk-piacra való szerényebb beugró összeg. Arra is elég vékonyka, de bevehetsz pár pénzestársat is az elején pár körre.

300 elég a benzinre meg pár olcsóbb cuccra.

Németbe ki, ott a társul fogadott haver kocsija megpakol lomtalanításból származó mosógéppel, lapostévékkel, számítógépekkel, mikrókkal, miegyebekkel. Itthon meg elpiacoljátok, elvateráljátok.

Kell pár ügyesebb ráérő műszerész gyerek, aki a szervizhátteret elviszi. (A hibásakat kijavítja, a garanciálisan eladottaknál a szervizt megcsinálja, stb.

Ha bejön, válthatsz ki pl. KATA-s, KIVA-s vállalkozói engedélyt is, nem kell feketén csinálnod. Mikor már 30..40millás alaptőkéd ebből összeszaporodik, nyithatsz egy igazi műszaki boltot. Eleinte persze főleg a használt cikket, később ahogy a tapasztalat megjön, fokozatosan áttérhetsz új termékekre is. A webshopot szerintem hagyd ki, rossz a jogi háttere...

Esetleg 40-misitől felfele az ingatlanpiacot is megkóstolhatod pl. 3..4 garázzsal, ha vannak távlati ambícióid.. A garázs már elég jól tervezhető, stabil fizetőegység, minimális ráköltéssel és csekély befektetői kockázattal.

2018. nov. 22. 20:35
 9/9 anonim ***** válasza:
Küld el nekem majd én tudnám...
2018. nov. 25. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!